تیتر امروز

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی
در گفت و گو با کارشناس تجارت بین الملل مطرح شد

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی

در برنامه گفت و گوی اقتصادی از استودیوی تلویزیونی «دیدارنیوز» با حضور دکتر محمد هاشمی‌فرد، کارشناس تجارت بین‌الملل، چالش بزرگ ایران در زنجیره جهانی خلق ثروت مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
مجید ابهری: چرا توبه‌ تتلو را نمی‌پذیرید/ کسانی که از ایران رفتند عزت اجتماعی می‌خواستند نه پول/ ۱۰ سال دیگر جمعیت ایران ۴۲ میلیون نفر می‌شود
بررسی پدیده تتلیتی‌ها و مهاجران افغانستان با یک آسیب شناس اجتماعی

مجید ابهری: چرا توبه‌ تتلو را نمی‌پذیرید/ کسانی که از ایران رفتند عزت اجتماعی می‌خواستند نه پول/ ۱۰ سال دیگر جمعیت ایران ۴۲ میلیون نفر می‌شود

در دومین برنامه از سلسله برنامه «تیتر» میزبان دکتر مجید ابهری، استاد دانشگاه و آسیب شناس اجتماعی بودیم؛ با او درباره امیر تتلو، مهاجران افغانستانی و ماجرا‌های ورزشگاه تراکتور تبریز صحبت کردیم...
اروپا امروز موازی با ایالات متحده بر ایران فشار می‌آورد

مطهرنیا: قرار گرفتن ایران در تنگنای ژئوپلتیکی برای غرب هزینه دارد/ مذاکرات نباید به بن‌بست برسد

مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا می‌گوید: قرار گرفتن ایران در تنگنای ژئوپلتیکی برای غرب هزینه دارد، به ویژه که بی نتیجه ماندن مذاکرات ایران را به شکل روشن‌تر و بی بازگشتی در اردوگاه روسیه و چین تعریف می‌کند. از این رو دو طرف بیش از هر زمان دیگری به واقع بینی در سیاست خارجی نیاز دارند تا مذاکرات ایران و آمریکا به بن بست کشیده نشود.

کد خبر: ۱۸۴۵۵۶
۱۰:۰۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

مطهرنیا: قرار گرفتن ایران در تنگنای ژئوپلتیکی برای غرب هزینه دارد/ مذاکرات نباید به بن‌بست برسد

دیدارنیوز: مهدی مطهرنیا گفت: دو طرف بیش از هر زمان دیگری به واقع بینی در سیاست خارجی نیاز دارند تا مذاکرات ایران و آمریکا به بن بست کشیده نشود.

مذاکرات به عنوان واقعیتی انکار ناپذیر بر تمام مسائل جاری کشور و مردم سایه انداخته است. بازار تحت تأثیر سیگنال‌های مثبت و منفی اخبار مذاکرات قرار دارد و فعالین اقتصادی به اظهار نظر اعضای تیم دیپلماسی چشم دوخته‌اند. این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری می‌توان گفت سیاست خارجی معیشت را گروگان گرفته و این امر موجب نارضایتی است. درست یا غلط، سرنوشت مذاکرات ایران و آمریکا بود و نبود توافق فی ما بین، امری گره خورده به اقتصاد و تعیین کننده سرنوشت ملت است.

روزنامه ستاره صبح در گفت‌و‌گو با مهدی مطهرنیا، آینده پژوه و استاد علوم سیاسی پای تحلیل وی از آینده روابط ایران و غرب نشسته که در ادامه می‌خوانید.

مهدی مطهرنیا درباره نگاه رئیس‌جمهور آمریکا در جریان مذاکرات تهران واشنگتن گفت: ترامپ با دکترین فشار و تقابل در سه سطح دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی وارد عمل شد. اگر چه دونالد ترامپ همواره از سناریو‌های نظامی دوری می‌جوید، اما بنظر می‌رسد در بعضی از بحران‌ها اگر تلاش‌ها در سطوح دیپلماتیک و اقتصادی پاسخ مد نظر وی را به دنبال نداشته باشد، او با پیش دستی به سوی ایجاد بحران بزرگتر برای مقابله با بحران متوسط یا کوچکتر پیش خواهد رفت.

این پژوهشگر سیاسی با اشاره به تنش در روابط ایران و اروپا و نسبتی که با مذاکرات اخیر دارد اضافه کرد: اروپا در توافق با ایران می‌خواهد به مکانسیمی تحت عنوان ماشه پلاس دست پیدا کنند. این توافق جدا از آن چیزی است که میان ایران و آمریکا رد و بدل خواهد شد. در حقیقت تیم دیپلماسی ایران در تلاش برای محقق کردن دو توافق، یکی توافق با ایالات متحده و دیگری توافق با اتحادیه اروپا است.

وی در این رابطه افزود: مطرح شدن تنش میان ایران و اروپا در رابطه با مکانسیم ماشه، اروپا را از میانجی به بازیگر فشار ساز و تهدید کننده تبدیل می‌کند. اروپا در مقاطعی به ویژه در مورد برجام نقش میانجی میان تهران و واشنگتن را بازی می‌کرد. اروپا امروز موازی با ایالات متحده بر ایران فشار می‌آورد.

این تحلیلگر سیاسی با اشاره به هماهنگی میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا در قبال سیاست‌های خاورمیانه‌ای غرب گفت: اگر چه اختلاف نظر‌هایی وجود دارد، ولی اروپا درباره فشار بر ایران با ایالات متحده هماهنگی دارد. در واقع تغییر نقش از میانجی به تهدید کننده، سناریوی ایالات متحده برای هم پیمان اروپایی اش است. ضمن اینکه مسئله اوکراین از دید اروپاییان مسئله غرب است و آمریکا را ملزم می‌دانند درباره روسیه و هم پیمانان روس‌ها سیاست‌های مشترکی اتخاذ کنند.

مهدی مطهرنیا در پایان گفت‌و‌گو با اشاره به نیاز دو طرف به توافق متذکر شد: قرار گرفتن ایران در تنگنای ژئوپلتیکی برای غرب هزینه دارد، به ویژه که بی نتیجه ماندن مذاکرات ایران را به شکل روشن‌تر و بی بازگشتی در اردوگاه روسیه و چین تعریف می‌کند. از این رو دو طرف بیش از هر زمان دیگری به واقع بینی در سیاست خارجی نیاز دارند تا مذاکرات ایران و آمریکا به بن بست کشیده نشود.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
امروز چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
امروز چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
امروز چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها