تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فریلند به ترامپ پاسخ می‌دهد

جانشین احتمالی ترودو؛ کریستیا فریلند ۵۶ ساله کیست؟/ ترامپ: او «دیوانه سمی» است!

کریستیا فریلند، روزنامه‌نگار ۵۶ ساله سابق که یکی از نامزد‌های جانشینی جاستین ترودوست در مناظره انتخاباتی ترامپ را "بزرگ‌ترین تهدید" کانادا از زمان جنگ دوم جهانی خواند و گفت: «اگر نخست‌وزیر شوم و ترامپ ضربه‌ای به ما بزند من نیز سریعا پاسخ خواهم داد.»

کد خبر: ۱۸۱۴۲۲
۱۹:۰۷ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳

جانشین احتمالی ترودو؛ کریستیا فریلند ۵۶ ساله کیست؟

دیدارنیوز: امروز یکشنبه ۹ مارس تصمیم گرفته می‌شود که چه کسی در کانادا جانشین جاستین ترودو به عنوان رهبر حزب لیبرال خواهد شد. سپس جانشین او این حزب را به انتخابات سراسری هدایت خواهد کرد. چه کسی بیش‌ترین شانس برای این جانشینی را دارد؟

به نقل از دویچه‌وله، کم پیش آمده که زنی به اندازه کریستیا فریلند به دلیل تجارب قبلی خود در دولت کانادا هم مناسب رهبری حزب لیبرال باشد و هم مناسب برای مقام نخست‌وزیری. این روزنامه‌نگار ۵۶ ساله سابق، پیش از این در مقام معاونت نخست‌وزیری و به عنوان وزیر خارجه و وزیر دارایی و تجارت کانادا انجام وظیفه کرده است.

فریلند در مناظره انتخاباتی که میان چهار نامزد رهبری حزب لیبرال برگزار شد گفت می‌داند چگونه باید در مقابل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همسایه بزرگ جنوبی کشورش از خود دفاع کرد.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا که پس از رویارویی با انتقاد‌های فزاینده به دلیل سیاست‌های اقتصادی‌اش اخیرا با حملات بی‌وقفه لفظی ترامپ نیز روبرو شده حدود دو ماه پیش بعد از استعفای فریلند از سمت وزیر دارایی اعلام کرد که هم از رهبری حزب لیبرال و هم از مقام نخست‌وزیری کانادا کنار می‌کشد.

مظابق سیستم سیاسی کانادا، رهبر حزب لیبرال به عنوان رهبر بزرگ‌ترین حزب در مجلس عوام مقام نخست‌وزیری را نیز بر عهده خواهد داشت؛ بنابراین رأی‌گیری امروز ۹ مارس سرنوشت نخست‌وزیری آینده کانادا را نیز روشن خواهد کرد.

فریلند که یکی از نامزد‌های تصدی این پست و جانشینی ترودوست در مناظره انتخاباتی ترامپ را "بزرگ‌ترین تهدید" کانادا از زمان جنگ دوم جهانی خواند و گفت: «اگر نخست‌وزیر شوم و ترامپ ضربه‌ای به ما بزند من نیز سریعا پاسخ خواهم داد.»

ناسزایی که می‌تواند مزیت باشد

دونالد ترامپ، کریستیا فریلند را یک "دیوانه سمی" نامیده است. اما این ناسزا با توجه به احساسات شدید ضد ترامپ در کانادا اینک می‌تواند مزیتی شده و بر وجهه این نامزد نخست‌وزیری نیز بیافزاید.

با این حال انتقاد‌ها از رفتار فریلند که پایان سیاسی جاستین ترودو را به همراه داشت و باعث شد "قاتل شاه" لقب بگیرد هنوز پابرجاست. منتقدان می‌گویند، او با استعفا از مقام پیشین خود در وزارت دارایی و انتقاد‌های شدیدش به ترودو بستر کناره‌گیری نخست‌وزیر را فراهم آورد.

به همین خاطر برخی ناظران سیاسی شانس مارک کارنی، رئیس سابق بانک‌های مرکزی کانادا و بریتانیا برای کسب اکثریت آرای حزب لیبرال و نخست‌وزیری آینده کانادا را کم نمی‌بینند.

کارنی ۵۹ ساله سال‌ها توانست بانک مرکزی کانادا را با موفقیت مدیریت کند و این کشور را از بحران مالی بیرون آورد.

او همچنین اولین فرد خارجی بود که توانست ریاست بانک مرکزی بریتانیا را به دست بیاورد. در آن جا نیز کارنی سابقه درخشانی برای خود در دوران متلاطم برگزیت و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رقم زد.

مارک کارنی معتدل‌تر از فریلند به حساب می‌آید و عموم مردم بیش‌تر او را می‌پسندند. این واقعیت که کارنی هرگز صاحب پستی دولتی نبود به مذاق رأی‌دهندگان مستقل بیش‌تر خوش آمده است.

او در مناظره تلویزیونی انتخاباتی بر رقیب خود پیر پالیور، رهبر محافظه‌کاران کانادا این‌چنین تاخت: «چه کسی برای مقابله با دونالد ترامپ مناسب‌تر است؟ آیا او پیر پالیور است؟ او ترامپ را ستایش می‌کند و مثل او حرف می‌زند. او فرد مناسب برای کشور ما در این زمان حساس نیست.»

شاید همین اظهارات بود که باعث شد در هفته‌های اخیر محبوبیت پالیور که در ابتدا طبق نظرسنجی‌ها بالا بود عین برف بهاری ذوب شود و پایین بیاید.

در همین مدت لیبرال‌ها از جنگ تعرفه‌ای ترامپ و حملات لفظی مداومش علیه کانادا و اوج‌گیری احساسات میهن‌پرستانه استفاده هوشمندانه کرده و بر شانس خود برای پیروزی در انتخابات افزوده‌اند، طوری که دیگر فرقی نمی‌کند که فریلند خواهد برد یا کارنی.

مهم این است که حزب لیبرال پیروزی احتمالی در انتخابات فدرال کانادا را که احتمالا در اکتبر برگزار می‌شود برای خود رقم زده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی