ورود مارگارین به سفره‌های مردم/ خودکفایی در تولید کره ادعای نادرستی است

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: در تولید کره خودکفا نشده‌ایم، زیرا شیرمازادی تولید نشده تا چربی بیشتری از آن برای تولید کره استحصال شود بلکه این خودکفایی بیشتر ناشی از کاهش مصرف کره به دلیل افزایش قیمت آن و ورود مارگارین به سفره‌های مردم است.

کد خبر: ۱۰۰۵۳۲
۱۵:۴۹ - ۲۳ تير ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ محمد فربد با بیان اینکه براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران سالانه کمی بیش از ۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می‌شود، افزود: براساس این گزارش‌ها ضریب رشد تولید شیرخام سالانه ۱.۴ درصد بوده که این عدد زمینه خودکفایی را در تولید محصولات لبنی از جمله کره فراهم نمی‌کند.

وی ادامه داد: سرانه مصرف لبنیات در کشور‌های توسعه یافته بیش از ۳۰۰ کیلوگرم و در ایران بین ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم است و این عدد کاهشی است. همچنین در کشور‌های توسعه یافته حداقل دستمزد ساعتی ۱۰ دلار و در ایران حداقل دستمزد ساعتی حدود یک دلار است و از طرفی قیمت شیرخام در داخل کشور به نرخ جهانی آن نزدیک شده است. در چنین حالتی بدیهی است که قدرت خرید آن دسته از کالا‌هایی که مشمول یارانه دولتی نمی‌شوند، کاهش یابد.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی اضافه کرد: در گذشته سالانه حدود ۴۰ هزارتن کره وارد کشور می‌شد که سرانه مصرف آن برای ۸۰ میلیون نفر ۵۰۰ گرم بود؛ در حالی که سرانه مصرف کره در کشور‌های توسعه یافته حداقل ۳ تا حداکثر ۶ کیلوگرم است. این یعنی با سرانه مصرف کره در دنیا هم فاصله بسیاری داریم.

فربد تصریح کرد: به واردات روغن نباتی ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد و روغن نباتی نیز پایه تولید مارگارین است که با نام مجعول کره گیاهی عرضه می‌شود. اما واردات کره حیوانی با ارز نیمایی مجاز است؛ بنابراین واردات کره حیوانی به دلیل بالا بودن قیمت ارز توجیه اقتصادی ندارد و طبیعی است که مارگارین به دلیل قیمت مناسب جایگزین کره حیوانی شود. حتی قیمت تمام شده کره حیوانی داخلی نیز فراتر از قیمت مارگارین است.

وی گفت: وقتی سرانه مصرف لبنیات کاهش یابد شیرمازاد به سمت کارخانه‌های شیرخشک که روز به روز تعداد آن‌ها در حال افزایش است، هدایت می‌شود. این کارخانه‌ها نیز اقدام به تولید شیرخشک و خامه می‌کنند و، چون شرایط نگهداری خامه دشوار است آن‌ها نیز به تولید کره یا روغن حیوانی روی می‌آورند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه بهتر است مسئولان جهاد کشاورزی به این موضوعات توجه بیشتری داشته باشند، عنوان کرد: اگر شرایط اینگونه پیش برود طبیعتا در همه چیز خودکفا خواهیم شد، چون مردم دیگر قدرت خرید هیچ کالایی را نخواهند داشت.

منبع: ایسنا
برچسب ها: قیمت لبنیات
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: