افاضات اضافه ستون هفتگی بیانات عوام الملک است که در آن به بیان نظرات منور خود در مورد مسائل جهان میپردازد. هفتههاست که این نابغه خاص دوران مشغول نگارش خاطرات روزانه است.
دیدارنیوز _ عوام الملک:
جمعه ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
امروز هوا خیلی گرم بود. در واقع بیشتر داغ بود و میسوزاند. فکر کردم فقط کتاب میخوانم و استراحت میکنم و نیازی به خاطرهنویسی نیست. اما عصر شورای احمد آقا به رسانهها و فضای مجازی گفت مراقب کارها و حرف زدنشان باشند. حرف درستیست. قرار نیست هر اتفاقی که میافتد فضای مجازی و رسانهها در موردش فکر کنند و بعد در مورد فکرهایشان بنویسند. حسامالدین از فیلم مستند محسن همیشگی تعریف کرد. محسن همیشگی هم جواب داد که دست از عملیات روانی بردارد و با این تعریفها دنبال ایجاد اختلاف و جنگ روانی نباشد. خود محسن همیشگی متخصص عملیات فریب است و لابد چیزی میداند. سایر اتفاقهای امروز را نمیشود در این نسخه از خاطرات نوشت. ممکن است احمد آقا و دوستانش ناراحت شوند و حتی محسن همیشگی هم فکر کند جنگ روانیست.
بیشتر بخوانید: ۷ نفر برای یک صندلی رقابت میکنند؟ چقدر زیاد!
شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
تصویر جنازه آخرین کرگدن سفید شمالی را دیدم. منقرض شد. بالاخره آدمیزاد باید برای خودش در روی زمین جا باز کند. بقیه موجودات دست و پاگیرند. حرف جدید محسن همیشگی را خواندم. ظاهرا برنامه ویژهای برای شادمانی دارد. از شنیدنش شاد شدم. حسن هم گفته بود نشاط در دلهای ما زیاد است. امیدوارم شادمانیهای جدیدی که محسن همیشگی ایجاد میکند در دلمان جا شود و هدر نرود. عصر مناظره کاندیداهای ریاست خواصالدوله را تماشا کردم. موضوع مناظره اقتصادی بود. مطالب اقتصادی سنگینی از طرف کاندیداها مطرح شد. چیزی نفهمیدم. فرق عوام با خواص در همین چیزهاست. محسن همیشگی یک اسکناس هزار تومانی از جیبش درآورد. تانخورده بود. احتمالا از عیدیهای سالهای قبل لای کتاب مانده بود. خود اسکناس صدهزار تومان میارزید. گفت هشت سال پیش هم این اسکناس را نشان دادم و یک سری چیزها گفتم اما عوام سراغ کلید بیخاصیت حسن رفتند. علیرضا هم به عبدالناصر گفت باید نوبل شیمی بگیری و قد ریاست خواصالدوله نیستی. آن یکی محسن هم به ابراهیم گفت تا کلاس ششم درس خواندهای. محسن همیشگی هم به عبدالناصر گفت وقتی رییس خواصالدوله بشوم میدهم ممنوعالخروجت کنند. عبدالناصر هم گفت وقتی رییس خواصالدوله بشوم میدهم ابراهیم محاکمهات کند. ابراهیم هم گفت من خودم دو میلیون فالوئر دارم. سعید هم گفت باید جهش کرد. امیرحسین هم دست به ریش سفیدش کشید و گفت که جوان است. عبدالناصر هم به سعید و امیرحسین و علیرضا و محسن همیشگی گفت پوششی. علیرضا هم جواب داد درست حرف بزن. کلا بحث آموزنده و مفیدی بود. خیالم راحت شد که مشکلات اقتصادی حل میشود. خوشبختانه معلوم بود کرونا بعد از انتخابات از بین میرود و همه چیز به حالت اول برمیگردد. چون هیچکس راجع به کرونا حرف نزد. خوبی انتخابات همین است. همه مشکلات کشور حل میشود و عوام شادی میکنند.
