
در شرایطی که برخی نمایندگان مجلس مشخص نیست برای چه به بهارستان رفتهاند و مشغول هدر دادن وقت و انرژی مجلس روی موضوعاتی پرحاشیه هستند، رضا سپهوند، نماینده خرمآباد میگوید که ناترازی در آب، برق، گاز و سوخت چالش اساسی کشور است و عملکرد مجلس دوازدهم که رئیس آن محمدباقر قالیباف است را مثبت نمیبیند.
دیدارنیوز: نماینده خرمآباد در مجلس گفت: صادرات و واردات و جذب سرمایهگذاری خارجی، موضوع مهم کشور است و انتظار بود که مجلس دوازدهم بیش از پیش روی این مباحث کار میکرد. از طرفی، در کمیسیون انرژی مجلس روی بحث ناترازیها کار شد، ولی باید بگویم واقعاً کافی نبود، زیرا یکی از چالشهای اساسی کشور در سال جاری و حتی سالهای بعد، ناترازی در آب، برق، گاز و سوخت خواهد بود.
شاکله اصلی مجلس دوازدهم هم به مانند مجلس یازدهم، اصولگراست و شاید مهمترین تفاوت آن دو مجلس در رویکردشان با دولت باشد، زیرا که دولت سیزدهم، دولتی همسو و همفکر با مجلس بود، ولی دولت چهاردهم از جنس تفکری غیر از بدنه اصلی مجلس است. به هر تقدیر، عملکرد ۱۰ ماهه مجلس دوازدهم، خصوصاً در حوزه اقتصاد و معیشت مردم، محل بحث است و باید دید این مجلس اصولگرا در نهایت چه کارنامهای از خود به جای خواهد گذاشت.
عملکرد ۱۰ ماهه مجلس دوازدهم را مثبت نمیبینم
در همین خصوص، رضا سپهوند، نماینده خرمآباد به اقتصاد۲۴ گفت: بنده عملکرد ۱۰ ماهه مجلس دوازدهم را مثبت نمیبینم. مجلس باید روی مسائل اساسی کشور متمرکز باشد. این روزها موضوعات اساسی، پیوستن به FATF، روابط وسیع بینالمللی با کشورهای جهان، ردیابی ارزهای صادرکنندگان، تجدیدنظر در قوانین قاچاق کالا و ارز، علتیابی مشکلات معیشت مردم و... است.
وی افزود: یکی از موضوعات مهمی که مجلس باید روی آن متمرکز میشد، مبارزه با مواد مخدر است. روش ما در مقابله با این معضل، نادرست است. به نظر من، ما با جلوگیری از کشت خشخاش و تولید تریاک این امتیاز را به همسایگان خود از جمله افغانستان دادیم و به تبع آن، گردش مالی عظیم و خروج ارز از مملکت را شاهد هستیم، در حالی که صنعت داروسازی ما به این مهم نیاز دارد. معتقدم مجلس باید راهی را برای اعتیاد و مواد مخدر پیدا کند تا اعتیاد به سمت مواد صنعتی نرود که متاسفانه رفته و آسیبهای اجتماعی زیادی را به بار آورده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: صادرات و واردات و جذب سرمایهگذاری خارجی، موضوع مهم کشور است و انتظار بود که مجلس دوازدهم بیش از پیش روی این مباحث کار میکرد. از طرفی، در کمیسیون انرژی مجلس روی بحث ناترازیها کار شد، ولی باید بگویم واقعاً کافی نبود، زیرا یکی از چالشهای اساسی کشور در سال جاری و حتی سالهای بعد، ناترازی در آب، برق، گاز و سوخت خواهد بود و اگر شیوه کار، مدلی باشد که تاکنون بوده است، نمیتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
سپهوند اظهار داشت: در حدود یک سالی که از عمر مجلس دوازدهم گذشته است، شاهد طرح مباحثی مثل تجدیدنظر در قانون شوراها بودیم. واقعاً با وجود این همه مشکل بزرگی که کشور با آن دست و پنجه نرم میکند، پرداختن به آن موضوع، وقت تلف کردن است. چه معنی دارد که ساعتها وقت مجلس به خاطر پیشنهاداتی مثل فاصله محل اخذ رای از فضای تبلیغات یا اینکه مسئول آن چه فردی باشد، تلف شود؟ تمام این موضوعات، در قوانین مصوب گذشته مشخص است، ولی نمایندگان در حال به بطالت گذراندن وقت خود در این زمینهها هستند. متاسفانه مجلس درگیر موضوعاتی است که نفع خاصی برای مردم ندارد.
جریانهای سیاسی خارج از مجلس، به دنبال سیاستزده شدن مجلس هستند
نماینده خرمآباد افزود: جریانهای سیاسی خارج از مجلس، به شدت به دنبال سیاسی کردن و سیاستزده شدن مجلس هستند. من این رویه را در برخورد با دولت چهاردهم و استیضاح همتی دیدم. متاسفانه رفتارهای شتابزده را شاهدیم و برخی سعی دارند وزرای دولت چهاردهم که منش اصلاحطلبی دارند را با چالش روبهرو و اگر شد استیضاحشان کنند.
وی گفت: تعداد سوال نمایندگان از وزرا بسیار بالا رفته و به نظر این چنین رویهای، سابقه نداشته است. سوال کردن و تذکر دادن به وزرا، حق نمایندگان است، اما نباید در این زمینه افراط داشت. نمایندگان باید تا حدی مراعات وزرا را بکنند و به خاطر هر موضوعی آنها را به مجلس نکشانند، زیرا وزرا هرچه تمرکزشان بر روی کارشان بیشتر باشد، خروجی بیشتری برای کشور و مردم به بار خواهد آمد.