تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.
مسلم صالحی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد

استفاده از ظرفیت مردم، تنها راه عبور از تنگنا‌ها

مسلم صالحی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در شرایطی که اقتصاد کشور با محدودیت‌های مالی و ساختاری مواجه است، تنها راه عبور از این تنگنا‌ها استفاده از ظرفیت مردم، سرمایه‌های خرد و مشارکت عمومی در تصمیم‌سازی و سرمایه‌گذاری است.

کد خبر: ۱۹۲۸۴۰
۱۰:۲۵ - ۲۱ آذر ۱۴۰۴

استفاده از ظرفیت مردم، تنها راه عبور از تنگنا‌ها

دیدارنیوز: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تمرکز بر «مردمی‌سازی اقتصاد» در فرآیند‌های کلان اقتصادی کشور، گفت: مشارکت واقعی مردم در تولید، سرمایه‌گذاری و حکمرانی اقتصادی، شرط لازم برای عبور از چالش‌های ساختاری و رسیدن به رشد پایدار است.

مسلم صالحی در گفت‌و‌گو با رسانه خانه ملت، درباره نقش مردمی‌سازی اقتصاد» در تحقق اهداف اقتصادی کلان کشور، گفت: در شرایطی که اقتصاد کشور با محدودیت‌های مالی و ساختاری مواجه است، تنها راه عبور از این تنگنا‌ها استفاده از ظرفیت مردم، سرمایه‌های خرد و مشارکت عمومی در تصمیم‌سازی و سرمایه‌گذاری است.

نماینده مردم «اقلید» در مجلس مردمی‌سازی را فراتر از یک شعار یا سیاست مقطعی دانست و افزود: این مفهوم یعنی میدان‌دادن به مردم در همه سطوح؛ چه در مالکیت و مدیریت بنگاه‌ها، چه در سازوکار‌های نظارتی و چه در بازار سرمایه و تأمین مالی تولید. برنامه هفتم نیز دقیقاً با همین نگاه، احکام و تکالیفی را در حوزه شفافیت، توانمندسازی اقتصادی مردم و تسهیل فضای کسب‌وکار پیش‌بینی کرده است.

صالحی با اشاره به اینکه بخش مهمی از ظرفیت‌های اقتصادی در سال‌های گذشته به دلیل تمرکزگرایی و دولتی‌بودن ساختار‌ها بلااستفاده مانده، ادامه داد: تا زمانی که مردم واقعی‌ترین بازیگران اقتصادی نباشند، نمی‌توان انتظار جهش تولید، رشد سرمایه‌گذاری یا بهبود محیط کسب‌وکار را داشت. تجربه کشور‌های موفق نشان می‌دهد مردم باید محور فعالیت‌های اقتصادی باشند، نه صرفاً مصرف‌کننده یا دریافت‌کننده خدمات.

این نماینده مجلس یکی از پیش‌نیاز‌های موفقیت سیاست‌های مردمی‌سازی را ارتقای شفافیت دانست و تصریح کرد: وقتی مردم قرار است در اقتصاد نقش‌آفرینی کنند، باید بدانند تصمیم‌ها چگونه گرفته می‌شود، منابع کجا هزینه می‌شود و سازوکار نظارت چگونه عمل می‌کند.

صالحی تصریح کرد: امروز بخش زیادی از نقدینگی مردم آماده ورود به پروژه‌های مولد است، اما نبود ابزار‌های مطمئن و جذاب باعث شده این سرمایه‌ها به مسیر‌های غیرمولد برود. همچنین یکی از اهداف کلان کشور در پنج سال آینده رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و متوازن است. این هدف فقط با اتکا به بودجه دولت محقق نمی‌شود. مردمی‌سازی اقتصاد یعنی باز کردن مسیر برای مشارکت مردم، تعاونی‌ها، بخش خصوصی و نهاد‌های محلی.

وی تأکید کرد: اگر دولت و دستگاه‌های اجرایی مواد مربوط به مردمی‌سازی در برنامه هفتم را به‌صورت دقیق اجرا کنند، بدون تردید شاهد تحول در ساختار اقتصادی، افزایش بهره‌وری و کاهش فشار بر بودجه عمومی خواهیم بود. مجلس نیز در این مسیر از ابزار‌های نظارتی خود برای اجرای کامل این احکام استفاده خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی ادامه داد: برای مردمی‌سازی، باید بستر‌های لازم برای رقابت سالم فراهم شود؛ از تمرکز بر نظام مجوزدهی گرفته تا دسترسی برابر به منابع مالی و اطلاعات. مجلس در سال‌های اخیر به‌ویژه در حوزه تسهیل کسب‌وکار گام‌های قانونی مهمی برداشته، اما اجرای دقیق این قوانین نیازمند هم‌افزایی دولت است.

این نماینده مجلس در پایان با تأکید بر اینکه تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور از جمله رشد پایدار، کنترل تورم و افزایش سرمایه‌گذاری نیازمند حضور فعال مردم است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم ظرفیت‌های ملی بالفعل شود، باید مسیر اقتصاد را برای مردم هموار کنیم.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر
امروز جمعه ۲۱ آذر