روزنامه گاردین با اشاره به نتایج یک پژوهش جدید از ابتلای شدید سیگاریها به کووید-۱۹ در مقایسه با غیرسیگاریها و افزایش ۱۰ برابری خطر مرگ و میر در این گروه از افراد خبر داد و نوشت: برخلاف نتایج پژوهشهای پیشین، سیگاریها در برابر کرونا مصون نیستند.
دیدارنیوز ـ به گزارش تارنمای این روزنامه انگلیسی، دادههای جدید پزشکی نشان میدهد افراد سیگاری در مقایسه با دیگران، بیشتر در اثر بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست میدهند. براساس دادههای این پژوهش، افراد سیگاری ۶۰ تا ۸۰ درصد بیشتر در بیمارستان بستری میشوند و همچنین احتمال مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در آنها بیشتر است.
نتایج این پژوهش جدید که دادههای مشاهدهای و ژنتیکی در مورد مصرف سیگار و ابتلا به کووید-۱۹ را جمع آوری کرده است، با تحقیقات منتشر شده در آغاز همه گیری کووید-۱۹ که مدعی است سیگار کشیدن ممکن است به محافظت در برابر ویروس کمک کند، مغایرت دارد.
«دکتر اشلی کلیفت» از دانشگاه آکسفورد و همکارانش در این پژوهش از نتایج آزمایش کووید-۱۹، دادههای بستری در بیمارستان و گواهی فوت استفاده کردند تا ارتباط بین مصرف سیگار و شدت ابتلا به کووید -۱۹ را از ماه ژانویه تا اوت ۲۰۲۰ (دی ۹۸ تا مرداد ۹۹) از میان ۴۲۱ هزار و ۴۶۹ نفر شرکت کننده بررسی کردند.
در این پژوهش مشخص شد سیگاریها در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نکشیده بودند، ۸۰ درصد بیشتر در بیمارستان بستری میشدند و در صورت ابتلا به بیماری کووید -۱۹ به میزان قابل توجهی جان خود را از دست میدادند.
«دکتر آنتونی لاورتی» و «پروفسور کریستوفر میلت» از کالج امپریال لندن در سرمقالهای در واکنش به نتایج این مطالعه نوشتند: «این پژهش ما را بیش از همیشه مطمئن میکند که سیگار کشیدن از افراد در برابر کووید-۱۹ محافظت نمیکند».
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که استعداد ژنتیکی میل شدید به کشیدن سیگار با خطر دوبرابری ابتلا، خطر پنج برابری بستری شدن در بیمارستان و ریسک ۱۰ برابری مرگ همراه است.
کلیفت هم خاطرنشان کرد: «نتایج ما اکیدا نشان میدهد که سیگار کشیدن با خطر ابتلای شدید به کووید-۱۹ ارتباط دارد و همانگونه که سیگار کشیدن با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطانهای مختلف و سایر بیماریها ارتباط دارد، به نظر میرسد برای کووید-۱۹ هم همینطور باشد؛ بنابراین اکنون زمان خوبی برای ترک سیگار است.».
پیشتر یک تیم از پژوهشگران ژاپنی که بر روی تاثیر دخانیات بر سلول در مواجه با ویروس کرونا مطالعه کرده بودند، اعلام کردند که سیگاریها کمتر به کووید-۱۹ مبتلا میشوند. هرچند در نتایج این پژوهش هم ذکر شده بود که سیگاریها چنانچه به ویروس کرونا مبتلا شوند با خطرهای بیشتری در مقایسه با غیرسیگاریها روبرو هستند.