تیتر امروز

دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران
نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران

در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه با کسب ۲۷۷ رای الکترال به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا تعیین شد و کامالا هریس نامزد حزب دموکرات، با ۲۲۴ رای الکترال...
ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است
تحلیلگران ارشد مسائل بین‌الملل در گفتگو با «دیدارنیوز» بررسی کردند؛

ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است

انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده با رقابتی تنگاتنگ بین ترامپ و هریس از اولین ساعات پنجم نوامبر آغاز شده و در نهایت با بازگشت ترامپ به کاخ سفید به ایستگاه پایانی خود رسید. با دو تن از کارشناسان...
گمرک ایران

عبور تراز تجاری ایران از مرز یک میلیارد دلار

در مرداد ماه سال جاری هشت میلیون و ۴۵۲ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار بین ایران و کشور‌های جهان تبادل شد.

کد خبر: ۱۰۷۶۱۸
۱۶:۳۴ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰

تراز تجاری ایران

دیدارنیوز ـ به نقل از گمرک ایران، سید روح اله لطیفی، سخنگوی این سازمان عنوان کرد که در مرداد ماه سال جاری هشت میلیون و ۴۵۲ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار بین ایران و کشور‌های جهان تبادل شد که سهم صادرات سه میلیارد و ۳۲۳ میلیون دلار و سهم واردات در این ماه دو میلیارد و ۵۵ میلیون دلار بود بنابراین تراز تجارت غیر نفتی کشور یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون دلار را نشان می‌دهد.

سخنگوی کمرک اظهار داشت: «سرجمع تجارت غیر نفتی کشور در رویه‌های صادرات و واردات در پنجمین ماه سال ۱۴۰۰ از لحاظ وزنی هشت میلیون و ۴۵۲ هزار تن به ارزش پنج و ۳۷۸ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه (۳۱ روز)، هفت میلیون و ۱۴۲ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۳۲۳ میلیون دلار بوده است که نسبت به صادرات کشور در مرداد ماه سال ۹۹ از لحاظ وزنی بدون کاهش ۹.۵ درصدی و از لحاظ ارزش رشد ۵۴ درصدی داشته است.

صادرات کشور در مرداد ماه نسبت به تیرماه امسال با کاهش ۱۴ درصدی در وزن و ۹ درصدی در ارزش همراه بوده است.

چین با دو میلیون و ۴۳۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۰۵ میلیون دلار ۳۴ درصد وزن و ۴۵ درصد ارزش کل صادرات در مرداد ماه را به خود اختصاص داده است و نسبت به تیرماه کاهش ۱۲ درصدی در وزن و افزایش ۲۰ درصدی در ارزش را تجربه کرده است.

عراق هم در این ماه نسبت به تیرماه ۱۸ درصد در وزن و ۲۷ درصد در ارزش خرید کالا از ایران کاهش داشته است و یک میلیون و ۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۳۴۶ میلیون دلار کالا از ایران خریده است، امارات با ۷۳۴ هزار تن به ارزش ۲۸۵ میلیون دلار (کاهش ۱۳ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش)، ترکیه با ۳۶۲ هزار تن به ارزش ۱۸۴ میلیون دلار (رشد ۴ درصدی در وزن و کاهش ۴۴ درصدی ارزش) و افغانستان با ۳۶۴ هزار تن به ارزش ۱۲۷ میلیون دلار (کاهش ۱۲ درصدی در وزن و ۵۰ درصدی در ارزش) پنج مقصد اصلی صادرات کالا‌های ایرانی در مردادماه بودند.

در خصوص کشور‌های مبدا خرید کالا‌های وارداتی ایران: امارات با ۳۶۸ هزار تن به ارزش ۷۱۱ میلیون دلار نسبت به تیرماه کاهش ۷۶ درصدی در وزن و ۵۳ درصدی در ارزش واردات قطعی داشته است.

چین با ۱۲۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۷۶ میلیون دلار نسبت به ماه قبل کاهش ۶۲ درصدی در وزن و ۵۶ درصدی در ارزش را تجربه کرده است، ترکیه با ۲۶۲ هزار تن کالا به ارزش ۲۸۱ میلیون دلار کاهش ۳۸ درصدی در وزن و ۴۲ درصدی در ارزش صادرات به ایران را نسبت به تیرماه را داشته، آلمان با ۸۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار کاهش ۲۸ درصدی در وزن و ۲۹ درصدی در ارزش کالا‌های معامله شده برای بازار ایران را داشته و نهایتاً سوئیس با ۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۳ میلیون دلار کاهش ۹۰ درصدی در وزن و ۷۸ درصدی در ارزش را برای فروش کالا به ایران در مرداد ماه نسبت به تیرماه داشته است.

در این ماه تلفن همراه با ۲۳۹ میلیون دلار با فاصله زیاد با سایر کالا‌ها در صدر واردات کشور قرار گرفته و پس از آن دانه سویا با ۱۴۷ میلیون دلار، ذرت دامی با ۱۱۲ میلیون دلار، گندم با ۷۲ میلیون دلار و جو با ۴۰ میلیون دلار قرار دارند.

در مرداد ماه امسال ۹۷۴ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده است که نسبت به کالای عبوری از کشورمان در مرداد ماه ۹۹ که ۵۰۱ هزار تن بوده است رشد ۹۴ درصدی داشته است».

برچسب ها: اقتصاد ایران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی