تیتر امروز

مردم فضای امن می‌خواهند، نه فضای امنیتی/ اصلاح غیر رسمی قانون اساسی!/ به این زودی‌ها جنگی رخ نخواهد داد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مردم فضای امن می‌خواهند، نه فضای امنیتی/ اصلاح غیر رسمی قانون اساسی!/ به این زودی‌ها جنگی رخ نخواهد داد

این صد و سی و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: تعدادی نماینده‌های ۵ درصدی مشکل مملکت را در حجاب می‌بینند/ جنگ ۱۲ روزه، جنگ نبود!/ اعلمی: به وکیل مدافع اسرائیل بدل شده‌اید!/ آقای زیباکلام! با رسایی که مناظره نمی‌کنید!
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیباکلام: تعدادی نماینده‌های ۵ درصدی مشکل مملکت را در حجاب می‌بینند/ جنگ ۱۲ روزه، جنگ نبود!/ اعلمی: به وکیل مدافع اسرائیل بدل شده‌اید!/ آقای زیباکلام! با رسایی که مناظره نمی‌کنید!

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم سپهر امروز سیاست در ایران و البته، برخی مناقشات بر اولویت‌سنجی در بحث منافع ملی کشور، بهانه‌ای شد تا به سراغ صادق زیباکلام و اکبر اعلمی، دو تن از فعالین سیاسی...
علیرضا قسیمی: رضا قطبی؛ نخستین معمار رادیو و تلویزیون ملی ایران بود/ قطبی باور داشت سازمان رسانه‌ای باید محل حضور و حتی اعتراض مخالفان باشد
گفت و گوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با مهندس ارشد رادیو و تلویزیون ( قسمت دوم)

علیرضا قسیمی: رضا قطبی؛ نخستین معمار رادیو و تلویزیون ملی ایران بود/ قطبی باور داشت سازمان رسانه‌ای باید محل حضور و حتی اعتراض مخالفان باشد

در قسمت دوم گفت و گوی برنامه «پشت صحنه» علیرضا قسیمی توضیح داد که رضا قطبی نامش به عنوان نخستین معمار رسانه های صوتی و تصویری ایران ثبت شده است.
یکی از ایرادات اساسی مطالبه کم اجرای قانون اساسی است

طحان‌نظیف: جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست

هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در نشست علمی با موضوع قانون اساسی گفت: جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست، چون تغییر چنین مواردی، ماهیت نظام سیاسی را تغییر می‌دهد.

کد خبر: ۱۹۲۲۹۱
۱۲:۰۲ - ۱۱ آذر ۱۴۰۴

طحان‌نظیف: جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست

دیدارنیوز: سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست چراکه تغییر چنین مواردی، ماهیت نظام سیاسی را تغییر می‌دهد.

نشست علمی با موضوع قانون اساسی بعد از ظهر روز (دوشنبه ۱۰ آذر) به مناسبت فرارسیدن روز بزرگداشت قانون اساسی با حضور هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، در محل دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد برگزار شد.

طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و به‌ویژه ۲۵ شهید ناظر انتخابات که در این جنگ به شهادت رسیدند، گفت: تصور دشمن این بود که با به شهادت رساندن فرزندان این سرزمین می‌تواند جلوی توسعه علم را بگیرد و مسیر را مسدود کند؛ اما نمی‌داند که انگیزه‌ها بیشتر و اراده‌ها مستحکم‌تر می‌شود.

جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست

طحان نظیف در ادامه به جایگاه رفیع قانون اساسی اشاره کرد و گفت: قانون اساسی، قانون مادر است. مهم‌ترین آرمان‌ها و ارزش‌های یک ملت در این سند منعکس شده است. وقتی قانون اساسی می‌خوانیم، در کنارش، انگار تاریخ و سوابق تاریخی و آنچه بر این سرزمین و مردمانش گذشته را هم می‌خوانیم.

وی در ادامه اظهار کرد: قانون اساسی برخی کشور‌ها را که می‌خوانید، می‌بینید نسبت به ارتش و موضوعات نظامی خیلی با احتیاط برخورد کرده، یا در قانون اساسی برخی دیگر از کشور‌ها نسبت به مقوله جمهوریت حساسیت به خرج داده شده است. در کشور ما هم همین موضوعات هست؛ جمهوریت و اسلامیت نظام قابل بازنگری نیست، چون تغییر چنین مواردی، ماهیت نظام سیاسی را تغییر می‌دهد.

مردم درگیر فرآیند تصویب قانون اساسی بودند

سخنگوی شورای نگهبان با یادآوری فرآیند تصویب قانون اساسی در سال ۵۸، به مشارکت فعال مردم در آن مقطع اشاره کرد و گفت: بیش از ۴۰۰۰ پیشنهاد از سوی اقشار مختلف مردم، از فرهیختگان تا حوزویان به مجلس بررسی نهایی قانون اساسی ارسال شد. مردم درگیر این فرآیند بودند و مذاکرات مستقیم از صداوسیما پخش می‌شد.

وی افزود: یکی از اعضای آن مجلس تعریف می‌کرد که تصورم این بود مردم ما را نمی‌شناسند، اما وقتی به حوزه انتخابیه رفتم، مردم با عتاب و اعتراض گفتند چرا مدام با یک موضوع مخالفت می‌کنی؟ و این یعنی مردم در جریان جزئیات اظهارنظر‌های نمایندگان بودند.

قانون اساسی حتی برای شهادت یا فوت رئیس جمهور نیز ساز وکار لازم را دیده است

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به کارآمدی قانون اساسی در بحران‌ها تصریح کرد: مثال نزدیک آن، اتفاقی بود که برای ریاست محترم فقید کشورمان، آیت‌الله رئیسی افتاد. همه ناراحت و در حزن و اندوه بودند، ولی کسی با ابهامی مواجه نبود؛ چرا که قانون اساسی حتی برای چنین روز‌هایی پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به روند برگزاری انتخابات زودهنگان در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: ساعت ۸ صبح خبر شهادت اعلام شد و ما ساعت ۱۰ با موضوع برگزاری انتخابات زودهنگام جلسه داشتیم و تا شب همه‌چیز مشخص و زمان‌بندی انتخابات اعلام شد.

یکی از ایرادات اساسی مطالبه کم اجرای قانون اساسی است

وی با بیان اینکه به همان اندازه که از این قانون فاصله گرفتیم، پیش نرفتیم، تصریح کرد: یکی از اشکالات ما این است که در کشور اساساً به این قانون کم مراجعه می‌کنیم، کم مطالعه‌اش می‌کنیم و کم مطالبه‌اش می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به ظرفیت‌های عظیم حقوقی برای شهروندان یادآور شد: بر اساس همین قانون، هر شهروند جمهوری اسلامی می‌تواند نسبت به مصوبات مختلف در کشور، اگر آن را خلاف شرع یا قانون بداند، شکایت کند و دیوان عدالت اداری و فقهای شورای نگهبان به آن رسیدگی می‌کنند؛ این قابلیت افتخار دارد.

وی در پایان از دانشجویان و نخبگان خواست تا با برگزاری رویداد‌های شبیه‌سازی و مطالعه دقیق اصول قانون اساسی، در ترویج و فرهنگ‌سازی این سند ملی کوشا باشند.

بر اساس این گزارش سخنگوی شورای نگهبان در جریان حضور در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به سوالات متعدد دانشجویان پاسخ گفت.

پیش از این نشست نیز سخنگوی شورای نگهبان با حضور در سلف دانشجویی، ضمن گفت‌و‌گو با دانشجویان ناهارش را با آنها صرف کرد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۱ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۱ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۱ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۱ آذر