متخصص بیماریهای عفونی گفت: در تمام سویههای کرونا شاهد درگیری کودکان بودیم، ولی امیکرون به دلیل اینکه سرعت و شدت انتقال بیماری سریعتر و راحتتر بوده و باعث شیوع انفجاری بیماری شده است؛ لذا بین کودکان نیز افزایش واضحتری در ابتلا وجود دارد.
دیدارنیوز ـ سعیده آذری متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه در برخی موارد شدت علائم امیکرون نسبت به سایر سویههای کرونا بیشتر است، اظهار کرد: به صورت بالینی در مورد امیکرون مشاهده کردیم که درگیری ریوی کمتری نسبت به سویه دلتا دارد، هرچند این احتمال صفر نبوده و همچنان شاهد بستری و فوت تعدادی از بیماران مبتلا هستیم.
وی افزود: البته برخی دیگر از علائم امیکرون مشابه با سایر سویهها بوده و حتی با شدت علائم بیشتری نیز مشاهده شده است.
این متخصص بیماریهای عفونی توضیح داد: اینکه احتمال ابتلای مجدد به امیکرون وجود دارد یا نه را گذر زمان نشان خواهد داد، چراکه اولین تجربه ما در مورد کرونا و جهشهای آن بوده و قابل پیشبینی دقیق نیست؛ ولی در هر صورت، بعد از ابتلا به هرنوع سویه انتظار مصونیت تا چندماه وجود دارد.
وی همچنین در خصوص دلایل درگیری بیشتر کودکان به امیکرون خاطرنشان کرد: در تمام سویههای کرونا شاهد درگیری کودکان بودیم، ولی امیکرون به دلیل اینکه سرعت و شدت انتقال بیماری سریعتر و راحتتر بوده و باعث شیوع انفجاری بیماری شده است؛ لذا بین کودکان نیز افزایش واضحتری در ابتلا وجود دارد.
علائم گوارشی در کودکان مبتلا به امیکرون زیاد است
آذری در ادامه با اشاره به مهمترین وجه تمایز امیکرون در کودکان و بزرگسالان افزود: علائم سویه امیکرون بین کودکان و بزرگسالان تقریبا مشابه هم است و اغلب به صورت تب، درد عضلانی، گلودرد و سرفه ظاهر میشود، البته علائم گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال در کودکان بیشتر مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه درگیری دستگاه تنفسی هم در کودکان و هم بزرگسالان مشاهده میشود، تصریح کرد: امیکرون با گرفتگی صدا، سرفههای خشک و سوزش راههای هوایی خود را نشان میدهد و در موارد کمتر درگیری ریهها را نیز داریم.