تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
از سعدآباد تا توپکاپی (۳۸) + فایل صوتی

توریسم سلامت در ترکیه؛ از شفاخانه‌های امپراتوری تا بیمارستان‌های جمهوری

توریسم سلامت هم در ترکیه مانند همه شاخه‌های توریسم و البته کل اقتصاد این کشور رشدید سریع و تحسین برانگیز داشته است. رشدی که هم ریشه در سنت تاریخی دارد هم در برنامه‌ریزی جدی و مدرن!

کد خبر: ۱۲۰۱۸۸
۱۹:۲۰ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۰

توریسم سلامت در ترکیه؛ از شفاخانه های امپراتوری تا بیمارستان های جمهوری

دیدارنیوز _ رضا قنبری*: طی چند سال اخیر درباره صنعت توریسم ترکیه مباحث فراوانی مطرح شده و رشد شگفت انگیزش نقل محافل بوده است.
یکی از ۱۰ مقصد جذاب گردشگری جهان که مثلاً در آنتالیا جمعیت توریست ها همیشه بیشتر از ساکنان بومی آن است. اما این صنعت میلیارد دلاری را تنها آفتاب گرفتن روس ها در کنار سواحل مدیترانه و خریدهای بی حساب و کتاب اعراب در خیابان استقلال به این نقطه نرسانده بلکه ریشه این جهش را باید در ورود ترکیه به عرصه های نوین گردشگری و سفر جستجو کرد. توریسم سلامت یکی از این رشته ها است.حوزه ای که طی یک دهه به رشد ده برابری رسیده و ترکیه برنامه‌های بلند مدت فراوانی برای آینده آن دارد.

فایل صوتی این یادداشت را بشنوید

" در بیمارستان مردم بدون توجه به ملیت، دین و قومشان توسط پزشکان عثمانی درمان می‌شوند".

این بخشی از خاطرات "یوهان شیلت برگر" سرباز آلمانی ساکن بورسا حدود شش قرن پیش است. در آن دوران بهداشت و درمان بخشی از خدمات عامل المنفعه امپراتوری عثمانی محسوب می شد. حاکمان امپراتوری پس از فتح هر سرزمینی مجتمع‌های خدماتی و عامل المنفعه به نام "کولیه" Külliye را در زمین های وقفی اطراف مساجد بزرگ شهر می ساختند تا به مردم همان منطقه خدمت کنند. در کولیه ها خلیفه کرایه ای که از بازار مجتمع کسب می‌کرد را در بیمارستان، کاروانسرا و غذاخوری ها به صورت رایگان در اختیار شهروندان می گذاشت. روشی کارآمد برای توزیع عادلانه خدمات عمومی که تا ابتدای قرن ۱۶ فقط در استانبول حدود ۱۱۰ باب از آن ساخته شد. استراحتگاه هایی که اتفاقاً در سفرنامه سیاحان اروپایی بسیار از آن یاد شده و طبق قانون مسافران تا سه روز به صورت رایگان از خدماتش استفاده می کردند.

توریسم سلامت در ترکیه؛ از شفاخانه های امپراتوری تا بیمارستان های جمهوری

این خاطره خوب تاریخی حالا پایه یک تجارت بزرگ برای ترکیه است. طبق آمارهای رسمی در سال قبل از کرونا حدود 700 هزار توریست سلامت از ۱۶۰ کشور دنیا برای دریافت خدمات پزشکی به ترکیه آمده اند. استانبول، آنتالیا و ازمیر مهمترین مقصد این گردشگران بوده و خدمات چشم پزشکی، زیبایی و عمل‌های جراحی بیشترین متقاضی را در این میان داشته‌اند.

دلایل حضور گسترده این گردشگران متنوع است.

۱) ترکیه در زمینه گردشگری سلامت در سال‌های اخیر انرژی فراوانی را صرف بازاریابی کرده است. آنها با گرفتن نمایندگی بیمارستان‌های بزرگ آمریکا و اروپا، تخفیف بلیط هواپیما به گردشگران سلامت و ایجاد بخش توریسم سلامت در وزارت بهداشت که با چهار زبان انگلیسی، عربی، روسی و آلمانی به متقاضیان خدمت می دهند، شرایط را برای ورود خارجیها تسهیل کردند.

۲) انگیزه های اقتصادی اما از مهمترین دلایل رشد توریسم سلامت در ترکیه است . بسیاری از عمل های زیبایی در ترکیه با حدود یک دهم قیمت اروپا و آمریکا صورت می پذیرد و به همین دلیل این کشور به مرکز اول کاشت مو و لیزر چشم جهان مبدل شده است. در واقع یک بیمار اروپایی با هزینه‌های ترانسفر و گذراندن دوران نقاهت در هتل های لاکچری باز هم با نصف قیمت کشور خود از بیمارستان ترخیص می‌شود.

۳) نزدیکی فرهنگی _ جغرافیایی هم از دیگر دلایل است. شهروندان حاشیه خلیج فارس، عراق، لبنان، ایران و کشورهای قفقاز ترجیح می دهند تا دوره درمان را در کنار پزشکان و پرستارانی با مشابهت های فرهنگی _ مذهبی سر کنند. مسیر کوتاه پرواز و البته توریستی بودن شهرهای مقصد هم در این انتخاب اهمیت زیادی دارد.

البته در سالهای اخیر چشمه های آبگرم و خواص معدنی برخی از مناطق شرقی کشور مورد توجه توریست ها قرار گرفته و طب سنتی و گیاهی هم وارد این بازار شده است. از دیگر سو تغییرات جمعیتی اروپا و افزایش سن شهروندان این منطقه زمینه فراوانی را در خدمات به سالمندان برای ترکیه فراهم کرده است

هرچند نباید نیت های سیاسی _ تمدنی این پروژه را دست کم گرفت. به هرحال روزگاری امپراتوری عثمانی به عنوان یک قطب درمانی _ پزشکی در جهان مرجعیت فراوانی داشته است و حاکمان کشور که شیفته بازتولید آن دوران شکوهمند هستند، قصد دارند شهرت بیمارستان‌های فوق مدرن امروز را چون شفاخانه های عصر سلطان سلیمان پرآوازه کنند.

*روزنامه‌نگار و کارشناس مسائل ترکیه

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی