یک دیپلمات پیشین کشورمان تاکید کرد:

دخالت خارجی در افغانستان محکوم به شکست است؛ چه آمریکا باشد چه پاکستان

یک دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه بدون مشارکت اقوام در افغانستان هیچ حکومتی پایدار نبوده و بی‌ثباتی‌ها افزایش خواهد داشت، گفت: طالبان بدانند بدون مشارکت فراگیر نمی‌توانند مشروعیت به دست آورند.

کد خبر: ۱۰۸۱۶۸
۱۱:۴۳ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۰

دیدارنیوز: محسن روحی صفت در خصوص تحولات افغانستان و اعلام کابینه از سوی طالبان، گفت: ساختار جغرافیایی، قومی و نژادی افغانستان به نحوی است که هیچ قومی اکثریت را در آن کشور ندارد؛ لذا هرگونه حکومت پایدار مبتنی بر این است که هر قوم به طور معنادار در حکومت مشارکت داشته باشد.

وی تصریح کرد: حکومت برآمده از خواستگاه قومی و نژادی می‌تواند دوام یابد و اگر اینطور نباشد پایدار نبوده و بی‌ثباتی افزایش خواهد یافت.
این دیپلمات پیشین کشورمان در مورد دخالت‌های برخی کشور‌ها در امور افغانستان، گفت: دخالت بیگانگان محکوم به شکست خواهد بود. مانند آنچه که درباره شوروی سابق، انگلیس و نمونه اخیر آن آمریکا هم اتفاق افتاد، اگر کشوری مثل پاکستان دخالت کند آن هم چنین سرنوشتی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مردم افغانستان بیگانه ستیز هستند، گفت: به زودی نشان داده می‌شود که اگر کشوری دخالت کند آن هم ناکام می‌شود. توصیه ما به تمام همسایه‌ها و قدرت‌های بزرگ این است که از دخالت در موضوعات افغانستان پرهیز کنند.
این کارشناس مسائل افغانستان در مورد تداوم درگیری‌ها میان جبهه مقاومت ملی و طالبان در پنجشیر، گفت: منطقه پنجشیر دارای ۲۱ دره است که آن‌ها تنها به نزدیکترین دره که مرکز استانداری در آن واقع شده نفوذ کرده اند. ۲۰ دره دیگر در اختیار مقاومت است؛ بنابراین باید ببینیم در روند این درگیری‌ها چه اتفاق می‌افتد.
روحی صفت در ادامه با تاکید بر اینکه حکومت در افغانستان بدون مشارکت اقوام پایدار نخواهد بود، گفت:، چون تمامی این مسائل قومی است به طور قطع در مناطقی مانند پنجشیر تنش‌ها ادامه می‌یابد. البته در زمان شوروی سابق هم تنها به دره اول رسیدند و تسخیر کردند و در ادامه موفق نشدند. به نظر می‌رسد این بار هم برای طالبان چنین خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به نشست مجازی کشور‌های همسایه افغانستان، گفت: این کشور‌ها نیز درخواست دارند مشارکت اقوام در افغانستان حاکم باشد تا حکومت از مشروعیت برخوردار گردد؛ لذا طالبان باید بداند بدون مشارکت فراگیر نخواهد توانست مشروعیت به دست آورد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: