تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا (بروز رسانی می‌شود)

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم/ هیچ خبرنگاری به اتاق‌های اصلی مذاکرات دسترسی ندارد

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا که گفته می‌شود غیر مستقیم است، امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا آغاز شده است. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

ادامه تنش‌ها در قفقاز؛ ناتوانی نیروهای صلح‌بان روسی و شکایت پاشینیان به پوتین

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان به دلیل مشکلات ناشی از عملکرد نیرو‌های حافظ صلح روسیه در جلوگیری از تشدید تنش‌ها با جمهوری آذربایجان نزد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شکایت کرده است.

کد خبر: ۱۴۶۶۵۸
۲۱:۰۲ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

شکایت پاشینیان به پوتین؛ ارمنستان از نیروهای صلح‌بان روسیه راضی نیست

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان می‌گوید که به دلیل مشکلات ناشی از عملکرد نیرو‌های حافظ صلح روسیه در جلوگیری از تشدید تنش‌ها با جمهوری آذربایجان نزد ولادیمیر پوتین شکایت کرده است.

ادامه تنش‌ها در قفقاز، جایی که ایروان و باکو به طور مشخص برای کنترل منطقه قره باغ کوهستانی در آن با یکدیگر رقابت دارند، نوعی آزمون برای نفوذ منطقه‌ای روسیه و نیز سنجش نحوه نظارت نیرو‌های صلح‌بان این کشور محسوب می‌شود که در حال حاضر عمده نظامیان آن برای شرکت در نبرد‌های جاری به اوکراین اعزام شده‌اند.

فرانس‌پرس در گزارشی آورده است: اگر رئیس‌جمهوری روسیه حامی و میانجی توافقی بود که سال ۲۰۲۰ به جنگ خونین شش هفته‌ای میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان پایان داد، اما نیرو‌های حافظ صلح او در قره باغ در برابر درگیری‌های فزاینده میان دو طرف مخاصمه ناتوان به نظر می‌رسند.

نیکول پاشینیان روز سه‌شنبه در جریان یک کنفرانس خبری گفت که در گفتگوی تلفنی روز گذشته خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «خطر تشدید تنش در قره‌باغ کوهستانی» را به وی گوشزد و بر مشکلاتی که «در حوزه مسئولیت نیرو‌های حافظ صلح روسیه» وجود دارد، تاکید کرده است.

وی با اشاره به کشته شدن شماری از ماموران پلیس نظامی کشورش در جریان درگیری‌های اخیر با نیرو‌های آذربایجانی افزود: «این اتفاق در حوزه مسئولیت نیرو‌های حافظ صلح روسیه رخ داده است و من در گفتگوی تلفنی با پوتین این نگرانی را مطرح کردم.»

ارتش روسیه که هفته‌ها است از سوی ایروان به دلیل «انفعال و عدم کارایی مناسب» به شدت مورد انتقاد قرار می‌گیرد روز دوشنبه مدعی شد که از پیشرفت یک درگیری و تبادل آتش میان دو طرف که روز یکشنبه پنج کشته به جا گذاشت، جلوگیری کرده است.

منطقه کوهستانی عمدتاً ارمنی‌نشین قره‌باغ که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق از آذربایجان جدا شد، به رغم توافق آتش‌بس امضا شده با میانجی گری روسیه همچنان مهم‌ترین موضوع تنش زا در روابط ایروان و باکو را تشکیل می‌دهد.

جمهوری آذربایجان و نیرو‌های جدایی‌طلب ارمنستان که تحت حمایت نظامی ایروان قرار دارند تا کنون در دو جنگ بزرگ رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند.

نخستین جنگ میان دو طرف همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق روی داد که ۳۰ هزار کشته بر جای گذاشت و دیگری در پاییز ۲۰۲۰ به وقوع پیوست که در نهایت شش هزار و پانصد نفر را به کشتن داد.

درگیری‌ها در قره باغ و در مرز آذربایجان و ارمنستان علیرغم حضور پرسنل نظامی روسیه و صلح‌بانان این کشور همچنان به صورت پراکنده ادامه دارد؛ موضوعی که می‌تواند آتش‌بس شکننده بدست آمده در سال ۲۰۲۰ ر به تدریج از مسیر خود خارج کند.

روسیه به دلیل تمرکز عمده نیروهایش بر جنگ اوکراین در اعمال نفوذ بر طرفین مخاصمه قره‌باغ به نسبت گذشته ناتوان‌تر به نظر می‌رسد.

از سوی دیگر، بسیاری از ناظران نفوذ مسکو بر کل قفقاز را که پیش‌تر به عنوان حیاط خلوت روسیه از آن یاد می‌شد زیر سوال برده‌اند.

فرانس‌پرس در همین راستا به تظاهرات گسترده‌ای که هفته گذشته در گرجستان روی داد، اشاره می‌کند و یادآور می‌شود که این تظاهرات در اصل علیه کرملین بود زیر معترضان نگران بازگشت کشورشان به مدار روسیه بودند.

نیکول پاشینیان در بخش دیگری از سخنان روز سه‌شنبه خود با اشاره به تهاجمی‌تر شدن آنچه وی «لفاظی‌های آذربایجان» خواند، تاکید کرد که احتمال تشدید تنش در مرز ارمنستان و در قره باغ کوهستانی بسیار زیاد است.

اظهارات پاشینیان با سفر الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان به برلین همزمان شده است؛ این در حالیست که اروپا در پی اعمال نقض برای میانجیگری در روند ظریف صلح بین ایروان و باکو است.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها