
امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
دیدارنیوز _ محمد جعفری: پس از ماهها فراز و نشیب پیرامون مناسبات ایران و ایالات متحده در دولت دونالد ترامپ، سرانجام؛ تهران و واشنگتن با برپایی مذاکراتی به صورت غیرمستقیم به میزبانی مسقط موافقت کرده و دور اول آن را نیز، عصر شنبه برگزار کردند.
ویدیوی این گفتگو را میتوانید اینجا، یوتیوب و آپارات دیدار ببینید
امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا و کارشناس مسائل بینالملل در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات مسقط، ضمن اشاره به ابعاد این مذاکرات و دامنه تحولات پیرامون آن، خاطرنشان کرد: احساس من این است که دونالد ترامپ به عنوان یک شخص حقیقی به دنبال جنگ با ایران نبوده و در پی تفاهم با تهران است. اما از سوی دیگر از طرف لابیهای قدرت نیز به عنوان رئیس جمهور تحت فشار خواهد بود و کار سختی در این راه در پیش دارد. به عقیده من، او به صلح رومی معتقد است. به این معنا که ما، طرف مقابل را مرعوب میکنیم تا جنگی در نگیرد اما؛ آیا حاضر به جنگ نیست؟ نه! جنگ میکند، اما با محافظهکاری بیشتر.
وی افزود: کمتر رهبری در دنیا به مانند ترامپ، قدرت و ظرافت کار رسانه را میشناسد. او به شدت علاقمند به این است که در مقابل دوربینها حاضر شود اما، اینها مهم نیست. مهم، رفع تحریمها، برداشته شدن خطر جنگ از سر کشور و در مجموع خروجی این مذاکرات است. حالا اینکه در این بین، یک نفری با مثلا یک توافق پز بدهد یا شوآف کند، خیلی واجد اهمیت نیست.
این تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا، تصریح کرد: همه آنچه در لیبی رخ داد به هیئت حاکمه مستقر در این کشور بود که تصمیم گرفت که پیچ و مهره فعالیتهای هستهای خود را باز کرده و در چند کشتی، تحویل آمریکا بدهد. در ایران، مطلقا چنین چیزی رخ نخواهد داد. در واقع، نه الگوی لیبی که ممکن است؛ الگوی عراق در ایران رخ بدهد. حاکمیت ایران، داوطلبانه از برنامه هستهای دست نخواهد کشید. وقتی طرف آمریکایی از مصالحه صحبت کرده، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است.
ابوالفتح، اظهار داشت: تهدید رئیسجمهور آمریکا، کار سنجیدهای نبود. اما این به معنای آن نیست که در کشور تکصدایی باشد. به هر حال، تهدید کردن در مقابل تهدید، یک روش است، اما تهدید کردن برخی نباید به مانند بومرنگ به سر کشور برگردد.
این تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا در گفتگوی ویژه دیدارنیوز به ابعاد مختلفی از مذاکرات شنبه در مسقط، اشاره کرده که همراهی با مشروح آن، خالی از لطف نیست.