تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...
حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست
در گفت‌وگوی دیدار با یک اقتصاددان بررسی شد

حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفت‌و‌گو با دیدار به تبیین و تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد ایران و تبعات قطع اینترنت در کوتاه‌مدت و ‌میان‌مدت پرداخته است.
اجاره‌های ۲۰ تا ۳۰ میلیونی در توان مردم است؟

چرا دولت به فکر مستاجران نیست؟

با پایان یافتن تابستان، بازار مسکن دوباره با افزایش قیمت اجاره‌بها رو‌به‌رو شده است. این مسئله فشار زیادی بر خانواده‌ها وارد کرده؛ آیا دولت به فکر مستاجران است؟

کد خبر: ۱۸۹۶۴۶
۱۱:۵۰ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۴

چرا دولت به فکر مستاجران نیست؟

دیدارنیوز: دولت می‌تواند با اجرای سیاست‌های اقتصادی مناسب، تورم را کنترل کرده و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند و همچنین با حمایت از ساخت و ساز مسکن، عرضه واحد‌های مسکونی را افزایش داده و قیمت‌ها به ویژه در بازار اجاره مسکن را کاهش دهد؛ اما چرا همچنان این بازار با توجه به نزدیک شدن به پایان فصل جابجایی‌ها، همچنان در تنش قیمتی است؟!

با پایان یافتن تابستان، بازار مسکن دوباره با افزایش قیمت اجاره‌بها رو‌به‌رو شده است. این مسئله فشار زیادی بر خانواده‌ها وارد کرده و سوالاتی را در مورد دلایل این افزایش و نقش دولت در بهبود این وضعیت ایجاد کرده است.

دلایل افزایش قیمت اجاره‌بها

در پایان تابستان، تقاضا برای اجاره مسکن به دلیل جابجایی دانشجویان و خانواده‌ها افزایش می‌یابد. البته تورم عمومی در کشور باعث افزایش هزینه‌های زندگی شده و مالکان نیز اجاره‌بها را بر این اساس افزایش می‌دهند؛ و کمبود واحد‌های مسکونی مناسب برای اجاره در برخی مناطق باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود. ناگفته نماند برخی از افراد با خرید واحد‌های مسکونی و اجاره دادن آنها با قیمت‌های بالا، به سفته‌بازی در بازار مسکن دامن می‌زنند.

نقش دولت در بهبود وضعیت

دولت می‌تواند با اجرای سیاست‌های اقتصادی مناسب، تورم را کنترل کرده و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند و همچنین با حمایت از ساخت و ساز مسکن، عرضه واحد‌های مسکونی را افزایش داده و قیمت‌ها به ویژه در بازار اجاره مسکن را کاهش دهد. از سوی دیگر، دولت می‌تواند با نظارت دقیق بر بازار مسکن، از سفته‌بازی و افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها جلوگیری کرده و با ارائه تسهیلات به مستأجران، به آنها در پرداخت اجاره‌بها کمک کند.

بازار اجاره بها نیازمند اجرای سیاست‌های مناسب

افزایش قیمت اجاره‌بها در آخرین ماه تابستان یک مشکل جدی است که نیازمند توجه و اقدام فوری دولت است. با اجرای سیاست‌های مناسب، دولت می‌تواند این وضعیت را بهبود بخشیده و به خانواده‌ها در تأمین مسکن کمک کند.

در همین رابطه، سعید لطفی، دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ گفت: همه‌ساله با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان، بازار اجاره مسکن در ایران با تلاطم‌های قابل توجهی رو‌به‌رو می‌شود از این رو افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت‌ها، دغدغه‌های بسیاری را برای مستأجران و خانواده‌ها ایجاد می‌کند. در فصل تابستان، بسیاری از افراد به دنبال فرصت‌های شغلی جدید هستند و به همین دلیل، جابجایی‌های شغلی و مهاجرت به شهر‌های بزرگ افزایش می‌یابد.

به گفته لطفی؛ تورم، به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت‌ها، نقش بسزایی در افزایش اجاره‌بها دارد. با افزایش هزینه‌های زندگی، مالکان نیز به ناچار اجاره‌بها را افزایش می‌دهند تا بتوانند هزینه‌های خود را پوشش دهند. از سوی دیگر کاهش ارزش ریال در برابر ارز‌های خارجی، باعث افزایش قیمت مصالح ساختمانی و در نتیجه، افزایش قیمت مسکن می‌شود. این امر، به طور غیرمستقیم بر بازار اجاره نیز تأثیر می‌گذارد.

ایجاد رقابت شدید بین مستأجران

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران، یکی از مهم‌ترین مشکلات بازار مسکن ایران را کمبود عرضه نسبت به تقاضا دانست و گفت: این کمبود، به ویژه در شهر‌های بزرگ، باعث افزایش قیمت‌ها و ایجاد رقابت شدید بین مستأجران می‌شود.

وی تصریح کرد: البته متأسفانه برخی از افراد با هدف کسب سود، اقدام به خرید واحد‌های مسکونی و احتکار آنها می‌کنند. این امر، باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت‌ها می‌شود.

به گفته لطفی، نبود اطلاعات دقیق و شفاف در مورد قیمت‌ها و شرایط بازار، باعث می‌شود تا برخی از مالکان بتوانند قیمت‌های غیرمنطقی را به مستأجران تحمیل کنند. دولت باید با نظارت دقیق بر بازار اجاره، از افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها جلوگیری کند. تعیین سقف برای افزایش اجاره‌بها و برخورد با متخلفان، می‌تواند در کوتاه‌مدت مؤثر باشد و ارائه وام‌های کم‌بهره و کمک‌های بلاعوض به مستأجران، می‌تواند بخشی از فشار‌های مالی را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: ارائه تسهیلات و مشوق‌های لازم به سازندگان، می‌تواند باعث افزایش تولید مسکن و در نتیجه، کاهش قیمت‌ها شود و همچنین ایجاد یک سامانه جامع اطلاعات مسکن، می‌تواند به شفافیت بازار و جلوگیری از سوءاستفاده‌ها کمک کند.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران، تاکید کرد: گرانی اجاره بها در پایان تابستان، معلولی از عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و ساختاری است. دولت با اتخاذ سیاست‌های جامع و هماهنگ، می‌تواند این مشکل را به طور مؤثر حل کند. اجرای راهکار‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، می‌تواند به بهبود وضعیت بازار مسکن و کاهش فشار‌های مالی بر مستأجران کمک کند.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
امروز يکشنبه ۰۵ بهمن
پرطرفدارترین ها