تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
گام به گام با کاروان حسینی (گام دوم)

انجام اصلاح زمان نمی‌خواهد، عزم می‌خواهد والا فریب است!

محصور کردن شخصیت امام حسین به یکی دو ماه محرم و قبل آن، حسینی می‌سازد که با حسین واقعیِ موجود در تاریخ مطابقت ندارد.

کد خبر: ۱۷۰۰۰۹
۲۱:۳۶ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۳

انجام اصلاح زمان نمی‌خواهد، عزم می‌خواهد والا فریب است!

دیدار اندیشه - حسین جعفری: گفته شد محصور کردن شخصیت امام حسین به یکی دو ماه محرم و قبل آن، حسینی می‌سازد که با حسین واقعیِ موجود در تاریخ  مطابقت ندارد.

به باور من ساده اندیشی بلکه غیر منصفانه است در حالی که خود؛ همانند اهل مکه و مدینه عمل می‌کنیم، با غرور و تبختر، کوفیان سال ۶۰ هجری را ملامت کنیم.

اگر قرار است سیره حضرت در برابر حاکمان الگو قرار گیرد حداقل بازه‌ی زمانی مورد قبول از دوره‌ی خلافت امامت امام حسن (ع) و تعامل حسینِ همگام با امام حسن با معاویه با اشاره گذرا به اتفاقات مهم خلیفه سوم است:

۱- جناب عثمان... در سال ۳۵ پس از شورش‌های گسترده و اعتراضات مردمی، بدست معترضان کشته می‌شود.

مرگ خلیفه سوم، چنان شقاقی میان امت بوجود می‌آورد که شاخه‌های شوم این اختلاف، نه تنها در دوران حکمرانی امام علی و وقایع تلخ و جانسوز سال ۶۱ هجری و شهادت امام حسین (ع) که متاسفانه تا زمان حاضر نیز استمرار یافته است.

۲- حضرت علی (ع) در پی اقبال بی نظیر مردم به عنوان چهارمین خلیفه و پیشوای مسلمین به حکومت می‌رسد. اما اختلاف بوجود آمده باعث می‌شود تا از همان ابتدا گرفتار سه جنگ مهم ناخواسته و تحمیلی گردد.

الف: جنگ جمل؛ به هدایتِ جنابان طلحه و زبیر و ام المومنین عایشه، به خونخواهی عثمان!

ب: جنگ صفین به سرکردگی معاویه به بهانه‌ی خونخواهی و علم کردن پیراهن خونین عثمان!

ج: جنگ نهروان با گروهی منشعب از میان هواداران علی (ع) که در جنگ صفین حاضر بوده و به خوارج شهره شدند.

درگیری و اختلاف میان مسلمین در موضوع "مرگ عثمان" چنان سترگ است که مدینه و مکه و خصوصاً کوفه (و علی الخصوص در وقایع عاشورا)، تحت تاثیر این گروه‌ها قرار می‌گیرد: طرفداران و حامیان علی (ع) که به شیعیان علی شهره بودند؛ طرفداران عثمان وطرفداران آل زبیر و حامیان امویان!

۳-امام حسن... بعد از ۷ ماه خلافت ناگزیر به امضای معاهده صلح می‌شود؛ و اینگونه خلافت معاویه بر بلاد اسلامی نه با بیعت که با معاهده تثبیت می‌گردد.

۴- معاهده‌ی میان حسن (ع) و معاویه؛ ده سال استمرار و با شهادت امام  در ۲۸ صفر سال ۵۰ با نظر امام حسین استمرار می‌یابد.

۵- ... از سال ۵۶ هجری معاویه اقدام به معرفی یزید بعنوان خلیفه بعدی و اخذ بیعت از بزرگان می‌کند و در این تلاش با مخالفت برخی از فرزندان صحابه رسول خدا مواجهه می‌گردد که مهمترین آن‌ها  حسین ابن علی است.

۶- معاویه در سال ۶۰ می‌میرد و با زمینه چینی‌های قبلی او، یزید بر تخت خلافت و پادشاهی تکیه می‌زند.

ماحصل تلاش یزید؛  موفقیت در اخذ بیعت از عموم و البته امتناع برخی از بزرگان از جمله حسین بن علی، عبدالله بن عمر و عبدالله بن زبیر است که منجر به شهادت امام حسین در کربلا، جنگ میان یزید با عبدالله زبیر و وقایعی، چون واقعه حره و قیام توابین و مختار و ... می‌شود.

ادامه را در ویدیوی زیر ببینید و بشنوید

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
پرطرفدارترین ها