دکتر پیام طبرسی، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: سازمان جهانی بهداشت هنوز در مورد سرعت انتقال بیشتر ویروس کرونای لامبدا به نتیجه قطعی نرسیده و در مورد کشندگی و قدرت انتقال بیشتر این ویروس نیز شبهاتی وجود دارد.
دیدارنیوز ـ دکتر پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه بیشتر مطالبی که درخصوص ویروس جهش یافته لامبدا منتشر میشود از پایه و اساس علمی برخودار نیست و هنوز اثبات نشده، افزود: سازمان جهانی بهداشت هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است که لامبدا مانند دلتا میتواند همه گیری شدید ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ویروس لامبدا هنوز به مرحلهای نرسیده که بتواند بر دلتا غالب شود، ادامه داد: در برخی از کشورها هر ۲ ویروس وجود دارد، اما هنوز دلتا ویروس غالب در آن کشور است.
متخصص بیماریهای عفونی یادآور شد: بلایی که دلتا بر سر مردم جهان آورده است هنوز ویروس جهش یافته لامبدا نتوانسته آن را تکرار کند. به جز در کشور پرو که محل اصلی این ویروس است در جاهای دیگر درگیر این ویروس محدود است.
طبرسی تصریح کرد: برخی سرعت انتشار بالای ویروس و کشندگی را از جمله ویژگیهای ویروس جهش یافته لامبدا اعلام میکنند که این موارد هنوز به اثبات نرسیده است.
وی ادامه داد: در این زمینه مطالبی به خصوص در فضای مجازی منتشر شده که سبب نگرانی بی مورد مردم شده است، اما آنها باید به اخبار متقن که از سوی رسانههای رسمی کشور منتشر میشود، توجه کنند.
آیا سازمان جهانی بهداشت لامبدا را عامل خطرناک قلمداد کرده است؟
دکتر مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در مورد ویژگیهای ویروس جهش یافته لامبدا به ایرنا گفت: لامبدا تاکنون و براساس نظر سازمان جهانی بهداشت یک عامل خطرناک محسوب نشده است.
وی اظهار داشت: ممکن است براساس دادههای جدید در روزهای آینده این سوش جدید نیز خطرناک قلمداد شود، اما تاکنون در سایت این نهاد بین المللی این گونه ویروس به عنوان عامل خطرناک گزارش نشده است.
فوق تخصص بیماریهای ریه ادامه داد: هرچند تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته، اما هنوز در مورد سرعت انتقال بیشتر ویروس به نتیجه قطعی نرسیده اند و در مورد کشندگی و قدرت انتقال بیشتر این ویروس شبهاتی وجود دارد.
این پزشک فوق تخصص بیماریهای ریه اظهار امیدواری کرد که با توصیفی که تا کنون از این سوش شده، سرعت انتقال و بیماری زایی آن زیاد نباشد.
قانعی ادامه داد: هرچند دقت عمل در شناسایی به موقع و سریع این سوش را نباید از دست بدهیم و لحظه به لحظه آن را باید رصد کنیم تا بتوانیم آن را در همان محل ورود محصور کنیم.
وی رعایت اصول بهداشتی را اصلیترین راهکار برای پیشگیری از ویروس کرونا حتی سوشهای جدید آن دانست و گفت: مردم با رعایت دقیق اصول بهداشتی میتوانند از آسیبهای سوشهای جدید در امان باشند.
این پزشک فوق تخصص ریه ادامه داد: حتی قدرت واکسنهای موجود در مقابل سوشهای تغییر میکند و به عبارتی تاثیر گذاری آنها کاهش پیدا میکنند، اما تاثیر گذاری ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی به هیچ وجه تغییری نمیکند.
قانعی گفت: هر چه زمان میگذارد و با سوشهای جدیدی مواجه میشویم، بیشتر به این موضوع اعتماد پیدا میکنیم که رعایت بهداشتی مهمترین اصل برای پیشگیری است.