تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
رویکرد پزشکیان، احترام به آزادی‌های فردی در کنار احترام به حساسیت‌های جامعه است

مهاجرانی: سبک زندگی اعضای کابینه «شخصی» است، اما نباید باعث تحریک مردم شود

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم درباره سفر بحث‌برانگیز یکی از اعضای کابینه پزشکیان می‌گوید: سبک زندگی اعضای کابینه، در عین حال که یک موضوع شخصی است، اما باید به‌گونه‌ای باشد که باعث تحریک مردم نشود. به‌هرحال اکثریت مردم در شرایطی خاص زندگی می‌کنند و سال‌هاست(!) این وضعیت برایشان وجود داشته است.

کد خبر: ۱۸۲۳۲۱
۰۸:۵۸ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۴

مهاجرانی: سبک زندگی اعضای کابینه «شخصی» است، اما نباید باعث تحریک مردم شود

دیدارنیوز: سخنگوی دولت از احتمال وضع مقررات جدید برای اعضای کابینه خبر داد و تأکید کرد که مسئولان باید در سفر‌های شخصی به خارج از کشور، شفافیت بیشتری داشته باشند.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در گفتگویی به سوالاتی درباره آینده‌ سیاسی دولت، حواشی مربوط به برخی اعضای کابینه، مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و موضوعات داخلی از جمله مسئله‌ حجاب پاسخ داده است.

مشروح گفتگوی او را با روزنامه هم میهن در ادامه می‌خوانید.

سال آینده را چطور می‌بینید؟ برخی می‌گویند که سال سختی خواهد بود. صحبت‌هایی از احتمال تغییرات بزرگ در ایران و منطقه مطرح است. برخی از مخالفان دولت دکتر پزشکیان می‌گویند ممکن است دولت سقوط کند یا عقب‌نشینی داشته باشد.

دولت پزشکیان با عزم بهبود شرایط وارد کار شده و تغییر را شعار خود قرار داده است؛ تغییری که همراه با وفاق باشد.

اگر وفاق حفظ شود و رویکرد تغییر ادامه پیدا کند، حتماً گشایش‌هایی خواهیم داشت. اما جمع کردن این دو موضوع، یعنی «تغییر» و «وفاق»، کار آسانی نیست و دشواری‌های خود را دارد.

این دولت مصمم است که با پشتوانه‌ی مردم و حمایت مقام معظم رهبری، از این مسیر دشوار عبور کند. همه می‌دانیم که این مسیر ساده نیست، اما دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا در جهت تأمین خواسته‌های مردم، بهبود معیشت، ارتقای صنعت، افزایش سرمایه‌گذاری و کنترل تورم گام بردارد.

همه‌ی مردم نسبت به این موضوع واقف‌اند که مسیر آسانی پیش‌رو نداریم، اما اراده‌ی دولت برای ایجاد بهبود، یک مسیر جدی است که امیدواریم با موفقیت طی شود.

در تعطیلات، یکی از بحث‌های داغ، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بود. برخی این نوع مذاکرات را نقد می‌کنند و می‌گویند چرا غیرمستقیم؟ از سوی دیگر، ترامپ یک روز از حمله‌ی نظامی حرف می‌زند و روز دیگر از مذاکره با ایران. دولت دکتر پزشکیان که شعار تعامل را داده بود، چه رویکردی در این زمینه دارد؟ آیا مردم ایران می‌توانند انتظار داشته باشند که مذاکرات تغییر مثبتی در شرایط ایجاد کند؟

رویکرد دولت دکتر پزشکیان تعامل با دنیا است، اما تعامل به معنای کوتاه آمدن در مقابله با رویکرد‌های قلدرمآبانه نیست.

مذاکره باید از موضع برابر باشد. همان‌طور که مردم هم شاهد بودند، ترامپ نامه‌ای ارسال کرد و پاسخ آن داده شد. یعنی اگر آن‌ها قصد تعامل داشته باشند، ما اهل تقابل نیستیم. اما اگر موضع آن‌ها تند و تهدیدآمیز باشد، ایران نیز قدرت دفاعی خود را دارد و اجازه نخواهد داد که کسی ایران را تهدید کند.

به‌طور کلی، مسیر مذاکره باز است و ما اهل گفتگو هستیم. امیدواریم طرف مقابل هم این مسیر را نبندد.

آیا دولت برنامه‌ای برای کاهش دوقطبی‌ها در مورد مسئله حجاب دارد و چگونه می‌خواهد آرامش اجتماعی را در این زمینه حفظ کند؟

باید تلاش کنیم جامعه را از حالت دوقطبی خارج کنیم. وفاق در جامعه معنایش همین است که در نقطه‌ای نایستیم که بخواهیم حرف خود را به جامعه و یا به دولت و حاکمیت تحمیل کنیم. آن‌ها که دغدغه‌ی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را دارند، وظیفه‌ی سنگین‌تری برای حفظ آرامش در جامعه دارند.

اخیرا یکی از اعضای کابینه به‌دلیل سفر شخصی‌اش حاشیه‌هایی را تجربه کرد. چه رویکردی برای مدیریت چنین حساسیت‌هایی در آینده خواهید داشت؟

سبک زندگی اعضای کابینه، در عین حال که یک موضوع شخصی است، اما باید به‌گونه‌ای باشد که باعث تحریک مردم نشود. به‌هرحال اکثریت مردم در شرایطی خاص زندگی می‌کنند و سال‌هاست این وضعیت برایشان وجود داشته است. احساس هر نوع تفاوت و تبعیض از سوی مردم پذیرفته نمی‌شود. رویکرد پزشکیان هم این‌چنین نیست. می‌بینید که او در تمام شئون رفتاری تلاش می‌کند خودش را هم‌تراز مردم قرار دهد تا احساس تبعیض ایجاد نشود.

اعضای کابینه باید بپذیرند که وقتی وارد مناصب مدیریتی می‌شوند، حساسیت‌ها روی آن‌ها بیشتر خواهد شد. درنتیجه، دولت روی این موضوع دقت دارد که مسئولانش به شکلی رفتار نکنند که باعث ایجاد حساسیت در جامعه شود.

به همین دلیل، احتمال دارد که دولت مقرراتی را تعیین کند که اعضای کابینه، در صورت سفر‌های شخصی به خارج از کشور، اطلاع‌رسانی انجام دهند تا مشکلات سیاسی ایجاد نشود.

رویکرد پزشکیان، احترام به آزادی‌های فردی در کنار احترام به حساسیت‌های جامعه است.

بعد از استیضاح آقای همتی، برخی می‌گویند که احتمال دارد در سال آینده تغییراتی در کابینه ایجاد شود. آیا دکتر پزشکیان به این موضوع فکر می‌کند؟

شاخص اصلی پزشکیان برای ارزیابی اعضای کابینه، عملکرد آن‌ها است.

استیضاح، حق قانونی مجلس است و کسی نمی‌تواند این حق را از آن‌ها بگیرد، هرچند که ممکن است برخی آن را زودهنگام بدانند. اما درخصوص تغییرات احتمالی کابینه، هنوز جمع‌بندی خاصی وجود ندارد.

اگر تغییری هم صورت بگیرد، بر اساس عملکرد وزرا خواهد بود، نه ملاحظات سیاسی.

دولت پزشکیان، در عین حال که به آزادی‌های فردی احترام می‌گذارد، تلاش دارد که از ایجاد حساسیت در جامعه جلوگیری کند. سیاست اصلی دولت، تعامل با دنیا، اجرای قانون و بهبود شرایط اقتصادی است و این مسیر با حمایت مردم و رهبری ادامه خواهد یافت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی