
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دیدار با نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که اولویت با توقف جنگ است و از نگاه او، اوکراین به «ناتو» نخواهد پیوست.
دیدارنیوز: کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، روز پنجشنبه ۹ اسفند در کاخ سفید و چند روز پس از سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به واشینگتن با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و بهمنظور انجام مذاکراتی در خصوص پرونده اوکراین دیدار و گفتگو کرد.
به نقل از العربیه، ترامپ در جریان دیدار با نخستوزیر بریتانیا و سه سال از پس از تهاجم روسیه به اوکراین اطمینانخاطر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به توافق صلح با اوکراین پایبند خواهد ماند.
او خاطرنشان کرد که پوتین «به وعده خود عمل خواهد کرد»، و اعلام کرد که روسیه و اوکراین بر سر پایان جنگ توافق خواهند کرد.
رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن تاکید بر لزوم رسیدن به توافقی برای آتشبس پیش از تصمیمگیری در مورد اعزام نیروهای حافظ صلح بینالمللی خاطرنشان کرد که اوکراین عضو «ناتو» نخواهد شد.
ترامپ در ادامه افزود که رسیدن به توافق باید در اولویت قرار گیرد، هرچند که پایتختهای اروپایی دیدگاه مخالفی دارند که معتقدند تضمینهای امنیتی برای اوکراین باید بخشی از مذاکرات برای رسیدن به تسویه جنگ باشد.
وی در ادامه تاکید کرد که روز جمعه با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود، توافقی در خصوص بهرهبرداری از منابع معدنی اوکراین امضا خواهد کرد و گفت: «ما این توافق را با هم امضا خواهیم کرد.»
در همین حال، رئیس جمهوری آمریکا از اهمیت توصیف خود درباره زلنسکی به عنوان «دیکتاتور غیرمنتخب» که چند روز پیش بیان کرده بود، کاست.
هنگامی که خبرنگاران از ترامپ درباره این توصیف در پست خود در شبکه اجتماعی پرسیدند، پاسخ داد: «آیا واقعاً این را گفتم؟ باور نمیکنم که این را گفته باشم»، اما در عین حال تأکید کرد که روابطش با زلنسکی کمی دچار تنش شده است.
از سوی دیگر، کییر استارمر تاکید کرد که هر توافقی در خصوص اوکراین باید دائمی باشد و نقض نشود.
استارمر همچنین اعلام کرد که با ترامپ درباره نحوه اطمینان از پایبندی روسیه به توافق صلح احتمالی گفتگو میکند.
نخستوزیر بریتانیا از رئیسجمهوری آمریکا به دلیل احیای امکان رسیدن به صلح در اوکراین قدردانی و پیامی از سوی چارلز سوم، پادشاه بریتانیا برای او ارسال کرد که حاوی دعوتی برای سفر به بریتانیا است.
«سه سال پس از جنگ»
جنگ روسیه و اوکراین در حالی وارد سومین سال خود شد که مذاکراتی برای حل بحران تحت تلاشهای آمریکایی در جریان است.
در ۲۵ فوریه ۲۰۲۲، جهان با رویدادی روبهرو شد که لحظهای تعیینکننده در قرن ۲۱ بود، زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، ورود نیروهایش به اوکراین را اعلام کرد.
این جنگ همچنین روابط تجاری روسیه با غرب را به شدت تحت تأثیر قرار داد، بهویژه به دلیل تحریمها، به طوری که شرکتهای آمریکایی و اروپایی از بازار روسیه خارج شدند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، دوشنبه گذشته، قطعنامهای را که توسط ایالات متحده تهیه شده بود، تصویب کرد که شامل نرم کردن موضع قاطع این سازمان بینالمللی در قبال جنگ بود.
شورای امنیت بدون اشاره به تمامیت ارضی اوکراین و به رغم مخالفتهای متحدان اروپایی کییف به نفع روسیه پیشنویس قطعنامهای را تصویب کرد که خواستار برقراری صلح در اوکراین در سریعترین زمان ممکن است.
این قطعنامه به مناسبت سالگرد سومین سال جنگ روسیه در اوکراین از سوی آمریکا ارائه و در شورای امنیت تصویب شد.