بیشتر بخوانید: چه رقابت زیبایی بر سر ریاست خواص الدوله شکل گرفته است
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
بحثهای مناظره دیشب همچنان در اخبار مورد توجه است. تعداد فالوئرهای ابراهیم همچنان محل بحث است. معلوم است حرفهایی که تتلو نامی زده بود بیراه نبوده و ابراهیم خیلی خوب است. اتفاقا ابراهیم در مورد بازیهای اینترنتی دانشآموزان هم نگران بود و میگفت چرا باید وسط بازی اینترنت قطع شود. راست میگوید. اینترنت باید وسط کلاس درس و جلسه قطع شود. ولی نباید مانع شادی عوام شد. یکی از خواصالمله که مسوول فضای مجازی ستاد ابراهیم است هم اعلام کرد که خواصالمله طرح خوبی آماده کردهاند که باعث میشود همه چیزهایی که خواص صلاح ندانند از دسترس عوام خارج و توزیع فیلترشکن هم ممنوع شود. خوب است که چند ساعت بعد از ابراز نگرانی ابراهیم در مورد مشکلات عوام برای دسترسی به اینترنت، به صورت عملی نشان دادند که ابراهیم چه کارهای خوبی میکند. فقط نگرانی این است که آن دو میلیون فالوئر چگونه باید در این وقت کم احراز هویت شوند.
بیشتر بخوانید: مثل این که محمود ادای مصطفی را در میآورد!
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
یکی از دوستان احمد آقا مصاحبه کرد و گفت برای چه باید به کاندیداهای ریاست خواصالدوله دلایل رد صلاحیتشان اعلام شود. مصاحبهگر گفت خود کاندیداها میگویند دلایلش را بگویید. دوست احمد آقا گفت خب بگویند. ما نمیگوییم. راست هم میگوید. اگر کار خوبی کرده بودند که صلاحیتشان رد نمیشد. اینهایی که کار بد کردهاند و صلاحیت ندارند اگر برای دانستن دلایل رد صلاحیتشان پافشاری کنند نشان میدهد که پررو هم هستند و به نظرم هر وقت ابراهیم سرش خلوت شد باید به شکل مناسب رسیدگی کند. علیرضا اعلام کرد خودش را در راس اصلاحیون میداند. البته نفهمیدم منظورش کجای اصلاحیون است ولی مطمئنم دنیا یک روز به آخر میرسد. ظهر خبردار شدم که چون ابراهیم از عبدالناصر و محسن شکایت کرده است قرار شده در جلسه بعدی مناظره پنج دقیقه وقت اضافه برای پاسخگویی داشته باشد. بد نیست اما کافی هم نیست. بهتر است دستور دهند عبدالناصر و محسن در آن پنج دقیقه در گوشه استودیو بایستند و دو دست و یک پایشان را بالا بگیرند. ابراهیم حرفهایی هم درباره تخصصی و عمومی کردن اینترنت زد. خیلی مفید و تخصصی بود. البته خیلی نفهمیدم ولی حدس میزنم باید به فکر واردات گوشی غیرهوشمند باشم. ممکن است تقاضایش زیاد شود و بتوان کمی کاسبی کرد. فیلم تجمع انتخاباتی ابراهیم در اسلامشهر را هم دیدم. خیلی خوب و پرشور بود. کرونا زیر دست و پا له شده بود. ابراهیم خیلی خوب است. باید زودتر بیاید. محمود یک پیام ویدئویی منتشر کرد و گفت که نیست و عوام بدانند که نیست. عیب هم ندارد. محمود نیست ولی چند تا مشابهش هستند. بخشهایی از فیلم مستند علیرضا را دیدم. تحت تاثیر قرار گرفتم. نان و پنیر و گوجه و خیار میخورد. سر شب بود. هوس کردم. این نوع خواص را باید برای ریاست خواصالدوله انتخاب کرد. درست است که غذایش مثل ماست و میزش چوبیست اما به خاطر پیگیری مشکلات عوام به هر شکلی شده کامپیوتر گرانقیمت تهیه کرده تا کار ما روی زمین نماند. باید یک نهضت تشکر از علیرضا راه بیندازیم.
بیشتر بخوانید: مصرف برنج در کشور نصف شده است؛ چه اتفاق خوبی!
سهشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
یکی از عوام اخبار رد صلاحیت نامزدهای خواصالبلد را برایم فرستاد. مرتضی هم رد صلاحیت شده است. فکر کنم با باقر به مشکل خوردهاند. واقعا رفاقتها مثل قدیم نیست. مرتضی ناراحت شده است و باورش نمیشود. به نظرم باید به باقر پیام بدهد و بگوید به قول مرحوم اکبر این آسیاب به نوبت است. ظاهرا واکسن کرونا تمام شده است. بعضیها میخواهند وانمود کنند تقصیر چین و روسیه است. گویا باید یادآوری کنیم که تقصیر همه دنیا به جز چین و روسیه است. این همه سیاهنمایی علیه این دو کشور دوست و برادر، غیر قابل فهم است. عصر مناظره دوم نامزدهای ریاست خواصالدوله برگزار شد. مثل مناظره اول پرمحتوا بود. محسن همیشگی نشان داد که هم به موسیقی رپ مسلط است و هم خیلی خوب ترکی حرف میزند. مشکلات کشور را هم بلد است حل کند. البته این یک کار را بقیه هم بلدند؛ مخصوصا ابراهیم و امیرحسین و سعید و علیرضا. علیرضا خیلی هم حرفهای خوبی زد. گفت با فیلترینگ مخالف است و میخواهد به جنگ حریم خصوصی برود. راستترین حرفی بود که زد. فقر را هم یک ساله ریشهکن میکند. امیرحسین هم گفت میتوانستیم خیلی از افراد را علیه کرونا واکسینه کنیم اما نکردیم. خیلی هم خانمها را دوست دارد و به ایشان اهمیت میدهد. حتی رییس ستادش خانمی است که معتقد است سازمان بهداست جهانی میخواهد با واکسن کرونا جمعیت جهان را کم کند. احتمالا رییس ستادش نگذاشته خیلی از افراد واکسن بزنند. بالاخره این نامزدها همه راست میگویند و خیر و صلاح عوام را میخواهند. ابراهیم هم خیلی خوب است و حرفهای خوب زد. مهمترین آدم مناظرهها هم مجری آن است. مرتب دستش را لای توپهای رنگی تکان میدهد و پاکتها را باز میکند و روخوانی میکند. کار سختیست. خوب است که تلویزیون بودجهبگیر چنین نیروهای متخصصی دارد. در طول مناظره مدام زیر لب از نامزدها تشکر کردم و در مورد حرفهایشان ابراز احساسات کردم. مناظره که تمام شد عوامالنسا گفت مودب باش. نفهمیدم چرا.
بیشتر بخوانید: در مورد خاطرات جواد در نسخه دوم خاطرات مینویسم
چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
قبل از بیرون رفتن از منزل صحبتهای نامزدهای ریاست خواصالدوله در مناظره دیشب را مرور کردم. واقعا در همه این سالها اشتباه فکر میکردم. معلوم است همه این بگیر و ببندها و فیلترینگ و مساله درست کردن در مذاکره با همه کشورها به جز چین و روسیه و مخالفت با تصویب FATF کار حسن و دوستانش بوده است و چون خیلی از نظر رسانهای قوی بودهاند به عوام پیام اشتباه دادهاند و ما وارونه فهمیدهایم. خوبی این مناظرهها همین است. نامزدها خود واقعیشان را نشان میدهند و روشنگری میشود. به جز عبدالناصر و آن یکی محسن هر کدام که برنده شوند قطعا خیلی خوشبخت میشویم. یکی از اعضای خواصالمله اعلام کرد کارنامه دولت دهم و یازدهم سیاه است و به خاطر همین طرحی آماده کردهاند که اگر تصویب شود آمار عملکرد ۸ ساله حسن را منتشر خواهند کرد. ظاهرا تصمیم دارند چهار سال دوم محمود و چهار سال اول حسن را به حساب حسن بزنند. حتما مسوولیت این چهار سال اخیر که دولت دوازدهم است را خودشان بر عهده میگیرند. کار خوبیست. عملکرد محمود، هر یک سالش چهار سال بوده و همان دولت نهم برایش کافیست. در طول روز خبرهای مختلفی از رشادتهای ابراهیم به دستم رسید. یکی از خواصالمله اعلام کرد همین عبدالناصر تا یک ماه پیش میخواسته قیمت دلار را ارزان کند و به نصف رقم کنونی برساند اما ابراهیم اجازه نداده است. کار درستی هم کرده. باید دلار را آنقدر گران کنند تا اقتصاد آمریکا متلاشی شود. در مورد صحبتهای ابراهیم درباره گشت ارشاد هم یک سری حرفها مطرح شد. ابراهیم گفت قرار است گشت ارشاد را برای برخورد با مدیران متخلف استفاده کند. اصلا جای اصلی برخورد با مدیران متخلف ریاست خواصالدوله است. رییس خواصالرعایا فرصت رسیدگی به این امور را ندارد. به نظرم خوب است گشتهای ارشاد برای برخورد با مدیران متخلف از همان پاترولهای قدیمی زرد و آبی باشند. نوستالژیکتر است.
بیشتر بخوانید: نگذارید عباس نعش برجام را در وین از قبر بیرون بیاورد!
پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
دیشب قبل از خواب فیلمهایی از اهواز به دستم رسید. خیلی خوشحال شدم. ابراهیم آمده و کرونا رفته است. جمعیت خیلی خوبی در کنار هم جمع شده بودند و شادی میکردند. ابراهیم هم دست تکان میداد. عوام به این شادیهای جمعی در این شرایط کرونا نیاز دارند. امیدوار شدم. روزهای خوبی در پیش است. از خوشحالی خوابم نبرد. صبح فهرست نامزدهای اصولیون برای خواصالبد تهران را دیدم. مجموعه باکیفیتی از پسرها و دخترها و عروسها و دامادهای اصولیون است. عالیست. مانع از گسست نسلی میشود و به انتقال تجربه در خانوادههای اصولیون کمک میکند. مرتضی هم که بعد از رد صلاحیت گفته بود یک نامه سرگشاده به باقر مینویسد و همه چیز را میگوید امروز تایید صلاحیت شد. کلا نامه سرگشاده یک وقتهایی خوب است. مثل آب روی آتش میماند. یکی دو فیلم از ابراهیم دیدم. همه مسائل کشور را دارد در مصاحبههایش حل میکند. خیالم از خودرو و جوانان هم حل شد. یک نفر از عوامی که در جلسه ابراهیم با دانشجویان شرکت داشته گفت به ابراهیم گفته که میترسد اگر رای بیاورد از همان مشاورانی استفاده کند که برایش با تتلو نامی جلسه گذاشتند. ابراهیم هم گفته اگر میترسی برو به کسی که نمیترسی رای بده. جواب حکیمانهای داده است. غروب بخشهایی از گفت و گوی محسن همیشگی با تلویزیون بودجه بگیر را دیدم. اعلام کرد با گذشتن پارچه نمدار جلوی لوله گاز نیروگاهها میشود تا ۵۰هزار میلیارد تومان صرفهجویی کرد. به عوامالنسا گفتم پارچههای اضافه داخل خانه را بیاورد و نمدار کنیم تا جلوی لوله گاز بگذاریم. ما به کم هم قانعیم.