در مجموع، سهم بودجه آموزش عالی نسبت به حجم کل بودجه در نسبت با سال گذشته، کاهش پیدا کرده است. مثلا در بخش علمی و فناوری ریاست جمهوری ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است. در مجموع میشود گفت با توجه به افزایش قیمتها، ارزیابی نمایندگان در کمیسیون این بود که ما در آموزش و پرورش هم شاهد رشد چندانی نبودیم.
دیدارنیوز– اسفندیار عبدالهی: هرساله در هنگام تقدیم بودجه سالیانه از طرف دولت، مباحث مختلفی در حوزههای گوناگون پیرامون افزایش یا کاهش ردیفهای بودجه مطرح میشود. از جمله موضوعات داغ هر ساله در بحث بودجه ریزی، مربوط به سهم بودجه بخش اجتماعی و آموزشی است.
محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص بودجه آموزش و پژوهش و آموزش عالی به خبرنگار دیدار نیوز گفت: معاونین اداری، پشتیبانی و مالی وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و رییس سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شده و کلیات ردیف بودجه هر بخش را تشریح و ارائه کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: با نگاهی به کلیات بودجه متوجه میشویم آموزش و پرورش تنها بخشی است که نسبتاً افزایش داشته و در مجموع فکر میکنم بودجه، بالای ۲۰ درصد در بخش آموزش افزایش داشته است که سهم آموزش عالی، افزایش ۱۳ درصدی بوده است. البته افزایش بخش مربوط به دانشگاه و موسسات آموزش عالی بابت حقوق بوده است.
صادقی اضافه کرد: در مجموع، سهم بودجه آموزش عالی نسبت به حجم کل بودجه در نسبت با سال گذشته، کاهش پیدا کرده است. مثلا در بخش علمی و فناوری ریاست جمهوری ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است. در مجموع میشود گفت با توجه به افزایش قیمتها، ارزیابی نمایندگان در کمیسیون این بود که ما در آموزش و پرورش هم شاهد رشد چندانی نبودیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر بودجه قسمت آموزش و علوم را جمع بزنیم ۹۶ هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است ما حتی در آموزش پرورش رشد نداریم و آن هزار میلیاردی که قبلاً اسناد خزانه و درآمدهای اختصاصی بخش آموزش بوده و یک درصد سهم شرکتها نیز حذف شده است.
وی گفت: به نظرم این بودجه در حوزه آموزش عالی هم شاهد کاستیهای است که در سال آینده مشاهده خواهیم کرد. همه اعضای کمیسیون از این موضوع اظهار نگرانی شدید کردند. در بعضی از حوزه ها به خصوص حوزههای دانشجویی مانند بحث غذا، خوابگاه و وام دانشجویی با مشکلات اساسی روبرو خواهیم شد لذا انتظار میرود که در بحثهای کمیسیون تلفیق با کمک دولت و سایر نمایندگان بشود مقداری در این حوزه بهبودی ایجاد کنیم.