تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

نقدی بر مدعای بازگشت شاه

کد خبر: ۱۸۱۷۴۰
۱۶:۴۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۳

نقدی بر مدعای بازگشت شاه

دیدارنیوز-محمد منصورنژاد* : در خبرگزاری‌ها آمده، سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص بر این باورند که: اگر ماجرای لانه جاسوسی رخ نمی‌داد شاه را دوباره به ایران باز می‌گرداندند و گارد جاویدان شاه در مرز ترکیه مستقر شده بود و آماده می‌شد دوباره وارد ایران شود.

این مدعا به دلایل چندی بی‌پایه‌اند:

۱. اگر گارد جاویدان شاه آن قدر نیرومند بودند که می‌توانستند سیستمی منبعث از انقلاب مردمی و مستقر در قالب نظام سیاسی را جمع کنند، چرا زمانی که رژیم پهلوی مستقر بود و اینان وظیفه حفاظت از شاه و خاندان پهلوی را داشتند، نه تنها چنین نکردند، بلکه بالعکس قبل از پیروزی نهایی انقلاب، همبستگی خود را با مردم و انقلاب اعلام نمودند و به خاندان سلطنت پشت نمودند؟

۲. مگر آن زمان گارد جاویدان (که لشکری بود)، از ایران خارج شده بود، که قصد داشت بعد از انقلاب از مرز‌های غربی وارد ایران شود؟ با اندک جستجو به این نکته تاریخی پی می‌بریم که گارد جاویدان عملا پس از انقلاب، در یکی از لشکر‌های ارتش تجمیع شد.

۳. اگر آمریکا می‌خواست شاه را نگهدارد، پس چرا دستور خروج شاه از کشورش را داد؟ آیا جناب "سیدمحمدصدر"، از داستان کنفرانس گوآدلوپ، چیزی می‌دانند؟ ظاهرا نمی‌دانند شاه درست زمانی در نیمه دی ماه ۵۷ تصمیم به خروج از کشور گرفت که کارتر و مقامات قدرت‌های اروپایی در جزیره گوادِوپ، در همان مقطع، فاتحه رژیم پهلوی را خواندند (به ویژه مواضع رئیس جمهور آمریکا در آن نشست علیه پهلوی و شاه، جمع را شگفت زده کرد!) و به او دستور خروج از کشور را دادند؟

۴. اگر آقایانی که می‌خواهند برای مصلحت مملکت تصمیم بگیرند تا این حد فقر داده تاریخی (بلکه داشتن داده‌های غلط) و تحلیل بسیار سطحی از سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب ۵۷ داشته باشند، بدیهی است که نمی‌توانند تحلیل انتقادی از آن اتفاقات داشته و برای آینده از آن کجروی ها، درس عبرت بگیرند و مصلحت سنجی نمایند!

داستان تسخیر سفارت امریکا از آن اقدامات نسنجیده جوانانی احساسی و متاثر از فضای چپ (مارکسیستی و.) بود، که خود بانیان اصلی تسخیر، سالهاست به اشتباهشان پی برده و بار‌ها به خطایشان اقرار کردند. اما آقایانی که بدون آنکه خسته شوند، همچنان و دهه‌ها بر مسند قدرت نشسته اند، توان فهم آن تصمیم خطا و تبعات سنگین آن را ندارند؟ مثلا اگر تسخیر لانه جاسوسی نبود، چه بسا اصلا جنگ تحمیلی رخ نمی‌داد (یکی از دلایل جسارت صدام برای حمله به ایران در سال ۱۳۵۹، چراغ سبز آمریکا بود) و.

۵. اگر تحلیل این بزرگوار درست باشد، ایشان باید از استمرار تسخیر سفارت آمریکا دفاع کنند. چون اگر این اقدام کوتاه مدت بود، نمی‌توانست نقش بازدارنده برای عملیات گارد جاویدان برای سرنگونی سیستم سیاسی جدید را داشته باشد! ولی شگفت انگیز است که ایشان طولانی شدن اشغال را (خلاف تحلیشان) خطا می‌دانند!

*تحلیلگر مسائل سیاسی و استاد دانشگاه 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
0
0
یکی از جالب ترین نقدهایی که خواندم بود.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی