تیتر امروز

لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...
جمهوریت با مشارکت مردم تحقق می‌یابد و جلوی استبداد گرفته می‌شود

صادقی: بر اساس اصل امربه‌معروف می‌توان بر اعمال حکومت نظارت کرد

محمود صادقی، نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه مردم بر اساس اصل امر به معروف و نهی از منکر می‌توانند بر اعمال و رفتار حکومت نظارت کنند، گفت: جمهوریت با مشارکت مردم تحقق می‌یابد و جلوی خودکامگی و استبداد گرفته خواهد شد. مشروعیت حکومت بالا می‌رود و در نهایت کارآمدی دولت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

کد خبر: ۱۷۲۰۹۱
۰۸:۴۸ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۳

صادقی

دیدارنیوز: نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون اساسی و ساختار سیاسی کشور راهکار‌های مختلفی برای نقش‌آفرینی مردم پیش‌بینی شده است و در واقع این مردم هستند که با نقش‌آفرینی خود به حاکمیت و دولت مشروعیت می‌بخشند.

محمود صادقی، با اشاره به نقش مردم در پیشبرد اهداف مسئولان و دولتمردان، بیان کرد: یکی از مسیر‌های رسمی نقش‌آفرینی مردم در یک نظام جمهوری از طریق نهاد‌هایی است که مردم را نمایندگی می‌کنند. مانند مجلس و ریاست جمهوری که مردم در انتخابات شرکت کرده و منتخبان آنان در بخش‌های مختلف حاکمیت حضور پیدا می‌کنند. مردم به صورت غیر مستقیم از طریق نمایندگان خود در اداره امور کشور نقش‌آفرینی می‌کنند.

احزاب و انجمن‌ها مسیری برای نقش آفرینی مردم هستند

وی اظهار کرد: از سوی دیگر مردم از طریق نهاد‌های مدنی در پیشبرد امور کشور نقش آفرین هستند. در واقع احزاب و انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد دولتی مسیری برای نقش آفرینی مردم به شمار می‌روند. در حوزه سیاسی و اجتماعی نیز مردم از طرق این نهاد‌ها نقش آفرین هستند. در حوزه اقتصاد نیز یا به عنوان شخص حقیقی فعال تجاری و صنعتی هستند یا به صورت شخص حقوقی در شرکت‌ها و موسسات نقش‌آفرین هستند.

مردم بر اساس اصل امر به معروف و نهی از منکر می‌توانند بر اعمال و رفتار حکومت نظارت کنند

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: علاوه بر این موارد در نظام‌های دموکراتیک، مواردی برای نقش آفرینی مردم پیش بینی شده است. در قانون اساسی ما نیز موادی پیش بینی شده است. در اصل ۵۹ قانون اساسی مواردی پیش بینی شده است که از طریق رفراندوم در حوزه مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با مراجعه مستقیم به آرای مردم می‌توان تصمیم گیری کرد. در قانون اساسی و ساختار سیاسی ما راهکار‌های مختلفی برای نقش‌آفرینی مردم پیش‌بینی شده است. یکی از مجاری کلی نیز اصل هشتم قانون اساسی است که اصل امر به معروف و نهی از منکر است. مردم بدین ترتیب می‌توانند بر اعمال و رفتار حکومت نظارت داشته باشند.

جمهوریت با مشارکت مردم محقق می‌شود

وی تاکید کرد: در واقع مردم در یک نظام جمهوری رکن اصلی حاکمیت محسوب می‌شوند. همه چیز به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به اتکای آرای مردم باشد. اصل ششم قانون اساسی نیز بر این موضوع تصریح شده است. اساسا عنصر سازنده حکومت مردم هستند؛ بنابراین زمانی که مردم نقش‌آفرینی کرده و به ساختار‌ها فرصت نقش آفرینی می‌دهند آن جمهوری به معنای واقعی محقق می‌شود. اثرش نیز این بوده که تصمیماتی که گرفته می‌شود، چون برخواسته از آرای مردم می‌باشد، بیشتر مورد قبول واقع می‌شود.

وی افزود: مردم با دولت و حاکمیت نیز در اجرای برنامه‌ها همکاری خواهند کرد. اعتماد بین مردم و حکومت برقرار می‌شود و نتیجه یک حکمرانی خوب که مبتنی بر اصل مشارکت، اجماع محوری و شمول گرایی است محقق خواهد شد. حکمرانی خوب در پرتوی مشارکت عامه مردم محقق می‌شود. در قانون اساسی ما اصول مختلفی برای نقش آفرینی مردم پیش بینی شده است. مانند اصل سوم و اصل ششم قانون اساسی. جمهوریت با مشارکت مردم تحقق می‌یابد و جلوی خودکامگی و استبداد گرفته خواهد شد. مشروعیت حکومت بالا می‌رود و در نهایت کارآمدی دولت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی