پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری امریکا و خداحافظی قریبالوقوع دونالد ترامپ با کاخ سفید؛ آن چنان که انتظار میرفت تاثیر خود را بر فضای سیاسی ایران به جا گذاشته است. با گذشت یک هفته از پیروزی جو بایدن زمزمههای مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا در فضای سیاسی کشور به آشکاری شنیده میشود و تحرکات جریانهای سیاسی موافق و مخالف بیشتر شده است.
بسیاری از دانش آموختگان علوم سیاسی با دیدن امثال فیرحی پا به این رشته گذاشتند تا از او بیاموزند و ادامه دهنده روش و منش او باشند. سال ۹۴ بود که اولین بار در کلاسهای دکتر فیرحی شرکت کردم. با او کلاس فقه سیاسی داشتیم. از همان لحظه اول شیفته منش و رفتار و اخلاق او شدم. بعید میدانم که کسی استاد را بدون لبخند دیده باشد. تواضع و فروتنی فیرحی ویژگی برجسته شخصیت او بود.
مجلس یازدهم و دولت حسن روحانی
کارگزاران و انتخابات ۱۴۰۰
ترجمه اختصاصی دیدار از مقاله بلومبرگ
محمود صادقی به ریییس محترم قوه قضاییه نوشت: غلامحسین اسماعیلی سخنگوی محترم قوه قضائیه، طی تماس تلفنی مورخ ۹۹/۳/۵ اینجانب با ایشان، اعلام کرد گزارش پرونده شناسایی آعدهای از کلاهبرداران و واسطههای تأیید صلاحیتها و بازداشت و آماده رسیدگی است. حسب اعلام مورخ ۹۸/۱۱/۲۹ سخنگوی قوه قضاییه شمار بازداشتشدگان بالغ بر ۲۰ نفر بود، و نظر به حساسیت موضوع و اهمیت آن برای افکار عمومی، مستدعی است دستور فرمایید گزارشی از نتایج تحقیقات مقدماتی و اقدامات قضایی متعاقب آن در این خصوص به اطلاع عموم برسد.
تجربه معلمها، اولیا و دانش آموزان نشان میدهد که دولت و وزارت آموزش و پرورش در مدیریت امر آموزش مجازی و آنلاین در طول شیوع کرونا چندان موفق عمل نکرده و تدبیر مناسبی نیندیشیدهاند. به نظر میرسد تمرکز توجه دولت و وزارت آموزش و پرورش بر اپلیکیشن «شاد» و آموزش از طریق گوشیهای هوشمند، باعث غفلت مسئولان از دانش آموزان گروههای کمدرآمد و مناطق محروم شده است. گوشی هوشمند ممکن است برای بسیاری از گروههای اجتماعی یا مناطق کشور در دسترس باشد، اما هستند و فراوان هم هستند گروههای اجتماعی و مناطق محرومی که از این امکان بیبهره یا کمبهرهاند. مساله دیگر هدر دادن منابع مالی کشور برای طرحی اپلیکشنهای ضعیف داخلی است. متاسفانه این عدم موفقیت و ایجاد مشکلات مضاعف در موارد دیگر هم تکرار شده است، اما دولت گویی بنا ندارد این ضعف را برطرف کند. به مردم حکم میکند که از نرم افزارهای خارجی استفاده نکنند در حالی که نمونههای داخلی حتی ۱۰ درصد هم کارایی ندارند.
رتبه بندی دانشگاههای جهانی بر اساس مدل موسسه تایمز در سال ۲۰۱۹، به تهیه جدولی با حضور ۱۲۵۰ دانشگاه منجر شد که آن را به بزرگترین جدول رده بندی بین المللی دانشگاهها تا به امروز تبدیل کرده است. به نظر، این تنها جدولی است که بر اساس بررسی و قضاوت عملکرد دقیق دانشگاههای پر تحرک جهان تنظیم شده و مأموریتها و شاخصهای اصلی آن عبارت است از: تدریس، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی. این نهاد از ۱۳ شاخص عملکرد که برای ارائه جامعترین و متعادلترین مقایسهها کالیبره شده بهره میبرد که مورد اعتماد دانشجویان، دانشگاهیان، مدیران دانشگاه ها، صنعت و حتی دولتها بوده است. امسال در صدر فهرست بهترین دانشگاههای جهان، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج برای دومین سال پیاپی قرار دارند. در عین حال ۸۶ کشور جهان از جمله عراق، جامائیکا، نپال، تانزانیا و قزاقستان برای اولین بار نمایندهای در این فهرست دارند. نکته جالب اینجاست که از جمع دانشگاههای ایران نیز چند تایی در رتبههای بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ وجود دارند.