تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
سمیه گلپور از فاجعه اقتصادی در کشور می‌گوید

آمار عجیب در ایران؛ ۶۰ درصد کارگران چند شغله‌ هستند/ نیاز فوری به بازنگری دستمزد‌ها

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌گوید که در شرایط کنونی اقتصادی، بیش از ۶۰ درصد کارگران مجبورند بیش از یک شغل داشته باشند تا بتوانند هزینه‌های زندگی را تأمین کنند.

کد خبر: ۱۹۰۶۷۹
۱۱:۳۳ - ۰۷ مهر ۱۴۰۴

آمار عجیب در ایران؛ ۶۰ درصد کارگران چند شغله‌ هستند/ نیاز فوری به بازنگری دستمزد‌ها

دیدارنیوز: رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور از چندشغله بودن بیش از ۶۰ درصد کارگران و نیاز فوری به بازنگری دستمزد‌ها خبر داد.

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور در گفت‌و‌گو با تسنیم، با اشاره به شرایط بغرنج و فشار‌های معیشتی کارگران گفت: امروزه چندشغله بودن به یک عادت و ضرورت در زندگی اکثر کارگران تبدیل شده است.

وی درباره اینکه وضعیت چندشغله بودن کارگران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ ادامه داد: متأسفانه در شرایط کنونی اقتصادی، بیش از ۶۰ درصد کارگران مجبورند بیش از یک شغل داشته باشند تا بتوانند هزینه‌های زندگی را تأمین کنند. این وضعیت ناشی از کاهش قدرت خرید و پایین بودن دستمزد‌ها نسبت به تورم واقعی است.

گلپور بیان کرد: در واقع، کارگرانی که حتی با دریافت حداقل دستمزد رسمی روزگار می‌گذرانند، به دلیل هزینه‌های بالای مسکن، درمان، تحصیل و خوراک، ناچار به پذیرش شغل دوم یا سوم شده‌اند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور افزود: چندشغله بودن فشار جسمی و روانی زیادی به کارگران وارد می‌کند. آنها مجبورند ساعات طولانی و طاقت‌فرسایی کار کنند و این موضوع باعث خستگی مزمن، کاهش انگیزه و افت کیفیت کار می‌شود. کارگران دیگر انرژی کافی برای حضور موثر در محل کار اول خود را ندارند و این به مرور باعث کاهش بهره‌وری می‌شود. از سوی دیگر، نبود امنیت شغلی و حمایت‌های اجتماعی کافی، باعث شده کارگران حتی در مشاغل دوم و سوم هم بیمه و حقوق قانونی نداشته باشند که خود منجر به ناامیدی و اضطراب مضاعف می‌شود.

وی ادامه داد: دستمزد کارگران به هیچ وجه متناسب با نرخ تورم و افزایش هزینه‌های زندگی نیست. حتی بسیاری از کارشناسان می‌گویند دستمزد‌ها از تورم عقب‌تر هستند. این موضوع باعث می‌شود که نه تنها دستمزد حداقلی پاسخگوی هزینه‌های اولیه نباشد، بلکه کارگران برای تأمین مایحتاج روزانه خود مجبور به پذیرش شغل‌های غیررسمی و کم‌درآمد شوند. در چنین شرایطی، زندگی کارگران به شکل سخت و پر فشار ادامه پیدا می‌کند.

 گلپور گفت: مسکن یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کارگران است. بیش از نیمی از درآمد کارگران صرف اجاره یا اقساط مسکن می‌شود. هزینه‌های درمان، تحصیل فرزندان، رفت‌وآمد و خوراک نیز روز به روز افزایش یافته و بخش قابل توجهی از درآمد را می‌بلعد. در نتیجه، معیشت خانوار‌های کارگری به شدت تحت فشار است و به سختی می‌توانند یک زندگی حداقلی را مدیریت کنند.

وی با بیان اینکه نیاز فوری به بازنگری در سیاست‌های دستمزد وجود دارد ادامه داد: شورای عالی کار باید جلسات خود را منظم برگزار کند و دستمزد‌ها را متناسب با نرخ واقعی تورم و هزینه‌های زندگی تعدیل کند. همچنین، باید شرایط کاری کارگران را امن‌تر کرد و حمایت‌های قانونی و بیمه‌ای از مشاغل غیررسمی افزایش یابد. ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و بهبود شرایط کاری می‌تواند انگیزه و کیفیت زندگی کارگران را بهبود بخشد.

 رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور اظهار داشت:کارگران ستون اصلی تولید و توسعه کشور هستند. بی‌توجهی به وضعیت معیشتی آنها نه تنها به کاهش بهره‌وری منجر می‌شود، بلکه تبعات اجتماعی گسترده‌ای به همراه دارد. تا زمانی که مشکل چندشغله بودن از سر نیاز ادامه دارد، باید مسئولان با جدیت وارد عمل شوند و سیاست‌هایی را دنبال کنند که به بهبود شرایط زندگی کارگران و خانواده‌هایشان بینجامد.

 وی گفت:از آسیب‌های چند شغله شدن افراد آن هم صرفا برای بدست آوردن حداقل‌های معیشت، دوری کارگران از خانواده‌ها و سست شدن نهاد خانواده می‌باشد، چرا که نقش تربیتی پدر و مادر شاغل که برای سیر کردن خانواده مجبور به اشتغال هستند آنقدر کمرنگ و حداقلی می‌شود که موضوع تربیت، پرورش و نظارت بر فرزندان افت شدیدی پیدا می‌کند و در این برهه از روزگار که فضای مجازی، واقعیت ذهن و روح کودک و نوجوان را به راحتی تسخیر می‌کند به کدام امید باید فردا شاهد نسلی باشیم که هویت ایرانی، اسلامی خود را حفظ کرده و استحاله نشده باشد. متإسفانه روزه سکوت و ترک فعل مسئولانی که در حوزه معیشت کوتاهی می‌کنند جبران ناپذیر است.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
امروز شنبه ۲۵ بهمن
پرطرفدارترین ها