تیتر امروز

گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
تنش در خاورمیانه ادامه دارد

ادعای رویترز درباره آماده‌باش به نیروهای مسلح ایران/ هشدار به چند کشور‌ و تردید درمورد حمایت مسکو

یک مقام ارشد ایرانی در گفتگو با رویترز، به کشورهای منطقه درباره حمایت از حمله احتمالی آمریکا هشدار داد و اعلام کرد که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران نیرو‌های مسلح را در حالت آماده‌باش کامل قرار داده است.

کد خبر: ۱۸۲۴۵۷
۱۸:۰۵ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۴

ادعای رویترز درباره آماده‌باش به نیروهای مسلح ایران/ هشدار به چند کشور‌ و تردید درمورد حمایت مسکو

دیدارنیوز: یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ایران در برابر خواسته‌های ایالات متحده برای مذاکره مستقیم درباره برنامه هسته‌ای یا مواجهه با حمله نظامی، مقاومت می‌کند و به کشور‌های همسایه که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند هشدار داده است که در صورت حمله از خاک آنها، هدف ایران قرار می‌گیرند.

این مقام ایرانی که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که تهران درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای گفتگو‌های مستقیم را رد کرده، اما مایل است مذاکرات غیرمستقیم را از طریق عمان که از دیرباز کانال انتقال پیام‌ها میان این دو کشور بوده، ادامه دهد.

او افزود: «گفتگو‌های غیرمستقیم این فرصت را فراهم می‌کند که جدیت واشنگتن در پیگیری راه‌حل سیاسی با ایران ارزیابی شود.»

به گفته این مقام ایرانی، گرچه این مسیر می‌تواند «سنگلاخ» باشد، اما اگر نشانه‌های ارسالی از سوی آمریکا مؤید چنین روندی باشد، این مذاکرات می‌تواند به زودی آغاز شود.

هشدار ایران به کشور‌های منطقه درباره حمایت از حمله احتمالی آمریکا

این مقام ایرانی همچنین گفت که ایران به کشور‌های عراق، کویت، امارات عربی متحده، قطر، ترکیه و بحرین هشدار رسمی داده است. بر اساس این هشدار، هرگونه حمایت از حمله احتمالی آمریکا به ایران، از جمله اجازه استفاده از حریم هوایی یا خاک این کشور‌ها توسط ارتش آمریکا در جریان چنین حمله‌ای اقدامی خصمانه تلقی خواهد شد.

این مقام افزود: «چنین اقدامی عواقب شدید و سنگینی برای آن‌ها خواهد داشت.»

او همچنین اعلام کرد که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران نیرو‌های مسلح را در حالت آماده‌باش کامل قرار داده است.

هشدار‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، درباره اقدام نظامی علیه ایران، فضای پرتنش منطقه را بیش از پیش ملتهب کرده است. این هشدار‌ها در حالی مطرح شده که منطقه پیش از این نیز شاهد جنگ آشکار در غزه و لبنان، حملات نظامی در یمن، تغییر رهبری در سوریه و درگیری‌های مستقیم میان اسرائیل و ایران بوده است.

هشدار‌های ترامپ درباره اقدام نظامی علیه ایران، نگرانی‌ها و اضطراب‌های موجود در منطقه را شدت بخشیده است. این هشدار‌ها پس از مجموعه‌ای از تحولات تنش‌زا در منطقه از جمله جنگ آشکار در غزه و لبنان، حملات نظامی به یمن، تغییر رهبری در سوریه و تبادل آتش میان اسرائیل و ایران مطرح شده‌اند.

اطمینان‌خاطر کویت به ایران و موضع‌گیری روسیه

نگرانی از گسترش یک درگیری فراگیر منطقه‌ای، دولت‌های اطراف خلیج فارس را نگران و ناآرام کرده است. این پهنه آبی که از یک سو با ایران و از سوی دیگر با پادشاهی‌های عرب متحد آمریکا هم‌مرز است، بخش قابل توجهی از عرضه جهانی نفت را جابه‌جا می‌کند.

سخنگویان دولت‌های عراق، کویت، امارات عربی متحده، قطر و بحرین در پاسخ به درخواست اظهارنظر، واکنشی فوری نشان ندادند. وزارت امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد از چنین هشداری مطلع نیست، اما تأکید کرد که ممکن است چنین پیام‌هایی از طریق کانال‌های دیگر منتقل شده باشد.

رسانه‌های دولتی ایران روز چهارشنبه گزارش دادند که کویت به ایران اطمینان داده است که اجازه نخواهد داد هیچ اقدام تهاجمی از خاک این کشور علیه کشور‌های دیگر انجام شود.

ادعای رویترز درباره آماده‌باش به نیروهای مسلح ایران/ هشدار به چند کشور‌ و تردید درمورد حمایت مسکو

روسیه، متحد ایران نیز روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تهدید‌های ایالات متحده برای حمله نظامی به جمهوری اسلامی «غیرقابل قبول» است و روز جمعه خواستار خویشتن‌داری طرفین شد.

یک مقام دیگر ایرانی گفت که تهران در تلاش است حمایت بیشتری از سوی روسیه به دست آورد، اما نسبت به میزان تعهد مسکو به این اتحاد تردید دارد. به گفته این مقام، این مساله «بسته به پویایی‌های روابط» میان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است.

تاسیسات اصلی شناخته‌شده برنامه هسته‌ای ایران

۱. فُردو – سایت غنی‌سازی که در دل کوه ساخته شده است.

۲. خُنداب – راکتور تحقیقاتی ناتمامی که نگرانی‌هایی درباره گسترش توانایی‌های هسته‌ای ایجاد کرده است.

۳. نطنز – مجموعه‌ای شامل دو تأسیسات غنی‌سازی؛ یکی از آن‌ها بسیار بزرگ و زیرزمینی است.

۴. اصفهان – دارای فعالیت‌هایی متنوع، از ساخت قطعات سانتریفیوژ گرفته تا آماده‌سازی اورانیوم برای غنی‌سازی.

۵. بوشهر – تنها نیروگاه هسته‌ای فعال ایران که با سوخت روسی کار می‌کند و این سوخت پس از استفاده، به روسیه بازگردانده می‌شود.

فرصت دو ماهه برای دیپلماسی

ترامپ اعلام کرده که ترجیح می‌دهد بر سر برنامه هسته‌ای ایران به توافق برسد تا اینکه وارد یک رویارویی نظامی شود. او در تاریخ هفتم مارس (۱۷ اسفند) گفته بود که نامه‌ای برای آیت‌الله خامنه‌ای فرستاده و پیشنهاد گفتگو داده است.

مقام آگاه ایرانی در گفتگو با رویترز اظهار داشت که دور نخست مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند با میانجی‌گری عمان و رفت‌وبرگشت نمایندگان این کشور میان هیات‌های ایرانی و آمریکایی انجام شود. به گفته این مقام، رهبر ایران اجازه داده است که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران یا معاون او، مجید تخت‌روانچی در گفتگو‌های احتمالی در مسقط حضور داشته باشند.

سخنگوی دولت عمان بلافاصله به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد. با این حال، این مقام رسمی اعتقاد داشت که فرصت حدود دو ماهه‌ای برای توافق وجود دارد.

وی نگرانی‌هایی را مطرح کرد مبنی بر این که اگر مذاکرات طولانی‌تر شوند، اسرائیل که دشمن دیرینه ایران است ممکن است حمله‌ای انجام دهد و این می‌تواند منجر به فعال شدن دوباره تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شود تا از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای جلوگیری گردد.

ایران مدت‌هاست که ادعا می‌کند قصد توسعه سلاح هسته‌ای را ندارد. با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار داده است که ایران به طور «شگرفی» غنی‌سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد افزایش داده است، که به میزان تقریبی ۹۰ درصد یعنی سطح غنی‌سازی مورد نیاز برای تولید سلاح‌های هسته‌ای نزدیک است.

کشور‌های غربی می‌گویند که برنامه غیرنظامی هسته‌ای نیاز به غنی‌سازی اورانیوم تا این سطح بالا را ندارد و هیچ کشور فاقد بمب‌های هسته‌ای این کار را نکرده است.

ایران گفته است که در صورت هدف گذاری بر روی موضوع نگرانی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای خود، حاضر به مذاکره با ایالات متحده است. با این حال، هرگونه مذاکره مستقیم را تا زمانی که ایالات متحده «با زبان تهدید سخن می‌گوید» رد و اعلام کرده است که برنامه موشکی این کشور خارج از موضوع مذاکرات خواهد بود.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه روز دوشنبه گفت که پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در منطقه ممکن است در صورت بروز هرگونه درگیری هدف قرار گیرند.

ایران پس از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه در حمله موشکی ایالات متحده در بغداد در سال ۲۰۲۰، پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در عراق را هدف قرار داد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی