
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی با پرداختن به پیامدهای جهانی سیاست تعرفهای «دونالد ترامپ»، اقدام او را به مثابه رفتار یک کودک پارانوئید دانست که از توهم ظلم وارد شده به خود در پی انتقامجویی از همه است.
دیدارنیوز: روزنامه گاردین در مطلبی با پرداختن به پیامدهای جهانی سیاست تعرفهای «دونالد ترامپ»، اقدام او را به مثابه رفتار یک کودک پارانوئید دانست که از توهم ظلم وارد شده به خود در پی انتقامجویی از همه است.
به گزارش گاردین انگلیس، اقدام ترامپ در وضع تعرفههای گسترده و دردناک که روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد، به رفتار یک «کودک پارانوئید» میماند که فکر میکند همه به او ظلم کردهاند و حالا باید انتقام بگیرد. اما این انتقامجویی رئیسجمهوری آمریکا میتواند لطمههای بسیاری به اقتصاد ایالات متحده و جهان وارد میکند. نگاهی کوچک به وال استریت و عملکرد سرمایهگذاران نیز نشان میدهد که شروع این اقدام تا چه اندازه طوفانی بود.
گاردین با اشاره به وضعیت اقتصادی ایالات متحده پیش از وضع تعرفههای گسترده آورده است: اقتصاد این کشور در وضعیت قدرتمندی قرار داشت؛ نرخ بیکاری تنها ۴.۱ درصد و تورم زیر ۳ درصد بود و رشد اقتصادی در قویترین حالت ممکن جهان صنعتی قرار داشت و بازار سهام رکورد سطوح بیسابقهای را ثبت میکرد. اما حالا براساس اعلام «دانشگاه ییل»، افزایش قیمت ناشی از تعرفههای ترامپ برای هر خانواده آمریکایی سه هزار و ۸۰۰ دلار در سال هزینه خواهد داشت.
براساس ارقام موجود، آمریکا در سال ۱۹۷۹، رکورد ۱۹.۵ میلیون شغل در کارخانه داشت. این رقم در سال ۲۰۰۱ به ۱۷ میلیون و امروز به ۱۲.۷ میلیون رسیده است.
پل کراگمن اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل در این خصوص تشریح کرد: «تعرفههای ترامپ بازتاب هوسهای یک پادشاه دیوانه است» و افزود: «پرونده دولت برای تعرفهها کاملا نامنسجم است، چراکه ترامپ میگوید تعرفهها قیمتها را بالا نمیبرد و صدها میلیارد دلار درآمد به دنبال دارد».
این اقتصاددان ادامه داد: «ترامپ در بهترین حالت و از نظر اقتصادی یک رئیسجمهور نابینا و بیپروا است که به یک کنگره ترسوی تحت کنترل جمهوری خواهان نهیب میزند». کراگمن تاکید کرد: «تراژدی اینجاست که بسیاری از جمهوری خواهان کنگره متوجه آسیبهای سنگین تعرفههای ترامپ هستند، اما جرات حرف زدن ندارند، زیرا از خشم و غضب ترامپ و ایلان ماسک در شبکههای اجتماعی هراس دارند».
مارک زندی اقتصاددان ارشد شرکت خدمات مالی آمریکایی «مودی آنالیتیکس» نیز با پیشبینی فاجعهبار پیامدهای تعرفهها گفت: «در نتیجه این تصمیم، رکود بهزودی رخ خواهد داد و تا سال آینده ادامه پیدا میکند». وی همچنین پیش بینی کرد که ممکن است شاهد کاهش دو درصدی رشد اقتصادی آمریکا باشیم و نرخ بیکاری ممکن است به ۷.۵ درصد برسد.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو نیز اخیرا هشدار داد که تعرفههای ترامپ ممکن است باعث رشد اقتصادی کندتر و تورم بالاتر از آنچه پیش از این رخ داده بود، شود.
به باور نویسنده، ترامپ امید دارد که با وضع تعرفه، شرکتها، کارخانههای جدیدی بسازند و مشاغل بیشتری در ایالات متحده ایجاد شود، اما مدیران شرکتها این کار را انجام نمیدهند مگر اینکه متقاعد شوند که ثبات اقتصادی و قابل پیشبینی وجود دارد. آنها شاهدند که رئیس جمهوری کشورشان تا چه اندازه دمدمی مزاج و غیرقابل پیش بینی است و میدانند که او به عنوا یک معامله گر، عاشق گرفتن امتیاز از کشورهای دیگر است تا در ازای آن، بلافاصله تعرفهها را کاهش میدهد.
ستون نویس گاردین در پایان با یادآوری آنچه که ترامپ چهارشنبه هفته گذشته برابر با دوم آوریل (۱۳ فروردین) به عنوان «روز آزادی» بر زبان آورد، استدلال کرده است: اگرچه رئیس جمهوری آمریکا آن را روز آزادی ایالات متحده خواند، اما این تاریخ ممکن است برای همیشه به عنوان روزی در یادها بماند که اقتصاد ایالات متحده دچار افت شدید ناشی از رکود و تورم شد. در خارج از کشور هم ممکن است این روز به دلیل درد و رنج عظیمی که بر کارگران از بنگلادش تا هندوراس وارد شد در خاطرهها باقی بماند.