دیدارنیوز ـ
اسفندیار عبداللهی: ترور سردار سلیمانی، شهادت وی و به دنبال آن حضور پر رنگ همه اقشار جامعه در بدرقه پیکر او، جوی همدلانه و تقریباً ملی در کشور ایجاد کرد که در این شور همراه با حزن ایرانیان، شاهد حضور طیفهای مختلفی از همه اقشار بودیم. اصولگرا، اصلاح طلب، ملیگرا، لیبرال، اقوام و مذاهب در بدرقه پیکر یک سرباز ایرانی حاضر بودند و شاید بعد از سالها شاهد صورتی از یک گردهمایی ملی بودیم. چرایی این رویداد را باید بحث و بررسی کرد. قطعاً دلایلی دارد که تا به امروز به جنبههایی از آن پرداخته شده است. گویی ایرانیان مترصد فرصتی هستند که یکی شوند و گویا پیام مهم باید آینده ایران باشد که همه، آرزوی توسعه همه جانبه آن را دارند.
در این میان، کمتر کسی متوجه مواضع همدلانه هموطنان مسیحی در این رویداد شد و آنگونه که باید و شاید توجه لازم به نحوه برخورد آنها با این پیشامد سنگین صورت نگرفت. در همان روز اول شهادت سردار سلیمانی، مسیحیان ایران در نقاط مختلف کشور و از جمله در کلیساها و انجمن های متعلق به خود جمع شدند و به احترام او شمع روشن کردند و با نگاهی ملی به این موضوع ورود کردند.
خبرنگار دیدارنیوز برای بررسی بیشتر این موضوع، تشکر از همراهی و همصدایی هموطنان آشوری و آشنایی بیشتر با نگاه آنان نسبت به سردار سلیمانی، به انجمن آشوریان ایران رفت.
نماینده اسقف اعظم و اسقف کلیسای آشوری تهران با روی گشاده دعوت دیدارنیوز را برای گفتگو پذیرفت. رمزی گرمو اسقف کلیسای آشوری، کلدانی و کاتولیک تهران متولد سال ۱۹۴۵ و عراقیالاصل، چهل و دو سال است که در ایران بهسر میبرد.
نگاه مذهبی مانع تعلقات ملی مسیحیان نیست
رمزی گرمو در پاسخ به این پرسش که چه میزان خود را ایرانی میدانید و همدلی و همدردی مسیحیان آشوری در قضیه شهادت سردار سلیمانی از چه ریشه و نگاهی نشأت میگیرد، گفت: «حضور مسیحیان در سرزمین کهنِ ایران به دوهزار سال پیش ـ یعنی قبل از رسیدن اسلام به ایران ـ برمیگردد و از آن زمان، مسیحیان اینجا بودهاند و البته آن زمانها از لحاظ جمعیت و فعالیت، نمود بیشتری داشتهاند. در قرن اخیر نیز مسیحیان ایران حضور پر رنگی در عرصه مذهبی و اجتماعی داشتهاند و البته غالباً از حقوقشان نیز به مقدار قابل توجهی بهرمند بودهاند و مثلاً در مجلس، نماینده داشته و دارند».

وی اظهار داشت: «پنهان نمیکنم که گلایههایی در خصوص نگاه حاکمان ایرانی بعد از اسلام نسبت به دیگر ادیان آسمانی وجود دارد، ولی ما به عنوان قدیمیترین ساکنان ایران و خاورمیانه در هر نقطهای که ساکن باشیم، ملی میاندیشیم و نگاه مذهبیمان مانع تعصبات و تعلقات ملی ما نمیشود. سردار سلیمانی یک سرباز ایرانی بود که در منطقه خاورمیانه با تحجر و افراط جنگید و اتفاقا از فجایعی که ممکن بود برای اقوام و ادیان متعدد در عراق و سوریه توسط داعش رخ دهد جلوگیری کرد، کما اینکه همه میدانیم اهالی سنجار و ایزدیها قربانی توحش داعش شدند و اگر نبود همت بین المللی و شجاعت سربازان ایرانی، هم انسانهای زیادی کشته میشدند و هم آثار تمدن بین النهرین با خاک یکسان میشد».
وی ادامه داد: «اهل تملق و تمجید ناصواب نیستم و از همین رو خیلی راحت به شما بگویم آشوریها ایرانیتر از هر ایرانی هستند و میاندیشند. ما نگاه نمیکنیم اگر یک ایرانی مثل سردار سلیمانی لایق تمجید و سپاس است از کدامین مذهب است، همین که ایرانی باشد کفایت میکند. ما از روز اول بعد از شهادت سلیمانی، برای احترام به او و ایران در انجمن و کلیسا گرد آمدیم، شمع روشن کردیم و برای آرامش سردار و آبادی ایران دعا کردیم».
رمزی گرمو یادآور شد: «ایران باید توسط ایرانیان و با رویکردی ملی اداره شود و چون همه ایرانیان متوجه شدند جنبههای نگاه ملی و سرباز بودن آقای سلیمانی بسیار پررنگ است، همه اقشار برای بدرقه پیکر او حضور یافتند. با همت امثال سردار سلیمانی ما وضعمان نسبت به منطقه خودمان بهتر است، ایرانیان باید خدا را شکر و سپاس گویند، زیرا در یک امنیت نسبی زندگی میکنند و مثلاً داعش، بر خلاف سوریه و عراق، در ایران حضور نداشته است. داعش در چند سال اخیر، صدها هزار نفر مسلمان، مسیحی و ایزدی را کشت و یا آواره کرد. بر خلاف آنها ما در ایران، شاهد یک امنیت و ثبات هستیم و البته امیدواریم همیشه این صلح و آرامش در این کشور عزیز برقرار باشد.