تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کشف ژن حیاتی در احیای شنوایی

محققان یک ژن کلیدی کشف کرده‌اند که سلول‌های موی گوش را به شکل موی گوش داخلی یا خارجی برنامه ریزی می‌کند.

کد خبر: ۱۲۹۲۱۹
۱۵:۴۹ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱

کشف ژن حیاتی در احیای شنوایی

دیدارنیوز ـ محققان معتقدند از بین رفتن شنوایی به دلیل سالمندی، سروصدا یا استفاده از نوع خاصی داروی سرطان و آنتی بیوتیک، بازگشت ناپذیر است، زیرا روش‌های موثری برای برنامه ریزی دوباره سلول‌های موجود و تبدیل آن‌ها به سلول‌های حسی گوش داخلی و خارجی (که برای شنوایی حیاتی هستند) وجود ندارد. به عبارت دیگر سلول‌های حسی گوش داخلی و خارجی پس از مرگ را نمی‌توان بازسازی کرد.

در حال حاضر روش‌هایی برای تولید سلول‌های موی مصنوعی وجود دارد. اما به گفته محققان آن‌ها تمایزی بین سلول‌های موی گوش داخلی یا خارجی ایجاد نمی‌کنند. این تمایز قابلیت‌های مختلف و حیاتی را برای شنوایی ایجاد می‌کند.

اما کشف جدید که در ژورنال نیچر منتشر شده، یک گام مهم در توسعه این سلول‌های خاص است.

گارسیا آنوروس از دانشگاه نورث وسترن و محقق ارشد پژوهش در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نخستین کلید سلولی روشن را برای ساخت یک نوع از سلول در مقابل نوع دیگر فراهم می‌کند. این دستاورد ابزاری برای ساخت سلول‌های موی گوش داخلی یا خارجی فراهم می‌کند که قبلا در دسترس نبود. ما بر یک چالش بزرگ غلبه کردیم.

بیشتر اوقات دلیل ناشنوایی و از بین رفتن آن شنوایی، مرگ سلول‌های موی خارجی است که به وسیله حلزون گوش ساخته می‌شوند. این سلول‌ها گسترش می‌یابند و در واکنش به فشار امواج صدا منقبض می‌شوند تا صوت برای سلول‌های موی داخلی را تقویت کنند. از سوی دیگر سلول‌های داخلی ارتعاشات را به نوترون‌هایی منتقل می‌کنند تا صدایی که می‌شنویم را بسازند.

در تحقیقات جدید محققان متوجه شدند ژن کلیدی TBX ۲ سلول‌های موی گوش در موش‌ها را برنامه ریزی می‌کند. آن‌ها متوجه شدند هنگامیکه این ژن بیان می‌شود، سلول به یک سلول موی داخلی و هنگامیکه مسدود می‌شود به یک سلول موی خارجی تبدیل می‌شود.

برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی