تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
جنگ تعرفه‌ای رئیس‌جمهور آمریکا با کانادا

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «احمقانه» خواند/ ترامپ: تو فرمانداری!

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا تعرفه‌های دونالد ترامپ را «احمقانه» خواند، رئیس‌جمهور آمریکا هم در پاسخ به او، نخست وزیر کانادا را «فرماندار» خطاب کرد!

کد خبر: ۱۸۱۲۱۶
۱۰:۴۴ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «احمقانه» خواند/ ترامپ: تو فرمانداری!

دیدارنیوز: تنها ساعاتی پس از اجرایی شدن دستور دونالد ترامپ برای وضع تعرفه بر کالا‌های وارداتی از کانادا و مکزیک، جاستین ترودو، در اظهاراتی تند ضمن تاکید بر دوستی و شراکت آمریکا و کانادا، این اقدام ترامپ را «احمقانه» خواند و گفت کشورش آماده مقابله با این تعرفه‌هاست.

به نقل از بی بی سی، دونالد ترامپ هم ساعتی پس از اظهارات ترودو در شبکه اجتماعی خود - تروث سوشال - تهدید کرد که در صورت وضع تعرفه‌های مقابله‌جویانه از سوی کانادا، او می‌تواند فورا میزان تعرفه‌ها علیه این کشور را افزایش دهد.

رئیس جمهور ایالات متحده که بار‌ها گفته از نظر او کانادا باید به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا بدل شود در نوشته خود از جاستین ترودو به عنوان «فرماندار» یاد کرد و نه نخست‌وزیر کانادا.

همزمان فرمانداران کانادایی از شهروندان این کشور خواسته اند که خود را آماده یک جنگ اقتصادی طولانی مدت کنند.

فروشگاه‌ها در کانادا مشتریان را تشویق به خرید محصولات داخلی می‌کنند و شهروندان کانادا در شبکه‌های اجتماعی از تلاش و ایده‌های فردی خود برای مقابله با تعرفه‌های آمریکا می‌گویند.

ترودو چه گفت؟

جاستین ترودو که به زودی پست نخست وزیری کانادا را ترک خواهد کرد روز سه‌شنبه - چهارم مارس، ۱۴ اسفند - در اظهاراتی بی‌سابقه علیه وضع تعرفه بر کالا‌های کانادایی در آمریکا، موضع گرفت و گفت: «ما عقب نخواهیم نشست».

کانادا در اقدامی متقابل، بر میلیارد‌ها دلار کالا‌های وارداتی از آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی وضع کرده است.

ترودو همچنین گفته دولت او بنا دارد علیه وضع تعرفه‌های آمریکا اقدام قانونی کند و از آن در مجامع بین‌المللی شکایت کند.

ترودو که آخرین هفته حضور بر کرسی نخست‌وزیری کانادا را می‌گذارند ظهر سه‌شنبه گفت: «امروز آمریکا یک جنگ اقتصادی علیه کانادا را آغاز کرده است. علیه نزدیک‌ترین متحد و شریک خود، علیه نزدیک‌ترین دوست خود».

او سپس رو به دوربین گفت که می‌خواهد مستقیما با مردم آمریکا سخن بگوید و افزود: «ما چنین وضعیتی را نمی‌خواهیم، اما دولت شما تصمیم به این اقدام گرفته است».

ترودو در ادامه رئیس‌جمهور آمریکا را مستقیما مورد خطاب قرار داد و گفت «دونالد، من و تو کار‌های بزرگی را با هم انجام داده‌ایم... هر چند همان طور که وال استریت ژورنال نوشته، تو آدم باهوشی هستی، اما این کار (وضع تعرفه‌ها) خیلی احمقانه‌ای است».

نخست‌وزیر کانادا در واکنش به آغاز تعرفه ۲۵ درصدی علیه اجناس کانادایی در آمریکا، گفت دولت او هم در گام نخست برای حدود ۳۰ میلیارد دلار کالا‌های وارداتی از آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی وضع خواهد کرد و فهرستی از کالا‌های وارداتی از آمریکا به ارزش ۱۵۵ میلیارد دلار هم تهیه کرده که ظرف سه هفته آینده ممکن است به لیست کالا‌های شامل تعرفه ۲۵ درصدی افزوده شوند.

ترودو در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت که از نظر او علت وضع تعرفه‌ها از سوی ترامپ «ساقط کردن» اقتصاد کانادا و الحاق آن به خاک آمریکا است و فورا تاکید کرد که کانادا هرگز به ایالت پنجاه و یکم آمریکا تبدیل نخواهد شد.

ترامپ ترودو را «فرماندار» خواند و کانادا را به افزایش فوری تعرفه‌ها تهدید کرد

تنها دقایقی پس از اظهارات تند جاستین ترودو علیه تعرفه‌های آمریکا، دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی به آن واکنش نشان داد و در تروث سوشال نوشت: «یکی به فرماندار ترودو از کانادا، توضیح بدهد که وقتی او تعرفه‌های انتقام‌جویانه علیه ما وضع کند، تعرفه‌های مقابله‌جویانه ما هم فورا اجرایی خواهند شد و به همان میزان افزایش خواهند یافت».

استفاده از عنوان «فرماندار» در این پست شبکه اجتماعی ترامپ به نظر مرتبط با اظهارات مکرر اوست که از کانادا خواسته به عنوان ایالت ۵۱‌ام به آمریکا بپیوندد. درخواستی که جاستین ترودو قویا آن را رد کرده و بار‌ها گفته چنین چیزی هرگز روی نخواهد داد.

فرماندار اونتاریو از اقدام فوری علیه تعرفه‌های ترامپ خبر داد

داگ فورد، فرماندار استان اونتاریو کانادا که تورنتو، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور هم در آن واقع شده، روز سه شنبه برابر خبرنگاران حاضر شد و با لحنی تند علیه آغاز وضع تعرفه‌های آمریکا سخن گفت.

او که حدود یک ماه پیش هم لیستی از اقدامات استان خود علیه تعرفه‌های آمریکا سخن گفته بود، امروز تاکید کرد که با اجرایی شدن این تصمیم ترامپ، از این پس مشروب فروشی‌های دولتی در سطح استان اونتاریو محصولات آمریکایی نخواهند فروخت و همچنین اونتاریو قرارداد خود با شرکت استارلینک متعلق به ایلان ماسک را هم فسخ خواهد کرد.

فورد خطاب به مردم استان خود گفت: «ما باید آماده یک تقابل طولانی باشیم و از هر ابزاری که در اختیار داریم برای دفع و حتی تهاجم استفاده کنیم».

اقدامات مقابله‌جویانه کانادا علیه تعرفه‌های آمریکا به آنچه جاستین ترودو و داگ فورد روز سه شنبه گفتند محدود نمی‌شود و طی چند ساعت آینده فرمانداران استان‌های دیگر کانادا هم از اقدامات ویژه دولت محلی خود برای مقابله با این تعرفه‌ها گفته‌اند.

در نوا اسکوشیا، تیم هیوستون، فرماندار گفته شرکت‌های آمریکایی دیگر اجازه ورود به مناقصه‌های استانی را نخواهند داشت و مشروبات آمریکایی هم از قفسه فروشگاه‌های زنجیره‌ای زیر نظر دولت محلی جمع آوری خواهند شد. هیوستون، دونالد ترامپ را «مردی کوته‌نظر خوانده که تنها به علت در دست داشتن قدرت از قدرت استفاده می‌کند».

در اونتاریو، فرماندار داگ فورد گفته در حال بررسی وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر برق صادراتی است که از اونتاریو برای حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در ایالت‌های نیویورک، میشیگان و مینه سوتا آمریکا ارسال می‌شود.

بسیاری از فروشگاه‌ها شروع کرده‌اند با برچسبی که نشان رسمی کانادا - برگ درخت افرا - روی آن است اجناس تولید داخل را در مقابل محصولات آمریکایی برجسته می‌کنند.

نظرسنجی جدیدی که موسسه آنگس رید انجام داده نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم کانادا به علت وضع تعرفه‌ها از دست ترامپ عصبانی‌اند - همچنین از درخواست الحاق کانادا به خاک آمریکا - و بیش از ۶۰ درصد مردم این کشور حامی وضع تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه کالا‌های آمریکایی و حتی متوقف کردن صادرات اقلام ضروری از کانادا به آمریکا هستند.

تعرفه چیست و چرا ترامپ طرفدار وضع تعرفه است؟

تعرفه، مالیاتی است که بر کالا‌های وارداتی اعمال می‌شود.

این مالیات که متناسب با ارزش کالا‌ها است، بر شرکت‌های واردکننده تحمیل می‌شود، نه بر صادرکنندگان؛ بنابراین اگر یک شرکت در حال واردات خودرو‌هایی با قیمت هر دستگاه ۵۰ هزار دلار باشد و تعرفه ۲۵ درصدی بر آن اعمال شود، باید برای هر خودرو مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ دلار پرداخت کند.

اینکه در نهایت چه کسی بار اقتصادی تعرفه‌ها را متحمل می‌شود، برخلاف هزینه اولیه‌ای که واردکنندگان می‌پردازند، پرسشی پیچیده‌تر است.

اگر شرکت واردکننده آمریکایی، هزینه تعرفه را از طریق افزایش قیمت فروش به مشتری منتقل کند، در نهایت این مصرف‌کننده آمریکایی خواهد بود که بار اقتصادی تعرفه را متحمل می‌شود.

دونالد ترامپ بار‌ها گفته است که تعرفه‌ها مشاغل داخلی در آمریکا ایجاد می‌کند و از این مشاغل محافظت می‌کند. او همچنین این سیاست را راهی برای رشد اقتصاد آمریکا و افزایش درآمد‌های مالیاتی می‌بیند.

او گفته است: «بر اساس طرح من، کارگران آمریکایی دیگر نگران از دست دادن شغل‌هایشان به نفع کشور‌های خارجی نخواهند بود. بلکه این کشور‌های خارجی هستند که نگران از دست دادن مشاغل خود به نفع آمریکا خواهند شد.»

ترامپ همچنین گفته است که تعرفه‌ها - مانند آن‌ها که او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، در سال ۲۰۱۸ بر فولاد و آلومینیوم وضع کرد - امنیت ملی آمریکا را تقویت می‌کند، چون این صنایع «پایه و اساس بخش دفاعی و صنعتی آمریکا» هستند.

تهدید ترامپ علیه اتحادیه اروپا بیشتر به مسئله کسری تجاری مربوط می‌شود، یعنی زمانی که کشوری بیشتر از آنچه صادر می‌کند، واردات دارد.

او گفته است: «آن‌ها خودرو‌های ما را قبول نمی‌کنند، محصولات کشاورزی ما را نمی‌پذیرند، تقریبا هیچ چیز از ما نمی‌خرند و ما همه چیز را از آن‌ها می‌گیریم؛ میلیون‌ها خودرو، مقادیر عظیمی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی