ارایه گزارش عملکرد و برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران

گزارش عملکرد و برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران در ارتباط با شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور جواد کریمی‌ثابت، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و همچنین معاون پژوهشی، فناوری و آموزشی این پژوهشگاه در جلسه شماره ۲۰۵ کمیسیون دائمی شورای عالی عتف ارائه شد.

کد خبر: ۱۰۵۰۱۳
۰۹:۱۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

دیدارنیوز - در این گزارش ضمن تشریح کاربردهای فناوری هسته‌ای در دو حوزه برق هسته‌ای و کاربرد پرتوها و نگاهی به اسناد بالادستی و قوانین و منابع مالی حوزه تحقیقات هسته‌ای، گزارش جامعی نیز درخصوص اقدامات پژوهشگاه در توسعه آموزش‌های غیردانشگاهی، هدفمند کردن و جهت‌دهی به پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، جذب پژوهشگران پسادکتری، الگوهای انجام پروژه‌های پژوهشی و توسعه فناوری در صنعت هسته‌ای، توسعه اکوسیستم نوآوری هسته‌ای و ایجاد مرکز فناوری و نوآوری رسا، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ارگان اصلی مواد و برنامه‌های در دست اقدام پژوهشگاه تا پایان سال ۱۴۰۰ ارائه شد.

جواد کریمی‌ثابت در دویست و پنجمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف، ضمن معرفی ساختار سازمان انرژی اتمی ایران و پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای توضیحاتی درخصوص کاربردهای انرژی اتمی در ایران و مقایسه آن با جهان، اسناد بالادستی مرتبط و اعتبارات و منابع مالی سازمان بیان کرد.

معاون پژوهشی، فناوری و آموزشی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای نیز با اشاره به برگزاری بیش از ۵۰۰۰۰ نفر ساعت دوره‌های آموزشی تخصصی با همکاری دانشگاه‌ها، شرکت‌های تابعه صنعت هسته‌ای و کمیسیون اتحادیه اروپا و حمایت از ۱۷۷ پایان‌نامه در مقاطع ارشد و دکتری، یادآور شد که پیرو ابلاغ آیین‌نامه تاپ هسته‌ای، فراخوان‌های جذب پژوهشگر از سوی پژوهشگاه منتشر شده است.

وی در ادامه به تشریح عملکرد در حوزه پژوهش و فناوری پرداخت و در این خصوص به اقداماتی هم‌چون تدوین برنامه جامع پژوهشی صنعت هسته‌ای کشور به کمک شرکت‌های تابعه و استفاده از نظرات استادان برجسته در حوزه‌های تخصصی، انجام طرح‌های برگزیده از میان فراخوان‌های محدود توسط پژوهشگاه، اعطای گرنت فناوری به وسیله فراخوان عمومی، انجام طرح‌های کلان فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از قبیل تولید رادیوایزوتوپ‌های پرکاربرد، راه‌اندازی نخستین مرکز فناوری و نوآوری تخصصی در حوزه‌ی هسته‌ای، ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی در حوزه‌ی فناوری‌های مرتبط با علوم هسته‌ای و اخذ موافقت از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راه‌اندازی اولین مرکز همکاری بین‌المللی در حوزه رادیوداروها اشاره کرد.

کریمی ثابت در ادامه از انتشار کتاب‌های کوچک هسته‌ای، برگزاری چندین وبینار مرتبط با کاربردهای هسته‌ای، پیگیری دریافت اقلام کمک‌ آموزشی از IAEA و برگزاری چندین مسابقه ترویجی به‌عنوان بخشی از فعالیت‌های ترویجی پژوهشگاه نام برد.

ابلاغ تشکیل ارگان اصلی مواد برای اطمینان از رعایت ایمنی حوزه اتمی در پژوهشگاه توسط رییس سازمان و اخذ مجوز لازم از نظام ایمنی هسته‌ای کشور توسط پژوهشگاه را اقدام مهم دیگر انجام‌شده طی دوسال اخیر دانست.
معاون پژوهشی، فناوری و آموزشی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای پیرامون برنامه‌های آتی این پژوهشگاه به‌ویژه در سال ۱۴۰۰ نیز اظهار کرد: از مهم‌ترین برنامه‌های آتی می‌توان به راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت هسته‌ای، توسعه مراکز نوآوری تخصصی، فراخوان طرح‌های فنی، راه‌اندازی مراکز بین‌المللی آموزشی هسته‌ای و اعطای کرسی‌ها و گرنت‌های پژوهشی اشاره کرد.

در ادامه‌ی این جلسه، دبیرکل شورای عالی عتف ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه‌های آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در صنعت هسته‌ای، آمادگی کامل شورای عالی عتف را به منظور همکاری با مجموعه صنعت هسته‌ای به‌ویژه در زمینه تعریف طرح‌های کلان ملی اعلام کرد.

همچنین در این نشست، پیشنهاد پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای مبنی بر عضویت حقوقی سازمان انرژی اتمی ایران در دو کمیسیون تخصصی «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» و «صنایع، معادن و فناوری اطلاعات و ارتباطات» مورد تأیید دبیرکل شورا قرار گرفت و مقرر شد که اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: