تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
یادداشتی به قلم محمد منصورنژاد درباره منازعات قومی در ایران

فراقومیتی‌ بودن نوروز

«فراقومیتی بودن نوروز» عنوان یادداشتی از محمد منصورنژاد، تحلیل‌گر سیاسی درباره خبرهای تلخ این روزها در نوروز و منازعات قومی در برخی شهر‌های غربی کشور است که در دیدارنیوز می‌خوانید.

کد خبر: ۱۸۲۰۵۹
۱۳:۲۴ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۴

فراقومیتی‌ بودن نوروز

دیدارنیوز _ محمد منصورنژاد*:

اخبار دلسرد کننده‌ای مرتبط با منازعات قومی، از برخی شهر‌های غربی کشور، در نوروز امسال به گوش می‌رسد.

۱. چقدر باید بدذوق و کج سلیقه باشیم که از آیینی چندهزار ساله مثل "نوروز"، که ویژگی بارز آن فراتر از قومیت و زبان بودن است و دست کم ۱۳ کشور حول آن "منطقه نوروز" را شکل می‌دهند، و این ایام مراسم مشابه دارند و پژواک این آیین کهن، حتی به سایر قاره‌ها کشانده شده، سوء استفاده قومی شده و به جای تفویت همدلی، همبستگی و رفع کدورت‌ها، به گسست‌های فروملی، دامن بزنیم و در این نوروز، روز نو خودمان را با شکاف شروع کنیم!

۲. ایرانیان فراتر از نوع حکومت‌ها و کارکرد‌های سیاسی، تحت عنوان "ایران فرهنگی"، چند هزار سال این هنر را داشتند تا با الهام از شگفتن طبیعت و آغاز بهار، شکوفا شوند، سردی و سرما پشت سر نهاده و گامی به پیش بردارند و بلکه به تعبیر رند شیراز، حافظ، آرزوی شکافتن سقف و درانداختن طرحی نو داشته باشند. چنین آمال بلندی، چگونه بدون در کنار هم بودن قابل تحقق است، به ویژه که همواره قدرت‌هایی از برون، آرزوی اضمحلال این سرزمین و سرشکستگی این ملت را در سر می‌پرورانند.

۳. در این لیالی، شب‌های قدر را پشت سر نهادیم. جز این است که سرنوشت هر کسی و ملتی، متناسب با ظرفیت‌های وجودی آنان مقدر می‌گردد؟ مگر سنت الهی بر جهان حاکم نیست؟ جز این است که با تخم تفرقه، نمی‌توان محصول عزت درو کرد؟ اگر می‌خواهیم بمانیم! اگر قصد داریم عزیز باشیم! اگر بدنبال شوکت و پایداریم، برای سست نشدن، باید در کنار هم بمانیم (لا تنازعوا، فتفشلوا: سوره انفال ۴۶).

۴. در نهایت به نظرم در این مقطع بزرگان به ویژه غرب کشور، نباید ساکت بمانند. بلکه در موضع مشترک، اقدامات تفرفه افکنانه را نفی و برای تحبیب قلوب و پر کردن شکاف‌ها، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی نوروز، در عمل سریع وارد صحنه شده و با هدایت‌های خوبشان، این کج‌راهه را تصحیح کنند. رسانه‌ها از تشدید احساسات، به شدت خودداری کنند و بیشتر به فکر خاموش کردن این آتش باشند. دولت‌مردان هم کمی غیرت ملی به خرج داده و از منظر هویت ایرانی مسایل را مدیریت کنند، تا از این پیش‌آمد ناگوار به خوبی و زودهنگام عبور کنیم.

*تحلیلگر مسایل سیاسی

۴ فروردین ۱۴۰۴

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی