تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

مجارستان علیه اوکراین؛ کمک ۵۰ میلیارد یورویی وتو شد

مجارستان در دو سال اخیر جنگ روسیه علیه اوکراین، بار‌ها بر ضد کی‌یف موضع‌گیری کرده و روز جمعه با تصمیم ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان با کمک مالی ۵۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین مخالفت و آن‌را وتو کرده است.

کد خبر: ۱۵۹۸۲۵
۱۱:۲۷ - ۲۴ آذر ۱۴۰۲

مجارستان علیه اوکراین؛ کمک ۵۰ میلیارد یورویی وتو شد

دیدارنیوز: ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان روز جمعه اعلام کرد که در اجلاس سران بیست و هفت کشور اتحادیه اروپا با کمک مالی ۵۰ میلیارد یورویی این اتحادیه به اوکراین مخالفت و آنرا وتو کرده است.

بدین ترتیب، رهبران اروپایی که پنجشنبه شب در بروکسل گرد‌هم آمده بودند برغم توافق بر سر آغاز مذاکرات با اوکراین برای الحاق به اتحادیه اروپا، بواسطه مخالفت مجارستان موفق به تصویب بودجه‌ای جدید برای کمک مالی به این کشور درگیر جنگ با روسیه نشدند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان پس از مذاکرات فشرده سران اروپا که تا ساعات ابتدایی بامداد روز جمعه ادامه یافت با انتشار توئیتی از وتوی اصلاح بودجه اتحادیه اروپا و کمک مالی جدید این نهاد اروپایی به اوکراین توسط کشورش خبر داد.

برغم مخالفت مجارستان که در حال حاضر راه را برای تخصیص هرگونه کمک مالی تازه به اوکراین بسته است، رهبران اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که مذاکرات برای حصول توافق در این خصوص را اوایل سال آینده از سر می‌گیرند.

اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه و پیش‌برد جنگ به شدت به کمک‌های مالی و تسلیحاتی اتحادیه اروپا و ایالات متحده وابسته است.

وتوی کمک مالی تازه به اوکراین از سوی نخست وزیر مجارستان بلافاصله پس از موافقت رهبران اتحادیه اروپا برای گشایش گفتگو‌ها بر سرعضویت اوکراین و مولداوی و نیز اعطای وضعیت نامزدی به گرجستان صورت گرفت.

مجارستان که روابط نزدیکی با مسکو دارد مدتهاست با عضویت اوکراین در مقطع فعلی که بخش‌هایی از این کشور تحت اشغال روسیه قرار گرفته، مخالف است. نخست وزیر مجارستان، اما طی نشست پنجشنبه شب در این زمینه با رهبران اروپایی همراهی کرد.

به گفته مارک روته، نخست وزیر هلند، مخالفت مجارستان با توافق بر سر بسته کمک ۵۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا که تصویب آن نیاز به اتفاق آرای اعضا دارد سبب شد تا رهبران اتحادیه تصمیم بگیرند مذاکرات در این خصوص از ماه ژانویه از سر گرفته شود.

نخست وزیر هلند پس از نشست سران اروپایی در بروکسل به خبرنگاران گفت: «ما هنوز برای تصویب این بسته حمایتی جدید زمان داریم، اوکراین در هفته‌های آینده با کمبود پول مواجه نخواهد شد.»

وی افزود: «بیست و شش کشور عضو اتحادیه بر سر این کمک توافق دارند، اما ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هنوز با ما همراه نشده است. من کاملا اطمینان دارم که می‌توانیم در ابتدای سال آینده به توافق برسیم، ما به پایان ژانویه فکر می‌کنیم.»

شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز در پی به نتیجه نرسیدن تلاش کشور‌های اروپایی برای اختصاص بودجه‌ای تازه به منظور کمک مالی به اوکراین به خبرنگاران گفت: «ما ابتدای ماه آینده در نشست دیگر سران کشور‌های عضوبه این موضوع باز خواهیم گشت.»

بسته کمک مالی تازه اتحادیه اروپا به اوکراین در صورت تصویب، اختصاص ۵۰ میلیارد یورو به این کشور از سال آینده را شامل می‌شود.

بر این اساس، گفته می‌شود که ۳۳ میلیارد یورو از این بسته تازه کمک مالی به صورت وام در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت و ۱۷ میلیارد یورو از آن نیز کمک بلاعوض خواهد بود.

کمک مالی تازه اتحادیه اروپا به اوکراین در زمانی که بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک وعده داده شده ایالات متحده به این کشور به دلیل تردید‌ها و مخالفت جمهوری‌خواهان در کنگره مسدود شده است، برای کی‌یف بسیار مهم و حیاتی به حساب می‌آید.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها