تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا آغاز شده است. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

توضیح ظریف در مورد دیدار با جان کری

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: ایالات متحده با همکاری با گروه هایی که امنیت مردم ایران را تضعیف می کنند به دنبال بی ثبات کردن حکومت ایران است. از جمله گروه هایی که سابقه همکاری با صدام حسین برای حمله به ایران دارند.

کد خبر: ۱۱۰۸۷
۱۰:۳۱ - ۰۹ مهر ۱۳۹۷

دیدارنیوز - وزیر امور خارجه ایران در گفت و گو با شبکه خبری سی ان ان با اشاره به بدعهدی دولت ترامپ و خروج از توافقی که کشورش امضا کرده بود، گفت: دولت ترامپ قابل اعتماد نیست و وقتمان را برای مذاکره با آمریکا تلف نمی کنیم.

محمد جواد ظریف در پاسخ به پرسش فرید زکریا مجری این برنامه درباره درخواست ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل متحد از کشورهای جهان برای منزوی کردن و تحریم ایران، گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با حمله به ایران، کشورش را در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد منزوی کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران از شبه نظامیان تحت نفوذش در عراق برای تهدید نیروهای آمریکایی استفاده کرده است، گفت: خیر، فکر می کنم که آمریکا باید سیاست تهدید را کنار بگذارد. این سیاست جواب نمی دهد.

ظریف افزود: دو هفته پیش کنسولگری ایران در بصره به آتش کشیده شد و سریعا به جای دیگر نقل مکان کرد. پس اگر ما در کنسولگری خودمان با چنین مشکلی روبرو شده ایم، (معنایش این است) که نمی توانیم مردم بصره را کنترل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ایران در عراق نفوذ دارد، ادامه داد: اما این بدین معنا نیست که ما مردم عراق را کنترل می کنیم، همانطور که ایالات متحده نیز مردم را در کشورهایی که روابط خوبی با آن ها دارد، نمی تواند کنترل کند.

ظریف تصریح کرد که افراد ایران ستیزی مثل مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید باید به جای تهدیدهای بی ربط علیه ایران که همیشه بی نتیجه بوده است، به سیاست خودشان نگاه کنند.

وزیر امور خارجه درباره متهم دانستن آمریکا از سوی ایران در جریان حمله تروریستی در اهواز، اظهار داشت: یک حمله تروریستی روی داده و شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم کرده است. این حمله از سوی کسانی انجام شده که از پایتخت های اروپایی و در تلویزیون متعلق به عربستان سعودی صحبت کرده و مسئولیت آن را به عهده گرفته اند. اینها واقعیت است.

وی تصریح کرد: ایالات متحده با همکاری با گروه هایی که امنیت مردم ایران را تضعیف می کنند به دنبال بی ثبات کردن حکومت ایران است. از جمله گروه هایی که سابقه همکاری با صدام حسین برای حمله به ایران دارند.

ظریف با بیان اینکه بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ سخنران حقوق بگیر و پای ثابت در نشست های منافقین است و رودی جولیانی وکیل ترامپ نیز امسال در همایش آنان شرکت کرد، اضافه کرد: لذا ما از این فعالیت ها نتیجه می گیریم این دولت (ترامپ) به صورت غیرعادی رفتار می کند، با تروریست هایی گفت و گو می کند که تا 2012 در فهرست تروریسم شناسایی شده از سوی آمریکا بوده اند و آنان به ایجاد تهدید علیه شهروندان ایرانی ادامه می دهند.

ظریف همچنین گفت: دوستان و متحدان آنان در مرزها در حال انجام عملیات هستند. نه تنها منافقین بلکه گروه هایی که از سوی عربستان سعودی حمایت می شوند. در واقع متاسفانه می بینیم که عربستان سعودی پرداخت حقوق بیشتر به این گروه ها را مشروط به انجام عملیات کرده است.

وی با اشاره به تهدید محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که حدود یک سال و نیم پیش به صورت علنی گفت که جنگ را به خاک ایران خواهند کشاند، تصریح کرد: ما نیروی دفاعی مستحکم و نیروی اطلاعاتی قدرتمند داریم و می توانیم بیشتر این تلاش ها را بی ثمر کنیم، اما این بدین معنا نیست که آن ها این عملیات ها را انجام نمی دهند.

ظریف درباره دیدار خود با جان کری وزیر خارجه دولت اوباما که ترامپ آن را غیرقانونی دانسته بود، تاکید کرد: من مجبور نیستم که از قوانین آمریکا پیروی کنم. اما اینکه کری با من ملاقات کند، فکر می کنم که برای او مشکلی ندارد. من با سناتورها و وزیران خارجه پیشین و مشاوران امنیت ملی پیشین و بسیاری از جمهوریخواهان دیدار کرده ام.

وزیر خارجه ایران درباره ماهیت این دیدارها گفت که کری تلاش کرده تا وی را متقاعد کند که ایران با وجود خروج ترامپ از برجام، پایبندی خود به این توافق حفظ کند.

ظریف همچنین درباره احتمال ملاقات میان حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، گفت: از نظر ما ملاقات کردن تنها یک عکس نیست، دیدار باید واقعی باشد. در حال حاضر هم یک عکس از یک توافق دو صفحه ای داریم. این چیزی نیست که به دنبال آن هستیم. در حال حاضر یک توافق 150 صفحه ای داریم که آن را با دقت در طول ماه ها مذاکره کردیم و این تنها با یک دولت دیگر از آمریکا نبود، بلکه 6 کشور دیگر به علاوه اتحادیه اروپا بودند.

وی افزود: اگر آمریکا و ترامپ گمان می کنند می توان امضا کرد و سریعا خارج شد، چرا باید وقت خود را تلف کنیم. چرا باید وقت خودمان را برای مذاکره دوباره تلف کنیم. همیشه از گفت و گو استقبال می کنیم. نشان داده ایم که به آنچه امضا می کنیم پایبند می مانیم اما موضوع این است که باید به طرف دیگر اعتماد داشته باشیم که به قول خودشان پایبند می مانند و متاسفانه این دولت قابل اعتماد نیست.

ظریف برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده و در حال دیدار و رایزنی با مقامات کشورهای خارجی شرکت کننده در این مجمع است.
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها