تیتر امروز

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
دولت ترامپ با اشغالگری اسرائیل چه می‌کند؟

تل‌آویو به دنبال الحاق کرانه باختری؛ امارات هشدار داد

در حالی که اسرائیل به دنبال الحاق کرانه باختری اشغالی به خاک خود است، امارات به دولت آمریکا اعلام کرده که این اقدام تل‌آویو به توافق‌های ابراهیم آسیب خواهد زد.

کد خبر: ۱۸۹۵۲۰
۱۰:۳۶ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۴

تل‌آویو به دنبال الحاق کرانه باختری؛ امارات هشدار داد

دیدارنیوز: امارات به دولت ترامپ اعلام کرده است که الحاق کرانه باختری اشغالی از سوی اسرائیل به توافق‌های ابراهیم آسیب می‌زند.

به گزارش اکسیوس به نقل از دو منبع آگاه، امارات عربی متحده به دولت ترامپ اعلام کرده است که الحاق کرانه باختری اشغالی از سوی اسرائیل به توافق‌های ابراهیم آسیب خواهد زد و امید رئیس‌جمهوری آمریکا را برای گسترش این توافق‌ها را تضعیف می‌کند.

این خبر درحالی مطرح می‌شود که اسرائیل در نظر دارد در اواخر ماه جاری بخش‌های بزرگی از کرانه باختری را در واکنش به اقدامات چند کشور غربی مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین، ضمیمه خاک خود کند و به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تنها بازیگر خارجی است که می‌تواند جلوی این اقدام را بگیرد. پیام امارات این است که اگر ترامپ مانع نشود، توافق ابراهیم که یکی از ارکان اصلی میراث سیاست خارجی او است، فرو می‌پاشد.

موضع امارات از آن جهت دارای اهمیت زیادی است که این کشور نخستین کشور عربی بود که حملات ۷ اکتبر را محکوم کرد، در طول جنگ غزه روابط خود با اسرائیل را حفظ نمود و حتی با دولت اسرائیل بر روی طرح پساجنگ همکاری کرد. با این حال، اماراتی‌ها هم در محافل خصوصی و هم به‌طور علنی روشن کرده‌اند که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری «خط قرمز» است.

یک مقام ارشد اماراتی به آکسیوس گفت: «اگر این برنامه‌ها اجرا شوند، به روابط امارات و اسرائیل آسیب جدی وارد می‌کنند و آنچه از چشم‌انداز همگرایی منطقه‌ای باقی مانده را به طور جبران‌ناپذیری نابود خواهند کرد. به بسیاری جهات، انتخاب امروز اسرائیل میان الحاق یا همگرایی است.»

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، چندین جلسه داخلی درباره الحاق احتمالی برگزار کرده، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش دوبار مانع از الحاق برنامه‌ریزی‌شده اسرائیل شد، اما این بار هنوز موضعی نگرفته است.

دو مقام اسرائیلی ادعا کرده‌اند که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جلسات خصوصی اشاره کرده که با الحاق کرانه باختری مخالفتی ندارد و دولت ترامپ مانع این اقدام نخواهد شد.

با این حال به نظر می‌رسد که دست‌کم یک مقام ارشد مخالف است. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید، بر این باور است که الحاق می‌تواند توانایی آمریکا برای همکاری با جهان عرب در طرح پساجنگ غزه را پیچیده کند و شانس توافق صلح عربستان و اسرائیل را کاهش دهد.

شرط امارات برای امضای توافق‌های ابراهیم در سال ۲۰۲۰ این بود که اسرائیل الحاق را کنار بگذارد. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند آن تعهد محدود به زمان خاصی بوده و اکنون منقضی شده است، اما مقام‌های اماراتی تاکید دارند که الحاق روح توافق‌ها را نقض خواهد کرد.

به گفته دو منبع آگاه، طی دو هفته گذشته مقام‌های اماراتی با کاخ سفید و دولت نتانیاهو تماس گرفته‌اند تا درباره پیامد‌های الحاق هشدار دهند. اماراتی‌ها درباره جزئیات این گفت‌و‌گو‌ها اظهارنظر نکردند، اما انکار هم نکردند که نگرانی و خشم عمیقی در ابوظبی نسبت به برنامه‌های اسرائیل وجود دارد.

مقام ارشد اماراتی تهدیدی آشکار به لغو توافق صلح با اسرائیل نکرد، اما احتمال آن را نیز منتفی ندانست. او گفت الحاق «ناقوس مرگ راه‌حل دو کشوری» خواهد بود و ادعای اسرائیل مبنی بر اینکه این اقدام پاسخی به موج شناسایی‌های کشور فلسطین است را «باورناپذیر» خواند.

امارات حتی به طور علنی نیز تلاش می‌کند دونالد ترامپ را ترغیب کند تا جلوی نتانیاهو را بگیرد.

لانا نسیبه، مشاور ارشد وزیر خارجه امارات در مصاحبه با تایمز اسرائیل گفت: «ما باور داریم دولت دونالد ترامپ ابزار‌های بسیاری برای تاثیرگذاری بر سیاست اسرائیل و جلوگیری از الحاق دارد. ما اعتماد داریم که رئیس‌جمهور ترامپ اجازه نخواهد داد که اصل اساسی توافق‌های ابراهیم، به عنوان میراث او، توسط افراطی‌ها و تندرو‌ها لکه‌دار یا نابود شود.»

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر