تیتر امروز

پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید
در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

پیامبر آغازگر هیچ جنگی نبود/ ولایت پذیری انسان در عصر مدرنیته/ تلفیق بین اخلاق و سیاست فقط از عهده حجت خدا بر می‌آید

در بیست و سومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمد تقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه ادامه گفتگوی قبل درباره "پیامبر مکی- پیامبر مدنی" را پی گرفتیم.
امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است
محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز مطرح کرد:

امارات می‌خواهد مساله جزایر سه‌گانه را به مساله مورد اجماع قدرت‌های بزرگ بدل کند/ مناسبات ایران با اتحادیه اروپایی به وضعیت بحرانی رسیده/ تهدید امارات از سوی تهران به سود ابوظبی است

به بهانه بیانیه اخیر مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگویی با دیدار به تحلیل مناسبات تهران در...
صبر ایوب زمان صبر منه اگر تمام نشود
افاضات اضافه

صبر ایوب زمان صبر منه اگر تمام نشود

عوام‌الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود بابت دستاوردهای شگفت‌انگیز اخیر به او تبریک گفته و به ماجرای یک روزنامه و صبر ایوب هم اشاره کرده است.

مکرون: جی ۷ در مقابل سیاست تجاری و «هژمونی» آمریکا بایستد

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه بار دیگر با تاکید بر لزوم حفظ برجام گفت که نباید ایران را وادار به خروج از این توافق کرد.

کد خبر: ۲۷۸۲
۱۱:۰۲ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - به گزارش پنجشنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، وی که به کانادا سفر کرده است، اظهار داشت: دیگران را از حفظ آن (برجام) منع نکنید و ایران را وادار به خروج از آن نکنید. این بهترین گزینه ای است که امروز در اختیار داریم.

مکرون گفت: وقتی مذاکرات سه سال پیش در مورد برنامه هسته ایران را لغو می کنیم، پس مذاکره در مورد برنامه هسته ای کره شمالی چه اعتباری می تواند داشته باشد؟

وی ادامه داد: ما می خواهیم که جامعه بین الملل در مورد برنامه هسته ای ایران قابل اعتماد باشد زیرا که می خواهیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مذاکراتش با کره شمالی هم قوی و موفق باشد. 

ترامپ قرار است 12 ژوئن (22 خرداد) در سنگاپور با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کند. هدف از این دیدار رایزنی درباره خلع سلاح هسته ای کره شمالی است. 

روابط اروپا و واشنگتن به دلیل وضع تعرفه بر واردات فولاد (25 درصد) و آلومینیوم (10 درصد) به آمریکا و خروج کاخ سفید از برجام رو به وخامت گذاشته است. 

ترامپ 18 اردیبهشت از برجام خارج شد و گفت تحریم هایی را که بر اساس این توافق تعلیق شده بود، بازمی گرداند. اروپایی ها نسبت به این تصمیم آمریکا اعتراض کرده و گفته اند که از شرکت های خود در مقابل تحریم های آن کشور علیه ایران حمایت می کنند.

از سوی دیگر، ترامپ اعلام کرده که به دلیل تهدیدهایی که علیه امنیت ملی آمریکا وجود دارد، بر واردات آلومینیوم و فولاد از اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک و کشورهای دیگر تعرفه وضع می کند. کشورهای اروپایی و همسایگان آمریکا در مقابل این تصمیم دست به اقدامات تلافی جویانه زده اند. این موضوع بر اجلاس سران کشورهای گروه هفت (جی 7) هم که هشتم و نهم ژوئن (19 و 20 خرداد) برگزار می شود، سایه انداخته است. 

مکرون که در سفر به کانادا با جاستین ترودو نخست وزیر آن کشور دیدار کرد، اظهار داشت که وی و همتایانش در نشست سران جی 7 تلاش خواهند کرد تا در زمینه تعرفه ها ترامپ را به مسیر متعارف بازگردانند.

رئیس جمهوری فرانسه در نشستی خبری با نخست وزیر کانادا، گفت: من، ترودو و سایر شرکا تلاش خواهیم کرد تا وی را متقاعد کنیم که مسیر عادی تری را در مسائل تجاری پیدا کند. نباید میان دوستان جنگی تجاری رخ دهد. 

مکرون همچنین با بیان اینکه آمریکا «متحد تاریخی ماست و به آنها نیاز داریم» اظهار داشت که اعضای جی 7 نباید از خروج واشنگتن از این گروه نگران باشند. 

وی افزود: شاید ترامپ اهمیتی ندهد که منزوی شود اما ما حتی به عنوان گروه جی 6 نیز یک نیروی واقعی خواهیم ماند. اگر آمریکا تصمیم بگیرد که از نقش جهانی اش کنار بکشد این برای اقتصاد و وجهه آن کشور بد است. ترامپ این را می داند.

مکرون از سایر اعضای جی 7 خواست که در مقابل سیاست های تجاری و «هژمونی» آمریکا بایستند.

وی از سایر رهبران گروه هفت خواست که بیانیه پایانی این نشست را صرفا به خاطر آنکه رئیس جمهوری آمریکا آن را امضا کند، تعدیل نکنند. 

مکرون ادامه داد: شش کشور دیگر گروه هفت بازاری دارند که بزرگتر از بازار آمریکاست. من به همکاری و چندجانبه گرایی باور دارم زیرا با تمام توانم در مقابل هژمونی می ایستم. هژمونی پایان حاکمیت قانون است.

او افزود: مشاغل آمریکایی ها به دلیل اقدامات دولت فعلی آمریکا در حال از دست رفتن است.

وی هشدار داد، کارگران آمریکایی اولین کسانی هستند که از جنگ تجاری اروپا و آمریکا زیان می بینند.

او درباره تاثیر ترامپ بر تقابل میان آمریکا و متحدانش گفت: هیچ رهبری، ابدی نیست. کشورهای ما و تعهداتی داده ایم، والاتر از ماست.

ترودو هم اظهار داشت که سران جی 7 در نشست دو روز اعضای این گروه در ایالت کبک کانادا «صمیمانه و مودبانه» ناخرسندی خود را از اقدام ترامپ ابراز خواهند کرد. 

یک مقام فرانسوی روز چهارشنبه گفت که سران جی 7 در مورد تعرفه ها ضرب الاجلی برای ترامپ تعیین نخواهند کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی