تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
افزایش هزینه قطعات فضاپیما‌ها و آنتن‌ها و ..

تعرفه‌های ترامپ چه تاثیری بر صنعت فضا دارد؟

تعرفه‌های تجاری جدید آمریکا که توسط «دونالد ترامپ» اعلام شده‌اند موجب بی‌ثباتی بازار‌های جهانی و افزایش نگرانی‌های اقتصادی شده و تاثیرات متعددی روی صنعت فناوری داشته‌اند. به گفته «کیلب هنری»، مدیر تحقیقات موسسه Quilty Space، تعرفه‌ها می‌توانند موجب افزایش هزینه قطعات فضاپیما‌ها و آنتن‌ها شوند و شرکت‌های سازنده را مجبور به تغییر تأمین‌کنندگان کنند.

کد خبر: ۱۸۲۶۷۸
۱۰:۵۳ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۴

تعرفه‌های ترامپ چه تاثیری بر صنعت فضا دارد؟

دیدارنیوز: تعرفه‌های دولت ترامپ ممکن است مشتریان خارجی را از خرید محصولات آمریکایی منصرف کرده و دسترسی شرکت‌های غیرآمریکایی به بازار ایالات متحده را دشوارتر کنند.

به نقل از دیجیاتو، تعرفه‌های تجاری جدید ایالات متحده که توسط «دونالد ترامپ» اعلام شده‌اند موجب بی‌ثباتی بازار‌های جهانی و افزایش نگرانی‌های اقتصادی شده و تاثیرات متعددی روی صنعت فناوری داشته‌اند، اما پیامد‌های این سیاست‌ها ممکن است به شکل چشمگیری صنعت فضایی جهانی را نیز تحت تأثیر قرار دهند.

تاثیر تعرفه‌ها بر صنعت جهانی فضا

به گزارش Space.com، شرکت‌های فضایی در سراسر جهان—از غول‌هایی مانند اسپیس‌ایکس، بوئینگ و ایرباس گرفته تا استارتاپ‌های کوچک—در حال ارزیابی تأثیر این تعرفه‌ها و تدوین استراتژی‌هایی برای مقابله با آن هستند. این تأثیرات تنها به افزایش هزینه‌ها محدود نمی‌شود، بلکه می‌تواند به اختلال در زنجیره تأمین و تعویق در تصمیم‌گیری‌ها نیز منجر شود؛ امری که نه‌تن‌ها بر شرکت‌ها، بلکه بر آژانس‌هایی همچون ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) نیز تأثیرگذار خواهد بود.

تعرفه‌های ترامپ چه تاثیری بر صنعت فضا دارد؟

«کیلب هنری»، مدیر تحقیقات در موسسه Quilty Space، در این رابطه می‌گوید: «تعرفه‌ها می‌توانند موجب افزایش هزینه قطعات فضاپیما‌ها و آنتن‌ها شوند و شرکت‌های سازنده را مجبور به تغییر تأمین‌کنندگان کنند. همچنین ممکن است مشتریان خارجی که قبلاً از محصولات آمریکایی استفاده می‌کردند، اکنون به دنبال تأمین‌کنندگان دیگری بروند. این یک وضعیت دو سر باخت برای همه خواهد بود.»

وی افزود که شرکت‌های کوچک آسیب‌پذیری بیشتری دارند، چرا که در مذاکرات زنجیره تأمین قدرت کمتری نسبت به شرکت‌های بزرگ دارند و احتمالاً فشار‌های بیشتری را متحمل خواهند شد.

نگرانی شرکت‌های اروپایی از تعرفه‌های ترامپ

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران اروپایی هشدار می‌دهند که این تعرفه‌ها ممکن است باعث ایجاد تغییراتی ساختاری و بلندمدت در اقتصاد فضایی جهانی شود. «مارکو آلیبرتی»، از مؤسسه سیاست فضایی اروپا (ESPI) می‌گوید: «در کوتاه‌مدت، این تعرفه‌ها احتمالاً باعث تأخیر در زنجیره تأمین، افزایش هزینه‌های تولید و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران خصوصی خواهند شد. اما در میان‌مدت و بلندمدت، ممکن است حتی موجب کند شدن رشد اقتصاد فضایی جهانی شوند.»

وی همچنین احتمال داد که شرکت‌های اروپایی فعال در بازار آمریکا، مانند Thales Alenia Space ممکن است برای حفظ دسترسی به این بازار مجبور به انتقال فعالیت‌های خود به خاک آمریکا شوند. اقدامی که از دید او می‌تواند تهدیدی جدی برای رقابت‌پذیری صنعت فضایی اروپا باشد.

در همین حال، اروپا در حال بازنگری استراتژیک در سیاست‌های فضایی خود است. تمرکز بر توسعه توانایی‌های داخلی و گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشور‌هایی نظیر ژاپن، کره جنوبی، هند و کشور‌های حوزه خلیج فارس از جمله راهکار‌های در دست بررسی آن است. هرچند همکاری استراتژیک با چین هنوز دور از ذهن است، اما توجه به تعاملات بیشتر با این کشور نیز در حال افزایش است.

با ادامه اعمال تعرفه‌ها و پاسخ‌های متقابل کشورها، به نظر می‌رسد صنعت فضایی جهان در آستانه یک دگرگونی عمیق قرار گرفته است؛ دگرگونی که ممکن است زنجیره‌های تأمین را متحول کند، باعث شکل‌گیری همکاری‌های جدید شود و توازن قدرت در عرصه فضا را تغییر دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی