
با وجود اظهارات اخیر مقامات سیاسی کشورمان درباره مذاکره غیرمستقیم شنبه آینده با آمریکا در عمان، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که این مذاکرات مستقیم خواهد بود.
دیدارنیوز: کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد مذاکرات شنبه با هیئت ایرانی در عمان مستقیم خواهد بود. ایران، اما میگوید این مذاکرات غیرمستقیم است.
به نقل از بی بی سی فارسی، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران هم در یادداشتی در واشنگتن پست نوشت که در هفتههای گذشته پیامها و نامههای بسیاری بین ایران و آمریکا رد و بدل شده است که هدفش گشودن روزنه دیپلماتیک بوده است. در همین حال بنیامین نتانیاهو هشدار داد که اگر مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا بیش از حد طول بکشد، «گزینه نظامی اجتنابناپذیر» خواهد بود.
در تازهترین اظهارنظرها درباره برنامه هستهای ایران، سخنگوی کاخ سفید گفت همانطورکه دونالد ترامپ رئیس جمهور تاکید کرده است «ایرانیها اگر تصمیم نگیرند مسیر دیپلماسی و توافق را ادامه دهند -مسیری که به نظر ما در حال حرکت به سوی آن هستند- با پیامدهای بسیار جدی مواجه خواهند شد.»
در همین حال، بنیامین نتانیاهو در پیامی که پس از ترک کاخ سفید منتشر کرد، مدعی شد نابودی تاسیسات هستهای ایران باید با نظارت و اجرای آمریکا صورت بگیرد.
نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد که چنین توافقی باید مانند توافق هستهای با لیبی باشد. در آن توافق معمر قذافی رهبر لیبی در برابر لغو تحریمها، توانایی و تاسیسات هستهایاش را نابود کرد.
در همین حال عباس عراقچی در مقالهای در واشنگتن پست نوشت در هفتههای اخیر، ایران وآمریکا مجموعهای پیام و نامه رد و بدل کردهاند که نه نمادین بودند نه تشریفاتی. او نوشت این مکاتبات «تلاشی واقعی برای شفافسازی مواضع و گشودن روزنهای بهسوی دیپلماسی» است.
وزیر خارجه ایران با تاکید بر راهحل دیپلماتیک نوشت مذاکرات غیرمستقیم اگرچه پیچیدهتر از مذاکرات مستقیم است، اما مذاکره غیرمستقیم نیز ممکن است ثمربخش باشد.
او با تاکید براظهارات روز دوشنبه هفته پیش دونالد ترامپ بر دستیابی به راهحل دیپلماتیک نوشت ایران آمادگی دارد با نیت جدی و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفتگو شود.
عراقچی در این مقاله تاکید کرد که ایران «تحت هیچ شرایطی هرگز به دنبال ساخت، توسعه یا دستیابی به سلاح هستهای نخواهد بود» و ۱۰ سال پس از توافق هستهای سال ۲۰۱۵، همچنان به این موضع متعهد است.
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از مقاله هم تاکید کرد که مایل است «تصور اشتباهی» که بسیاری در واشنگتن دارد را اصلاح کند.
به گفته عراقچی بسیاری در واشنگتن گمان میکنند که ایران از نظر اقتصادی کشوری بسته است، اما «واقعیت این است که ما از حضور کسبوکارهای جهانی استقبال میکنیم. این دولتها و قوانین کنگره آمریکا هستند که مانع حضور شرکتهای آمریکایی در بازاری شدهاند که ارزش آن هزار میلیارد دلار برآورد میشود نه ایران.»
او همچنین نوشت: «زمانی که آمریکا مجوز فروش هواپیمای مسافربری را در چارچوب برجام صادر کرد، ایران بلافاصله قرارداد خرید ۸۰ هواپیما را با شرکت بوئینگ امضا کرد. اگر بگوییم ظرفیت تجارت و سرمایهگذاری در ایران بیسابقه است، باز هم کم گفتهایم.»
عراقچی در پایان یادداشت خود نوشت: «فرصتی برای تبدیل شدن به رئیسجمهوری صلحطلب برای آمریکا وجود دارد. اینکه آیا این فرصت را غنیمت بشمارد یا نه، انتخابی است که پیش روی اوست.»