تیتر امروز

ترامپ و نتانیاهو صلح می‌خواهند یا جنگ؟/ جای خالی دوستان راهبردی پشت خاکریز جنگ/ تورم خوراکی‌ها در حال پیشرفت
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ و نتانیاهو صلح می‌خواهند یا جنگ؟/ جای خالی دوستان راهبردی پشت خاکریز جنگ/ تورم خوراکی‌ها در حال پیشرفت

این صد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند
در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه با ناصر مهدوی مطرح شد:

حسین بیش از شرارت یزید؛ قربانی کسانی شد که گرفتار حماقت بودند، از آنجا زخم‌های بیشتری خورد/ حسین از حق اعتراض به حاکم اسلامی و حق انتخاب دفاع می‌کند

در سی‌وهفتمین برنامه دیدار اندیشه که مقارن با روز عاشورا منتشر می‌شود با ناصر مهدوی با موضوع "حسین؛ منادی زندگی انسانی" گفتگو کردیم.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
سفر سه‌روزه مکرون نخستین سفر رسمی یک رئیس دولت عضو اتحادیه اروپا به بریتانیا از زمان برکسیت است

موضوع مهاجرت و اوکراین؛ مکرون وارد بریتانیا شد

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه وارد بریتانیا شد؛ قرار است مکرون در این سفر درباره موضوعاتی چون مهاجرت و اوکراین با مقامات بریتانیایی گفتگو کند.

کد خبر: ۱۸۶۸۵۳
۱۷:۰۶ - ۱۷ تير ۱۴۰۴

موضوع مهاجرت و اوکراین؛ مکرون وارد بریتانیا شد

دیدارنیوز: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه برای یک دیدار رسمی سه روزه وارد لندن شد؛ دیداری که ترکیبی از تشریفات سلطنتی و گفت‌و‌گو‌های دشوار سیاسی به ویژه درباره موضوع گذر مهاجران از فرانسه به بریتانیا از راه کانال مانش است.

مکرون و میزبانش کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا همچنین قرار است برنامه‌هایی را برای ایجاد نیروی امنیتی پس از آتش‌بس در اوکراین پیش ببرند، ایده‌ای که پیشتر از سوی رئیس‌جمهور فرانسه مطرح شده بود و با بی‌اعتنایی آمریکا روبه‌رو شد.

سفر سه‌روزه مکرون که به دعوت شاه چارلز سوم انجام می‌شود، نخستین سفر رسمی یک رئیس دولت عضو اتحادیه اروپا به بریتانیا از زمان برکسیت است و نشانه‌ای از تمایل دولت استارمر برای بازتنظیم روابط با اتحادیه به شمار می‌رود.

این دیدار که با مراسم رژه نظامی و ضیافت رسمی به میزبانی شاه و ملکه کامیلا همراه است، بر گفت‌و‌گو‌هایی درباره مهاجرت، دفاع و سرمایه‌گذاری متمرکز خواهد بود.

موضوع مهاجرت

مقام‌های ارشد دو کشور قرار است روز پنجشنبه درباره عبور مهاجران با قایق‌های کوچک از کانال مانش مذاکره کنند که در سال‌های اخیر بدل به موضوعی دشوار برای دولت‌های دو سوی این آبراه بدل شده است.

هر ساله هزاران مهاجر اغلب با پنهان شدن در کامیون‌ها یا عبور از کانال با قایق‌های کوچک تلاش می‌کنند از شمال فرانسه به خاک بریتانیا برسند.

در واکنش به این وضعیت، بریتانیا چندین توافق با فرانسه امضا کرده تا گشت‌زنی‌های ساحلی را تقویت کند و اطلاعاتی برای مقابله با شبکه‌های قاچاق انسان به اشتراک بگذارد.

با این حال، این توافق‌ها اثر محدودی داشته‌اند. در سال ۲۰۲۴، حدود ۳۷ هزار نفر در حال عبور از کانال با قایق‌های کوچک شناسایی شدند. این بیشترین آمار سالانه پس از رکورد ۴۶ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ بوده است.

این آمار همچنین در نیمه نخست امسال افزایش یافته است. بیش از ۲۰ هزار نفر در شش ماه نخست ۲۰۲۵ این مسیر را طی کردند که افزایشی حدود ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد.

استارمر که دولت چپ میانه او یک سال پیش انتخاب شد، وعده داده است «باندهای» قاچاقچی انسان را «متلاشی» کند.

بخشی از این برنامه بر همکاری نزدیک‌تر با فرانسه و کشور‌های بالادست در مسیر مهاجرت از آفریقا و خاورمیانه متکی است. بریتانیا همچنین هدف دارد با برخی کشور‌ها توافق‌نامه‌هایی برای بازگرداندن پناهجویانی که درخواستشان رد شده امضا کند.

بریتانیا از فرانسه خواسته است نحوه کنترل عبور قایق‌های کوچک را تغییر داده و اجازه دهد نیروهایش در فاصله‌های دورتر علیه این قایق‌ها وارد عمل شوند.

دولت فرانسه در حال بررسی تغییر قوانین خود برای اجازه دادن به مداخله پلیس در مناطق دورتر از ساحل است. در حال حاضر، اختیار آنها عمدتاً به خط ساحلی محدود است، مگر در موارد امداد به قایق‌های گرفتار.

تام ولز، سخنگوی استارمر، گفته است: «برخی از این تاکتیک‌ها از نظر عملیاتی و حقوقی پیچیده‌اند، اما ما به‌طور نزدیک با فرانسوی‌ها همکاری می‌کنیم.»

موضوع اوکراین

این دو رهبر همچنین همکاری نزدیکی برای جلب حمایت از اوکراین داشته‌اند، هرچند در برخورد با رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، رویکرد‌های متفاوتی اتخاذ کرده‌اند. مکرون تمایل بیشتری برای به چالش کشیدن رئیس‌جمهور آمریکا دارد، در حالی که استارمر رویکردی ملایم‌تر دارد.

هر دو کشور با هدف تشکیل یک نیروی حافظ صلح بین‌المللی متشکل از نیرو‌های اروپایی و با ضمانت‌های امنیتی آمریکا برای کشور جنگ‌زده اوکراین در صورت آتش‌بس، تلاش‌هایی کرده‌اند.

ترامپ تمایل اندکی به این ایده نشان داده و آتش‌بس همچنان دور از دسترس است، زیرا روسیه حملات خود به کشور همسایه را متوقف نمی‌کند.

مقام‌های بریتانیایی می‌گویند ایده تشکیل این نیرو که «ائتلاف مایل‌ها» نام دارد همچنان زنده است و مکرون و استارمر قرار است روز پنجشنبه در یک ویدئوکنفرانس بین‌المللی برای برنامه‌ریزی آن شرکت کنند.

دفتر استارمر اعلام کرد که نخست‌وزیر بریتانیا روز دوشنبه با رئیس‌جمهور ولودیمیر زلنسکی درباره «پیشرفت قابل‌توجهی که برنامه‌ریزان نظامی داشته‌اند» گفت‌و‌گو کرده است.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۸ تير
امروز چهارشنبه ۱۸ تير
امروز چهارشنبه ۱۸ تير
امروز چهارشنبه ۱۸ تير