اخیرا ۴۰ نفر از مخالفان جمهوری اسلامی در خارج کشور با صدور اطلاعیهای تشکیل گروهی به نام «فَرَشگَرد» (Revival) را اعلام کردند. این ۴۰ نفر با #فرشگرد میخواهند جمهوری اسلامی را براندازند! غالب اینان همان کسانی هستند که چند سال قبل از ترامپ خواسته بودند تحریم علیه ایران را تشدید کند. آنان محوریت رضا پهلوی را پذیرفتهاند و با منافقین برای کسب حمایت کاخ سفید رقابت میکنند.
گزارش سخنان حجتالاسلام و المسلمین ناصر نقویان و خانم زهرا شجاعی در آخرین شب سلسله نشستهای «عاشورا و امروز ما»
یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: «حتی اجرای قصاص و دیات نیز موکول به تاثیر اخلاقی مثبت آن در جامعه است. آنجایی میتوان حد جاری یا قصاص کرد که منتهی به رفتار تربیتی شود؛ اما اگر نتوانستیم به این هدف دست پیدا کنیم، این احکام هم متوقف میشود.»
صبح امروز در جریان رژه نیروهای مسلح در اهواز به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گروهی تروریستی از محلی بیرون از محل رژه به سوی جمعیت مستقر در جایگاه و نیروهای رژهرونده اقدام به تیراندازی کرد و منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از نیروهای مسلح و همچنین مردم شد.
گزارش سخنان حجج اسلام رحیم نوبهار و مرتضی جوادی آملی در نشست «عاشورا و امروز ما»
جوادی آملی: شیعه نباید این نهضت را مصادره کند. همانگونه که قرآن تنها برای متقین و مسلمانان نیست، این نهضت نیز برای جهانیان است و حتی با عقل مدرن نیز قابل تبیین است. ظرفیت نهضت اباعبدالله، یک ظرفیت جهانی است؛ نه قومی، قبیلهای، طایفهای و نه حتی محدود به اسلام. آنچه در دستگاه ابی عبداالله وجود دارد، به مراتب وسیعتر است.
تحلیلی برای آنان که نگران آینده انقلاب و نظام و ایران هستند نه آنان که ایران را قویتر از همیشه میدانند!
در صورتی که نظام جمهوری اسلامی محدود به این دایره تنگ بماند و همچون گذشته نتواند از حل مسایل پیشرو بر آید، کشور رو به اضمحلال خواهد رفت و فشارهای بیرونی دشمنان کشور بویژه امریکا هم اثربخشتر خواهد شد و بالعکس اگر این اقلیت، میدان تصمیمگیری را به اراده مردم واگذار کند، بخت انقلاب و جمهوری اسلامی برای استمرار و کارآمدی و بازسازی مشروعیت افزایش خواهد یافت.
محمدعلی مهدویراد در پنجمین شب از سلسله نشستهای «عاشورا و امروز ما»:
به تعبیر مرحوم شریعتی، خداوند عاشورا را رقم زد که به اعتراض ملائکه در آفرینش انسان پاسخ بدهد و عاشورا از زیباترین و والاترین صحنههای انسانی است. بنابراین شاید آیه «لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم، ثم رددناه اسفل سافلین»، بهترین آیه برای این است که از تجلی قرآن در عاشورا صحبت کنیم.
دکتر غلامرضا ظریفیان در پنجمین نشست «عاشورا و امروز ما» مطرح کرد:
استاد تاریخ دانشگاه تهران با تحلیل دو سوی واقعه کربلا، کنشگران سپاه امام حسین را عمدتا نیروهای فرهنگی، علمی و اجتماعی اما اهل جهاد دانست و گفت: اما کنشگران سپاه یزید از اشراف نظامی هستند كه بخاطر قدرت و ثروت دست به هر جنايتی می زدند.
گزارش سخنرانی سیدجواد ورعی و فهیمه فرهمندپور در چهارمین شب از سلسله نشستهای«عاشورا و امروز ما»
امام حسین در فرازی خطاب به نخبگان گفتند خداوند قدرت نفوذ کلمه و اعتبار اجتماعی را بیجهت به کسی نداده است، بلکه مسئولیتی برعهده شماست و برای این نعمت از شما پرسش خواهد کرد. این چیزی است که اختصاص به عهد و زمانه امام حسین(ع) ندارد؛ هر نعمتی را که خداوند به انسان می دهد، مسئولیتی را نیز از انسان ها میطلبد.
در سیاست ماکیاولی هدف، وسیله را توجیه میکند امری که با آموزههای دین اسلام در تعارض است؛ اما در این میان جماعتی از سیاسیون با وجود آنکه دم از اسلام و دیانت میزنند که انتظاری نیز جز آن نیست؛ در مقام عمل بهجای تمسک به دستورات دینی از مشی ماکیاولی پیروی میکنند.
گزارش سخنرانی مهدی مهریزی و سروش محلاتی در سومین شب نشست «عاشورا و امروز ما»
مهریزی: در جامعه ما دو بعد از ابعاد اسلام یعنی بعد سیاسی و مناسکی آن پررنگ شده است. در جریانهای سیاسی این دو بعد غلبه پیدا میکنند و آنچه که مغفول واقع شده، بُعد معرفتی، معنوی و اخلاقی دین است که به حاشیه رفته است. سیاست جزء دین است اما یک بعد از آن و وسیله است. مانند آنچه امام علی(ع) گفتند که حکومت پشیزی ارزش ندارد و مانند آب بینی بز است. اما ما ناخوداگاه آن بعد را تقویت میکنیم.