
خیلی بیشتر از این باید تلاش کنیم که مردم جامعه خود را کتابخوان کنیم تا تصمیمی که میگیرند براساس مبنای اطلاعات کافی، خرد کامل و یک پشتوانه علمی باشد. این کمک میکند جامعه حالت عقلانیت به خود بگیرد و احساسات، جایگزین عقل نشود. در همین اتفاقاتی که اخیراً به دلیل گران شدن بنزین در سطح جامعه رخ داد، واقعاً این نیست که گران شدن بنزین جامعه را به اینجا ببرد که دست به تخریب بزند؛ بنابراین ما اگر بخواهیم جامعه را کتابخوان کنیم قاعدتاً باید همه دستگاههای فرهنگی همراهی کنند که کتابداری و کتابخوانی در سطح کشور توسعه یابد.
دیدارنیوز ـ پرستو بهرامیراد: کتاب و کتابخواندن جزء مهمترین عواملی است که نشان میدهد جامعهای اهل علم و مطالعه است یا خیر. محوطهای بین اتوبان حقانی، مدرس و همت قرار دارد که نماد کتاب و کتابخوانی در پایتخت است. در این محوطه کتابخانه ملی واقع شده که سمبل کتابخوانی در کشور است.
دیدارنیوز در هفته کتاب و کتابخوانی به مسائل یکی از مهمترین مراکزی که وابسته به کتاب است، پرداخته و گفتوگویی با اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی داشته است.
اشرف بروجردی در مورد به روز کردن کتابخانه ملی گفت: «بحث راه انداختن استارتاپها و تکنولوژی جدید در زمینه اطلاع رسانی و ... از کارهایی است که کتابخانه ملی برای بروز شدن، انجام داده است. پردازش خودکار به این صورت است که شما فایل کتاب را در اختیار سامانه قرار میدهید که فهرستنویسی صورت گیرد که این کتاب را چه کسی نوشته است و حوزه آن چیست و تمام اطلاعاتی که مربوط به فهرستنویسی است آنجا ارائه میشود. فردی نیز سریع آن را چک می کند و دیگر احتیاج نیست خودش اطلاعات را وارد سامانه کند بلکه آن سایت این اطلاعات را ثبت میکند. این در واقع یکی از تکنولوژیهای جدید است که راهاندازی میکنیم و تحت عنوان پردازش خودکار عمل می کند. همچنین سیستم پنجره واحدی است که بتوانیم یک وحدت رویه را با ارشاد داشته باشیم که مرکز آن در ارشاد است ولی به کتابخانه لینک است. یعنی کتابخانه برای صدور فیپاها به جای اینکه به فرد بدهد به آن سامانه میدهد که سامانه پایدارش در ارشاد است. ارشاد بلافاصله به صورت روتین این را به سایر اطلاعاتی که مورد نیاز است برای صدور مجوز چاپ منتقل میکند».
بروجردی در ادامه بیان کرد: «از کارهایی که ما توانستیم انجام بدهیم مبادله و اهدای کتاب بود و در این هفته هم طرح «کتاب برای همه» را اعلام کردیم و کاری است که انجام می دهیم. این اقدامات میتواند کمک کند ولی کافی نیست. من فکر میکنم خیلی بیشتر از این باید تلاش بکنیم که مردم جامعه خود را کتابخوان کنیم تا تصمیمی که میگیرند براساس مبنای اطلاعات کافی، خرد کامل و یک پشتوانه علمی باشد. این کمک میکند جامعه حالت عقلانیت به خود بگیرد و احساسات جایگزین عقل نشود. در همین اتفاقاتی که اخیراً به دلیل گران شدن بنزین در سطح جامعه رخ داد، واقعاً این نیست که گران شدن بنزین جامعه را به اینجا ببرد که دست به تخریب بزند. بنابراین ما اگر بخواهیم جامعه را کتابخوان کنیم قاعدتاً باید همه دستگاههای فرهنگی همراهی کنند که کتابداری و کتابخوانی در سطح کشور توسعه یابد».
رئیس کتابخانه ملی در پایان سخنان خود گفت: «ممیزی و سانسور کار وزارت ارشاد است. ما هر کتابی حتی کتابهای ممنوعه را در بایگانی کتابخانه ملی نگه میداریم؛ حتی کتابهایی که در خارج از کشور چاپ میشود و مطلوب نیست نگه میداریم. کتابهایی که قابلیت دسترسی برای همه نیست ما در کتابخانه ملی به عنوان سند آن را نگه میداریم. ممیزی کار وزارت ارشاد است و آنها باید تعیین کنند چه کتابی غربال شود و چه کتابی زیر چاپ برود. سانسور و ممیزی نیز امری طبیعی است و فقط منحصر به جامعه ما نیست. همه جوامع بشری مباحثی که با آرمانها و ارزشهایشان مطابق نیست را سانسور میکنند».