پس از کش و قوسهایی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان پیش آمد شنبه ۲۴ شهریور مجلس شورای اسلامی قانون منع بهکارگیری بازنشستگان را به رئیسجمهور ابلاغ کرد. قانون مزبور تبصرههایی را به همراه دارد که به نظر میرسد تخصیص اکثر خورده است، قاعدهای که علمای اصولی آن را مستهجن میدانند.
دکتر رسول جعفریان و دکتر ناصر مهدوی در شب دوم از سلسله نشستهای «عاشورا و امروز ما» مطرح کردند:
حجتالاسلام رسول جعفریان در این مراسم در سخنان خود با عنوان «نگاهی به اسناد راوی حادثه کربلا»، با اشاره به انگیزه قوی تاریخنویسی در صدر اسلام گفت: روایتهای دقیقی از ابتدای نهضت عاشورا وجود دارد که ممکن است برخی دارای جهتگیری باشد، اما حقایق زیادی را میتوان از آنها برداشت کرد.
نگاهی به تلاش سازمانیافته برای حذف آخوندی از دولت روحانی
مخالفان آخوندی در مجلس نه به فکر استیضاح کارشناسانه و علمی و مبتنی بر آمار و عملکردها بلکه در صدد حذف یکی از مدیران توانمند دولت روحانی هستند که از ابتدای کار دولت هم با او مخالف بودند. آنان با بهانهجویی سیاسی و مطرح کردن مطالبات بحق مردم در برخی از حوزهها، وضعیت کنونی را به دولت روحانی نسبت میدهند.
محمدرضا بهشتی در مراسم «عاشورا و امروز ما» مطرح کرد:
استاد فلسفه دانشگاه تهران با بیان اینکه «کاش ما نیز مانند یاران امام حسین در جامعه قدم برداریم»، گفت: شب عاشورا و سخنان امام حسین(ع) در جمع یارانش واقعه تأمل برانگیز و شگفتانگیزی است، زیرا در حالی که تکلیف اجتماعی آنها برای دفاع از حق تمام شده است، به یاری امام حسین(ع) میروند.
علیخانی: شورای پنجم هرگونه رفتار قهرآمیز با مردم را محکوم میکند
خیابان بهشت مدتی قبل شاهد صحنههای دلخراش و دردناکی بود که هیچگاه از تاریخ این خیابان پاک نخواهد شد. داستان از این قرار بود که مردی مقابل چشمان خانوادهاش و مردم دست به خودسوزی زد و در نهایت این قصه با مرگ وی به پایان رسید.
به بهانه سخنان سردار نقدی در نشست هادیان سیاسی
امام علی(ع): «نمی پسندم که از دشنامگویان و لعنکنندگان باشید و آنان را لعن و ناسزا گویید... به جای نفرین صرفِ آنان و بیزاری جستن از ایشان، چنین دعا کنید: خداوندا، جان ما و ایشان را حفظ کرده و بین ما و ایشان را اصلاح کن و آنان را از گمراهیشان نجات ده، تا آن که حق را نمیداند، بشناسد و آن که از آن سرپیچی میکند، به آن گردن نهد. این را من بیشتر دوست دارم و برای شما بهتر است».
به بهانه آنچه «بابلگیت»اش خواندهاند
چه بپذیریم رسوایی شورای شهر بابل نتیجه اخاذی یک زن بدکاره بوده و چه سناریویی بوده که از سوی یکی از اعضا شورا طراحی شده نتیجه یکی است و آن هم به قهقرا رفتن اخلاق در جامعه است. آنچه در شورای شهر بابل پیش آمد نشان از مرگ اخلاق در جامعه ایران دارد. مرگی که به یکباره پدید نمیآید و میبایست روندی را طی کند.
وقتی از هر طرف به یک ملت فشار وارد میشود و زمانی که فسادهای مالی سیاستمداران از فشار تحریمها پیشی میگیرد قطعاً کار به هشتگ «#فرزندت کجاست؟» آقا و خانم مسئول میرسد. گلایهای هم به مردم دست بسته که گرانی و فقر آنها را احاطه کرده، نمیتوان کرد. مردم به هر ریسمان سیاه و سفیدی چنگ میزنند تا فرزندانشان گشنه سر بر بالین نگذارند و اوضاع زندگی هر روز برایشان سختتر از دیروز نشود.
نوعی کاسبکاری و نگاه کاسبکارانه هم در نهادهای اجرایی، هم نهادهای نظامی و هم نهادهای نظارتی به شکل گستردهای در سه دهه اخیر حاکم شده است. منظور از نگاه کاسبکارانه این است که اداره همه چیز در ایران سه دهه گذشته به اداره یک بنگاه اقتصادی و یک کسبوکار بدل شده است.
گزارشی از عملکرد نهادهای حمایتی در چند استان کشور
کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار در تهران و شهرستانها و خدماتی که نهادهای دولتی و مردمی در قبال آنها انجام میدهند، در ارتباط نزدیک با وضعیت اقتصادی کشور قرار دارد. اکنون دولتهای نولیبرال برای خود وظیفهای در قبال اقشار آسیبپذیر و حمایت از آنها قائل نیستند و با کاهش سطح زندگی مردم و فقر رو به رشد، نهادهای مردمنهاد و خود مردم توان حمایت از تهیدستان را از دست میدهند.