تیتر امروز

انتخابات آمریکا؛ آغاز رسمی آخرین روز رای‌گیری/ نتایج انتخابات اهمیتی برای روسیه ندارد
ترامپ یا هریس در کاخ سفید (این گزارش بروز رسانی می‌شود)

انتخابات آمریکا؛ آغاز رسمی آخرین روز رای‌گیری/ نتایج انتخابات اهمیتی برای روسیه ندارد

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) رسما آغاز شد و رقابت حساس و نزدیک بین کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه خواهد بود.
آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

این چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک فعال سیاسی

عبدالرضا داوری: احمدی‌نژاد می‌خواهد یلتسین ایران باشد/ روسیه هیچ وقت حامی ما نبوده/بیشترین ترور دانشمندان هسته‌ای در دوران سعید جلیلی اتفاق افتاد

جامعه پلاس در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود به سراغ عبدالرضا داوری رفت او که این روز‌ها به عنوان فعال فضای مجازی شناخته می‌شود، عناوینی چون قائم مقام پیشین خبرگزاری ایرنا، مشاور رسانه‌ی محمود...

پشت پرده تغییرات ناگهانی کابینه/ چرا تیم اقتصادی رئیسی تغییر کرد؟

چهار روز از مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی گذشته، اما هنوز لیست کابینه او به مجلس نرفته است. این در حالی است که قرار بود روز پنج‌شنبه و همزمان با مراسم تحلیف لیست کابینه دولت سیزدهم تحویل مجلس شود. از طرف دیگر آخرین اخبار از تغییرات اساسی در کابینه خبر می‌دهد. پشت پرده تغییرات ناگهانی کابینه رئیسی چیست؟

کد خبر: ۱۰۴۱۲۰
۱۵:۱۸ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰

تغییرات ناگهانی کابینه رئیسی

دیدارنیوز ـ به نظر می‌رسد تغییرات در کابینه رئیسی از زمانی آغاز شد که نام محمد مخبر به‌عنوان معاون اول ابراهیم رئیسی مطرح شد. پیش از مخبر ترکیب کابینه اقتصادی رئیسی مشخص شده بود. فرهاد رهبر در راس کابینه قرار داشت و گفته می‌شد برنامه رئیسی را هم او آماده کرده است. اما حالا نه از نام فرهاد رهبر در کابینه خبری هست و نه گزینه‌های قبلی.

برخی معتقدند دلیل ارسال نشدن لیست کابینه به مجلس هم همین ماجراست. اختلاف ابراهیم رئیسی و محمد مخبر برای تعیین کابینه و به خصوص تیم اقتصادی.

پیش از این گفته می‌شد فرهاد رهبر، مسعود میرکاظمی، رستم قاسمی و حجت عبدالملکی تعیین‌کننده تیم و برنامه اقتصادی ابراهیم رئیسی هستند. از طرفی قرار بود فرهاد رهبر یا مسعود میرکاظمی به سازمان برنامه و بودجه بروند. محمدرضا فرزین وزیر اقتصاد شود و رستم قاسمی وزیر نفت.

تغییر در دقیقه ۹۰

اما حالا آخرین لیست احتمالی که از دولت رئیسی منتشر شده، نشان‌دهنده تغییرات ناگهانی است. لیستی که می‌گوید محمدهادی زاهدی وفا به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد، علی صالح آبادی به عنوان ریاست بانک مرکزی، جواد اوجی به‌عنوان وزیر پیشنهادی نفت و سعید محمد به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی معرفی شده‌اند. تنها گزینه بدون تغییر هم رضا فاطمی امین است که قرار است وزیر صمت شود.

اما دلیل این تغییرات ناگهانی چیست؟ احتمالا حضور محمد مخبر در سمت معاون اولی ابراهیم رئیسی. چون او پیش از آمدن به پاستور و قبول پست معاونت اول، شرط کرده بود که «اگر قرار است معاون اولی او همچون معاون اولی اسحاق جهانگیری باشد، نمی‌پذیرد که با دولت بعدی همکاری کند.»

به گزارش نامه‌نیوز، مخبر اختیارات بیشتری خواسته و گفته بود «در سمت فعلی به اندازه چندین وزارتخانه اختیار و امکانات و مسئولیت دارد.» با این تفاسیر به نظر می‌رسد شرط مخبر برای حضور در کابینه این بوده که دامنه اختیاراتش گسترده باشد و بتواند تیم بچیند نه مانند اسحاق جهانگیری که گلایه کرده بود «امکان تغییر مسئول دفتر خودش را هم ندارد.»

اختیارات گسترده مخبر

با این مقدمه گویا مخبر می‌خواهد کابینه را به دلخواه خود تغییر دهد. به خصوص مهره‌های اساسی اقتصادی، چون رئیس سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزیر اقتصاد را. مثلثی که قرار است وضعیت و مسیر حرکت دولت را تعیین کند.

احتمالا برای همین است که برخی نام‌ها از تیم اقتصادی و کابینه رئیسی حذف شده و نام‌های جدید جای آن‌ها را گرفته است. تغییراتی که سبب شده ارسال لیست وزرای اقتصادی به مجلس هم به تعویق بیفتد.

چهره‌هایی که مخبر بر آنان تاکید دارد عموما چهره‌هایی هستند که در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد نقش محوری داشتند، اما چهره‌های مورد نظر فرهاد رهبر بیشتر در دولت اول احمدی‌نژاد فعالیت دارند.

اگرچه تغییرات لیست جدید به نظر زیاد است، اما رویکرد تیم اقتصادی ابراهیم رئیسی یکی است. به گفته ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت‌نیوز، پیام تیم رئیسی افزایش سهم نهاد‌های عمومی غیردولتی و کاهش سهم بخش خصوصی است. اصرار بیشتر بر خودکفایی و تولید داخل و جلوگیری بیشتر از واردات و البته کنترل بیشتر قیمت‌ها یا در نهایت فریز شدن اقتصاد ایران.

برچسب ها: کابینه رئیسی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
تندیس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷
0
0
خدا بخیر کنه عاقبت ما را ! دلشوره میگیریم از این وضعیت رد و قبول ها . یعنی یه نفر بعنوان معاون اول میاد و میزنه زیر کاسه کوزه همه مشاوره ها و اپلیکیشن مردمی انتخاب کارگزاران مردمی دولت و نظر دلسوزان نظام و اینها . . . . وای بحال ما . یعنی همه اینها شد پشم ! حالا مخبر باید بگه کی باشه کی نباشه ؟ خدایا از استرس و اضطراب مردیم . میگن قراره تیم اقتصادی محمودخان هدایت این اقتصاد ورشکسته رو بدست بگیره . تا اونجا که ما میدونیم تو سیلاب دلار و ارز ناشی از فروش نفت تیم اقتصادی احمدی نژاد کشور را با بحران تورم و افزایش قیمت تحویل روحانی داد . حالا که کشتی اقتصاد ایران چون تخته پاره هایی شناور به سوی ناکجا آباد میره این تیم شکست خورده میخوان چه معجزه ای بکنن . چقدر آدما نشستن کابینه رییسی رو بچینن حالا یهو مخبر زده زیر میز !
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی