تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی توضیح داد

احتمال حمله به عراق؛ نتانیاهو به دنبال چیست؟

رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره احتمال حمله رژیم نتانیاهو به عراق گفت: اگر اسرائیل به دنبال اقدامی نظامی باشد، یکی از اهداف اصلی‌اش تضعیف محور مقاومت در عراق است. در ده روز گذشته، رسانه‌های نزدیک به اسرائیل از آمادگی ایران برای حمله پیش‌دستانه خبر دادند. در این شرایط اسرائیل می‌خواهد احتمال اجرای چنین حمله‌ای از خاک عراق را از بین ببرد. تضعیف حشدالشعبی در عراق معنایی متفاوت با تضعیف حزب‌الله در لبنان یا انصارالله در یمن دارد.

کد خبر: ۱۹۰۱۷۸
۰۹:۳۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۴

احتمال حمله به عراق؛ نتانیاهو به دنبال چیست؟

دیدارنیوز: یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: تضعیف حشدالشعبی در عراق معنایی متفاوت با تضعیف حزب‌الله در لبنان یا انصارالله در یمن دارد.

به گفته کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیت ملی این کشور گزارش مفصلی را در مقابل محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر و فرمانده کل نیرو‌های مسلح عراق، قرار داده‌اند مبنی بر هشدار‌های جدی نسبت به احتمال حمله اسرائیل به خاک این کشور. پرسش آن است که اولا اگر اسرائیل قصد حمله به عراق را داشته باشد، دنبال چیست؟ آیا وارد کردن لطماتی به گروه حشدالشعبی و تضعیف محور مقاومت؟ و ثانیا هدف ثانویه این رژیم چه خواهد بود؟

رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «عراق در محور مقاومت جایگاه ویژه‌ای دارد. اگر در لبنان نفوذ ایران بیشتر به شکل یک بازیگر غیردولتی تعریف می‌شود، در عراق شرایط متفاوت است. در این کشور، هم حشدالشعبی و نیرو‌های غیردولتی تحت نفوذ ایران حضور دارند و هم ایران در سطح دولت نفوذ قابل‌توجهی دارد. به همین دلیل، عراق از منظر محور مقاومت اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در سوریه چنین ساختاری دیده نمی‌شد؛ ایران در آنجا بیشتر در سطح دولتی نفوذ داشت و اگر بشار اسد همراهی می‌کرد، این نفوذ ادامه پیدا می‌کرد که دیدیم در اواخر حکومتش این همراهی وجود نداشت. در نتیجه، عراق هم از نظر دولتی و هم از نظر غیردولتی برای ایران دارای اهمیت است و همین موضوع جایگاهش را در محور مقاومت متمایز می‌سازد. اگر اسرائیل به دنبال اقدامی نظامی باشد، یکی از اهداف اصلی‌اش تضعیف محور مقاومت در عراق است. در ده روز گذشته، رسانه‌های نزدیک به اسرائیل از آمادگی ایران برای حمله پیش‌دستانه خبر دادند. در این شرایط اسرائیل می‌خواهد احتمال اجرای چنین حمله‌ای از خاک عراق را از بین ببرد. تضعیف حشدالشعبی در عراق معنایی متفاوت با تضعیف حزب‌الله در لبنان یا انصارالله در یمن دارد».

او ادامه داد: «پرسش کلیدی این است که آیا محور مقاومت صرفاً یک نیروی فیزیکی و نظامی است یا بُعد اعتقادی و ارزشی هم دارد؟ واقعیت این است که محور مقاومت ریشه در یک اعتقاد دیرینه دارد؛ اعتقادی که در مقاومت فلسطین در برابر اسرائیل همواره وجود داشته است؛ بنابراین هرچند حملات می‌تواند توان نظامی و لجستیکی محور مقاومت را تحت تأثیر قرار دهد، اما از بین بردن پایه‌های فکری و اعتقادی آن امکان‌پذیر نیست. یکی از اهداف حمله اسرائیل به عراق می‌تواند تضعیف محور مقاومت برای مقابله با ایران باشد. در این چارچوب، اسرائیل ممکن است با استفاده از یک غافلگیری یا شیوه‌ای متفاوت، تلاش کند به ایران حمله کند. افزون بر تضعیف محور مقاومت، خروج ایران از ان‌پی‌تی و همراهی آمریکا با اسرائیل می‌توانند عامل‌های دیگری برای ایجاد زمینه‌ها برای حمله به ایران باشد».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: «در این میان، عراق به لحاظ موقعیت جغرافیایی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. حشدالشعبی با توان موشکی خود می‌تواند از نزدیکی مرز اردن دست به اقدام بزند و این مسئله، شرایط را برای ایران در واکنش یا بازدارندگی مؤثر می‌کند. به‌ویژه آن‌که تهران بار‌ها اعلام کرده است در صورت حمله، پاسخ خواهد داد».

قهرمان‌پور در پایان گفت: «مسئله حمله اسرائیل به ترکیه هم دور از ذهن نیست. با این حال، دو مانع مهم در این مسیر وجود دارد: نخست آنکه آمریکا تمایلی به درگیری مستقیم میان ترکیه و اسرائیل ندارد. دوم این‌که ترکیه عضو ناتو است و هرگونه درگیری نظامی مستقیم با این کشور می‌تواند به معنای تقابل با ناتو باشد. هرچند احتمال فعال شدن ماده ۵ پیمان ناتو پایین است، اما چنین شرایطی می‌تواند به تنش‌های جدی در داخل ناتو منجر شود».

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
پرطرفدارترین ها