دیدارنیوز - جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه تلاش هماهنگ اعضای دولت واشنگتن به اعمال فشار حداکثری، با حضور در نشستی به میزبانی گروه ضدایرانی «متحد علیه ایران هستهای» (UANI)، مدعی شد اگر ایران رفتار خود را تغییر ندهد، تاوان سختی خواهد پرداخت.
وی در ادامه اتهامزنیهای خود مدعی شد: اگر ما، متحدین یا شرکایمان را هدف قرار دهید و به شهروندانمان آسیب برسانید و به دروغپردازی، تقلب و فریب ادامه دهید، قطعاً تاوان سختی پس خواهید داد.
بولتون از برجام نیز به عنوان بزرگترین افتضاح دیپلماتیک تاریخ آمریکا نام برد و در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای ایجاد مکانیسم مالی که به تداوم حضور ایران در عرصه تجارت بینالملل کمک کند، گفت: اتحادیه اروپا در لفاظی کردن قوی و در اجرا ضعیف عمل میکند. ما پیشرفت این ساختار (مالی) که هنوز وجود ندارد و تاریخ مشخصی هم برای بهوجود آورد آن ارائه نشده، زیر نظر داریم.
وی تاکید کرد: اجازه نمیدهیم اروپا یا هرکس دیگری از بند تحریمهایمان فرار کند.
بولتون در ادامه گزافهگوییهای خود افزود: آمریکا سادهلوح نیست. دوره مصونیت تهران به سر آمده و اگر آنها رفتار خود را عوض نکنند، تاوان سختی پس خواهند داد.
وی مدعی شد: بگذارید واضح بگویم: شما را زیر نظر داریم و دنبالتان میکنیم.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید درعینحال ایران را به ایجاد بیثباتی در منطقه متهم و از کمک به حزب الله و حماس انتقاد کرد.
وی همچنین مدعی شد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، تدابیری را برای هدف قرار دادن ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای سپاه قدس ایران اندیشیده است.
به ادعای بولتون، دولت ترامپ کارزار فشاری را با هدف مقابله با نقشههای ژنرال قاسم سلیمانی تدارک دیده است.
ادعاهای بولتون درحالی مطرح میشود که ترامپ نیز در سخنرانی دیروز خود در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مدعی شد: ایران تأمین مالی تروریست ها را به دست گرفته است. واشنگتن کارزاری را برای قطع دست ایران به منابع مالی آغاز کرده و تحریم های جدید از ۵ ماه نوامبر آغاز می شود و بعد از آن نیز ادامه می یابد. ما فروش نفت آنها را کم خواهیم کرد. نمیگذاریم کشورهائی که مرگ بر آمریکا گفته و اسرائیل را تهدید می کنند، به سلاح های خطرناک دست یابند. بسیاری از کشورهای منطقه از تصمیم آمریکا برای خروج از برجام حمایت کردهاند. از همه ملتها میخواهیم تا ایران را منزوی کنند.
این درحالی است که وی پیش از آغاز سخنرانی در پیامهایی ضد و نقیض از اشتیاق برای برخورداری از روابط عالی با ایران سخن گفته بود و حتی در پیامی توییتری، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران را مردی بسیار دوستداشتنی خطاب کرده بود.