تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
یادداشت اختصاصی دیدار به قلم محمد منصورنژاد

برانداز واقعی

شب پیش با دوستی به شدت وطن پرست، که فعال اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی بوده است و منشا برکات گوناگون برای مردم، مکالمه داشتم. دیدم طی چند سال اخیر برایش محدودیت‌هایی ایجاد کردند و اتهام خنده دارش، «براندازی نرم» است!

کد خبر: ۱۷۲۸۱۵
۱۶:۱۰ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳

برانداز واقعی

 

دیدارنیوز ـ محمد منصورنژاد: به نظرم در ایران امروز، به ۳ دسته برانداز گفته شد:
۱. اپوزیسیونی که در خارج از کشور دارای تشکیلاتی بوده و رسما هم اعلام می‌کنند به دنبال براندازی اند. در بین این جریانها، دو دسته «سازمان مجاهدین خلق» (منافقین) و «سلطنت طلبها» (به رهبری فرزند شاه سابق رضا) از دیگران برجسته ترند. اما از نظر صاحب این قلم، این براندازان ره به جایی نمی‌برند و در حقیقت خطر جدی برای نظام ندارند. مثلا نسل جدید دختران ایرانی که بر روی شیوه پوشش در مقابل نظام ایستاده است، آیا به لباس کلیشه‌ای و تکراری زنان سازمان منافقین تمکین می‌کند؟ نسل جدید با این شیوه مدیریت استبدادی و عمودی سازمان، نسبتی دارد؟ نیز مردم ایران از آقا زاده‌ها و شاهزاده‌ها سالهاست که عبور کردند و می‌خواهند آقا و خانم خودشان باشند.
۲. اما نظام، امثال «تاج زاده»‌ها و سایر کنشگران مدنی را به عنوان برانداز می‌داند؛ چرا، چون با صداقت و صراحت از صدر تا ذیل نظام را نقد کرده و برای برون رفت از مشکل هم ارایه طریق می‌کنند. فعالان مدنی هم که بدنبال فرهنگ سازی و ساختن ایرانند. مفهوم براندازی برای اینان صدق نمی‌کند؛ چون مشی گریز از خشونت، تاکید بر گفتگوی انتقادی و تحول خواهی تدریجی (و نه دفعی) پیشه ساختند که این مطالبه در درون یک سیستم و از مجرای اصول قانون اساسی اتفاق می‌افتد. مقابله خشن با این افرادی که اهل منطق اند، تنها بدین دلیل است که حریف کلامشان نمی‌شوند و مشتشان خالی است! با این وصف تعبیر براندازان برای این منتقدان، حرف مفتی بیش نیست!
۳. اما دسته سومی به نظرم هم تعبیر برانداز بر آن‌ها صادقتر است و هم خطر واقعی برای نظام فعلی هستند. اینان اتفاقا کسانی هستند که با ظاهری موجه! چند دهه بر ساختار‌های نظام چنبره زده و ضمن هژمونی بر همه امکانات نظام و بدکارکردی‌ها و بلکه فساد گوناگون، با حاکم کردن جو امنیتی، جان مردم را به لب رسانند. کسانی که حدود زندگی نیمی از مردم را به زیر خط فقر کشاندند و سبب قهر بالای ۵۰% مردم با صندوق‌های رای در همین سال اخیر هستند! و تازه طلبکارند و مردم را غیرخودی می‌پندارند! نامحرم واقعی در ایران امروز هم اینانند که در انتخابات اخیر حداکثر ۲۲% رای داشتند! یعنی ۷۸ درصد واجدین حق رای، اینان را قبول ندارند! چه کسانی سیستم را دچار بحران مشروعیت ساخته، مردم را تاراندند و جز پوسته‌ای از نظام چیزی نگذاشتند؟! واقعا جنایات اینان (کشتار، شکنجه، شنود، ارعاب و.) در قیاس با حتی عصر پهلوی که طاغوتش می‌خواندند، عبرت آموز است! به همین جهت هسته و جوهره سیستمی را که مردم در سال ۵۷ شعارش را می‌دادند، این براندازان، برانداختند! و از این رو کسانی که مطابق اصول قانون اساسی عمل می‌کنند را برانداز می‌نامند.

اما حُسن ختام این نوشتار آن که شاید عرصه جدیدی که با «دکترپزشکیان» در کشور گشوده شد و اندکی این براندازان را عقب زد، بتواند امیدی در کشور و ملت ایجاد کند و قدری آبروی از دست رفته نظام را برگرداند و این سیستم در حال احتضار را این پزشک و دستیارانش، به کمک بخشی از مردم، تا حدودی احیا کنند. برای ارزیابی دقیق وضعیت، باید به انتظار نشست. امید که چشم انداز روشنی در پیش باشد.

۴ مهرماه ۱۴۰۳

ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين