تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...

سوال ابتکار از موافقان کودک همسری

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان به دنبال تعیین سن ازدواج یا افزایش سن ازدواج به بالای ۱۸ سال نیستیم، در عین حال از موافقان کودک همسری پرسید آیا حاضرند دخترکان خود را به عقد و ازدواج مردان سن بالا درآورند؟

کد خبر: ۷۸۷۰۵
۱۳:۱۳ - ۰۶ دی ۱۳۹۹
 
دیدارنیوز ـ معصومه ابتکار روز شنبه در گفت وگویی اختصاصی با تاکید بر اینکه در فرهنگ ایرانی اسلامی موضوع ازدواج سالم یکی از مسایل مهم است که پیمایش‌های صورت گرفته از میزان تمایل خانواده‌های ایرانی به امر ازدواج، تایید کننده این موضوع است، افزود: چنانچه شاهدیم که شرایط کرونا و وضعیت کنونی هم مانع امر ازدواج نشده است.

وی ادامه داد: ازدواج در فرهنگ دینی هم بسیار مورد توجه قرار گرفته و آیات قرآن کریم تاکید بر این دارند که ازدواج در سن و شرایط مناسب باید صورت گیرد. ضمن اینکه در احادیث هم تاکید شده که دوره کودکی را از کودکان دریغ نکنید که یکی از روش‌های دریغ کردن دوره کودکی این است که آن‌ها را زیر سن قانونی و کودکی وادار به ازدواج کنیم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده درباره پیامد‌های کودک همسری خاطرنشان کرد: از جمله پیامد‌های ازدواج در دوره‌ای که کودک به سن رشدی که قرآن کریم بر آن تاکید دارد نرسیده این است که هیچگونه اشراف و تشخیص نسبت به ازدواج ندارد، افزون بر اینکه از حقوق مدنی کافی همچون باز کردن حساب بانکی یا در راهرو‌های دادگاه به دنبال حق و حقوق خود رفتن برخوردار نیست.

وی یادآور شد: وقتی رشد فیزیولوژی و جسمی دختر اتفاق نیافتاده باشد، آسیب‌های بسیار زیادی از لحاظ بهداشتی خواهد دید که مخاطر آمیز است.
 

ابتکار با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در موضوع حقوق کودک راهگشا و کمک کننده است، تصریح کرد: مباحثی هم روی موضوع سن ازدواج مطرح شده و موضع گیری و نگاه و فتاوی بزرگان و مراجع عالیقدر بر آن بسیار قابل توجه است. از جمله آیت الله مکارم شیرازی به صراحت عقد کودک زیر ۱۳ سال را باطل اعلام کردند. همچنین رهبر معظم انقلاب به صراحت به موضوع کودک همسری واکنش نشان داده و فرموده اند که واداشتن دختران کم سن و سال به ازدواج، حرکتی در جهت تضعیف زن و نادیده گرفتن حقوق اوست و قانون باید با آن مقابله کند و زنان نیز با آگاهی، هوشیاری و رشد و معرفت خود در مقابل این گونه تعدیات بایستند.

به گفته وی، آنچه معاونت هم بر آن تاکید دارد ازدواج در سن قانونی ۱۳ سال به بالا و پیشگیری از ۳۰ هزار ازدواج زیر سن قانونی و کودک همسری در سال است؛ شاید عنوان شود رقم آنچنانی نیست، اما معتقدیم یک مورد کودک همسری هم زیان بار و اشتباه است.

کودک همسری بازیچه سیاسی شده است
ابتکار با بیان اینکه سیاست ما، تشویق جوانان به امر ازدواج در سن مناسب است، اظهار داشت: پیشنهاد و تاکید ما ممنوع شدن ازدواج زیر ۱۳ سال است؛ به این معنا که تبصره و هر راه یا مسیری که مجوز ازدواج زیر ۱۳ سال را می‌دهد حذف شود.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان به دنبال تعیین سن ازدواج یا افزایش سن ازدواج به بالای ۱۸ سال نیستیم، تصریح کرد: معتقدیم دختر اگر شرایط لازم برای ازدواج را داراست، این امر می‌تواند در سن بالای ۱۳ سال اتفاق بیافتد.
 

وی، از موضع گیری مخالفان که اقدامات پیشگیری از کودک همسری را امنیتی و سیاسی می‌کنند، گلایه کرد و توضیح داد: فقط باید به نگاه مخالفان خندید و تاسف خورد که یک معضل واقعی جامعه که باید مسئولانه در قبال آن موضع گیری شود به بازیچه سیاسی در دست یک عده‌ای برای کوبیدن عده‌ای دیگر تبدیل شده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده رییس جمهوری تصریح کرد: باید از مخالفان این موضوع پرسید که آیا حاضر هستید دخترکان خود را به عقد و ازدواج مردان سن بالا درآورید؟ باید از این افراد پرسید چطور یک کودک زیر سن قانونی نمی‌تواند حساب بانکی، حق رای و گواهینامه داشته باشد، اما برای امر مهم ازدواج توانایی دارد؟

ابتکار با تاکید بر اینکه کودک همسری دغدغه علما و مراجع و بسیاری از صاحبنظران فرهنگی و اجتماعی است که باید همه برای پیشگیری از آن تلاش کنیم، افزود: وجدان عمومی جامعه هم اجازه به همچنین مطلبی نمی‌دهد. توجه و تاکید دولت هم این است که ازدواج بین ۱۳ تا ۱۵ زیر نظر خانواده و قاضی امکانپذیر باشد و ۱۳ به پایین به طور کلی متوقف شود.

دولت حامی ازدواج خوب است
وی در پاسخ به اینکه افزایش وام ازدواج باعث افزایش معضل کودک همسری می‌شود یا نه توضیح داد: متاسفانه گاهی اوقات از وام ازدواج برای کودک همسری سوءاستفاده می‌کنند، زیرا عموما در این خانواده‌ها بحث مالی مطرح است و ازدواج کودکان به خرید و فروش منتهی می‌شود.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه همواره تلاش می‌کنیم دختر بازمانده از تحصیل نداشته باشیم و دختران بتوانند از سن مدرسه دسترسی به مدرسه داشته باشند و ترک تحصیل اتفاق نیافتد، گفت: در کنار این امر، می‌کوشیم آگاهی لازم بین خانواده‌ها مبنی بر اینکه ازدواج در سن قانونی و سن درست خود خیلی امر مطلوب و پسندیده‌ای است را افزایش دهیم.

وی افزود: دولت حامی ازدواج است و برای ازدواج خوب دوره‌های آموزشی و مهارتی پیش بینی کرده است. برای تحکیم خانواده و تقویت آن هم سه سال است که دوره‌های تقویت مهارت‌های زندگی و ارتباطی در حال اجرا است چرا که معتقدیم یک رکن مهم جامعه ازدواج و خانواده سالم است.

ابتکار خاطرنشان کرد: تلاش شده همه شرایط برای ازدواج خوب مهیا شود از جمله وام ازدواج و مسکن برای خانه اولی‌ها که در بودجه ۱۴۰۰ هم توجه خوبی به آن شده است. ضمن اینکه فرافکنی‌ها و مباحث بی اساس نمی‌تواند وقت ما را برای پاسخگویی بگیرد و همواره به دنبال رسیدگی به امور جوانان مبتنی بر شئونات شرعی و دینی و با توجه به اقتضائات جامعه امروز هستیم.
 


✍فاطمه دهقان نیری
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی