تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.
تغییرات اقلیمی شدت و شمار این‌گونه طوفان‌ها را افزایش می‌دهد

سیل در اندونزی، سریلانکا و تایلند بیش از هزار قربانی گرفت

سیل و رانش زمین در پی طوفان‌های استوایی در روز‌های اخیر، بیش از هزار کشته در اندونزی، سریلانکا، تایلند و مالزی بر جا گذاشته است. تلاش‌ها برای کمک به هزاران آسیب‌دیده این فاجعه طبیعی کماکان ادامه دارد.

کد خبر: ۱۹۲۲۵۱
۱۶:۳۴ - ۱۰ آذر ۱۴۰۴

سیل در اندونزی، سریلانکا و تایلند بیش از هزار قربانی گرفت

دیدارنیوز: باران‌های سیل‌آسا جزیره سوماترای اندونزی، بخش‌هایی از سریلانکا، جنوب تایلند و شمال مالزی را به زیر آب برده است. شمار جان‌باختگان از هزار نفر گذشته و هزاران نفر هم مفقود هستند. سریلانکا درخواست کمک بین‌المللی کرده است.

به نقل از دویچه‌وله، پروبوا سوبیانتو، رئیس جمهوری اندونزی، امروز دوشنبه اول دسامبر (۱۰ آذر) هنگام ورود به سوماترای شمالی، اولویت دولت را "چگونگی ارسال فوری کمک‌های لازم" عنوان کرد و گفت: «چندین روستای دورافتاده وجود دارد که اگر خدا بخواهد می‌توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم.» او افزود که دولت در حال اعزام بالگرد و هواپیما برای تقویت تلاش‌های امدادی است.

رئیس جمهوری اندونزی زیر فشار فزاینده‌ای برای اعلام وضعیت اضطراری، در واکنش به سیل و رانش زمین قرار گرفته است؛ رخداد‌هایی که منجر به کشته شدن دست‌کم ۵۰۲ نفر و مفقود شدن صد‌ها تن دیگر شده‌اند.

پروبوا سوبیانتو، برخلاف همتای سریلانکایی‌اش، آنورا کومارا دیسانایکه، تاکنون از درخواست علنی برای دریافت کمک‌های بین‌المللی خودداری کرده است.

دولت اندونزی دو کشتی بیمارستانی و سه کشتی جنگی حامل کمک‌های امدادی را به برخی از بدترین مناطق آسیب‌دیده، که بسیاری از جاده‌های آنها کماکان صعب‌العبور هستند، اعزام کرده است.

در روستای سونگای نیالو، حدود ۱۰۰ کیلومتری پادانگ، پایتخت سوماترای غربی، سیل تا روز یکشنبه تا حدود زیادی فروکش کرد و خانه‌ها، خودرو‌ها و محصولات کشاورزی را در لایه‌ای ضخیم از گل و لای فرو برد.

سریلانکا درخواست کمک کرد

در همین حال، دولت سریلانکا درخواست کمک بین‌المللی کرده و هم‌زمان با استفاده از بالگرد‌های نظامی، در تلاش برای دسترسی به کسانی است که بر اثر سیل و رانش زمین ناشی از طوفان "دیتوا" گرفتار شده‌اند. به گفته مقام‌های این کشور، دست‌کم ۳۳۵ نفر جان باخته‌اند و بسیاری دیگر هنوز مفقود هستند.

نیروی هوایی سریلانکا امروز دوشنبه در پستی فیسبوکی اعلام کرد که یک خلبان بالگرد هنگام فرود اضطراری، "در جریان مأموریتی برای حمایت از جوامع آسیب‌دیده از سیل در لونوویلا" در شمال کلمبو، "به شکل غم‌انگیزی" جان خود را از دست داده است.

به گفته مقام‌های سریلانکا، میزان خسارات در منطقه مرکزی کشور که بیشترین آسیب را دیده، تازه در حال آشکار شدن است، زیرا امدادگران مشغول بازگشایی جاده‌هایی هستند که با درختان واژگون‌شده و رانش گل و لای مسدود شده‌اند.

رئیس جمهوری سریلانکا، که برای مقابله با این بحران وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده، وعده داده است که کشور دوباره بازسازی خواهد شد. دیسانایکه در سخنرانی خود خطاب به ملت گفت: «ما با بزرگترین و چالش‌برانگیزترین بلای طبیعی تاریخ خود رو‌به‌رو هستیم. قطعاً کشوری بهتر از آنچه پیش‌تر وجود داشته خواهیم ساخت.»

افزایش تلفات در جنوب تایلند

مقام‌های تایلند امروز دوشنبه اعلام کردند که شمار قربانیان سیل در جنوب این کشور به دست‌کم ۱۷۶ نفر رسیده است.

دولت مجموعه‌ای از اقدامات امدادی را آغاز کرده، اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتقاد‌های عمومی از نحوه مدیریت بحران افزایش یافته و دو مقام محلی نیز به دلیل قصور احتمالی، از کار معلق شده‌اند.

در آن سوی مرز، در مالزی نیز که باران‌های سنگین بخش‌های گسترده‌ای از ایالت "پرلیس" را زیر آب برده، دست‌کم سه نفر جان خود را از دست داده‌اند.

سال سیل‌های مرگبار در آسیا

سیل و رانش زمین در این هفته، تازه‌ترین نمونه از رخداد‌های شدید اقلیمی‌ای هستند که طی هفته‌های گذشته کشور‌های آسیای جنوب شرقی را ویران کرده‌اند؛ از جمله دو طوفان سهمگین که ماه گذشته، با فاصله تنها یک هفته، فیلیپین را درنوردیدند و دست‌کم ۲۴۲ قربانی بر جای گذاشتند.

سیلی که اندونزی، تایلند و مالزی را درنوردید، همچنین با طوفان گرمسیری نادری که باران‌های بسیار سنگینی را به‌ویژه بر جزیره سوماترا فرو ریخت، تشدید شد.

تغییرات اقلیمی شدت و شمار این‌گونه طوفان‌ها را افزایش می‌دهد و باعث افزایش بارندگی‌های شدید می‌شود، زیرا مناطق گرم‌تر جوی رطوبت بیشتری را در خود نگه می‌دارند.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر