تیتر امروز

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...

مجلسی: رجزخوانی هسته‌ای روسیه نشانه ضعف است

یک کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه رجزخوانی هسته‌ای روسیه نشانه ضعف آنهاست، گفت: روس‌ها از ترس واکنش نظامی ناتو و برای عقب زدن جبهه غرب به نوعی به سمت تهدید هسته‌ای گام برداشته‌اند و حالا کرملین در حال به خطر انداختن حیثیت روسی است.

کد خبر: ۱۲۳۸۳۱
۰۸:۵۷ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۰

مجلسی: رجزخوانی هسته‌ای روسیه نشانه ضعف است

دیدارنیوز: کارشناس مسائل آمریکا گفت: روس‌ها با اشغال چرنوبیل یکبار دیگر به دنیا یادآوری کردند که بازی با انرژی هسته‌ای چه فجایعی را می‌تواند به امنیتِ بین‌الملل تحمیل کند.

«فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به امکان تغییر معادلات هسته‌ای جهان در پی استفاده روس‌ها از نیروگاه چرنوبیل و تشدید تهدیدات هسته‌ای عنوان کرد: سقوط و تسخیر چرنوبیل توسط روس‌ها اساساً یک تاکتیک نظامی به حساب می‌آید. این نیروگاه اتمی که در سال ۱۹۸۶ منفجر شد و عارضه‌های هسته‌ای برای دنیا به وجود آورد، هیچ استفاده خاصی در شرایط فعلی ندارد جز اینکه یک معبر مناسب برای روس‌ها ایجاد می‌کند که بتوانند به راحتی وارد اوکراین شوند. اینکه می‌بینیم پس از سال‌ها مجدداً تصویر و نام چرنوبیل بر سر زبان عوام و خواص افتاده است، دلیلش صرفاً نگاه روسیه به این نیروگاه آلوده به رادیواکتیو است. روس‌ها و قبل از آنها، ارتش اوکراین اعلام کرده بود که از این نیروگاه علیه کی‌یف استفاده خواهد شد و اساساً چرنوبیل را یک امکان استراتژیک در معادلات نظامی به حساب می‌آوردند که در نهایت توسط روسیه تسخیر شد.

وی ادامه داد: نکته‌ای که در این میان به آن توجه نمی‌شود این است که مجدداً روس‌ها وارد مکانی شده‌اند که یکبار به دنیا اعلام کرده است بازی با انرژی هسته‌ای چه فجایعی را می‌تواند به امنیتِ بین‌الملل تحمیل کند. فارغ از بحث چرنوبیل معتقدم که پرونده اوکراین به دنیا نشان داد که رسوب قدرت تا چه حد می‌تواند خطرناک باشد و تا چه میزانی اوضاع را به سمت بن‌بست و آنارشی سیاسی – امنیتی هدایت می‌کند. متاسفانه احساس مسئولیت بین‌المللی روز به روز در دنیا کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شود و حالا صحبت از جنگ اتمی و استفاده از سلاح هسته‌ای به میان آمده است. به یاد داریم که بمب‌های اتمی که در اوکراین و قزاقستان وجود داشتند به روسیه تحویل داده شد و مابقی مواد حاصل از آن را در مصارف نیروگاهی استفاده کردند و حالا همان روسیه در حال شاخ و شانه کشیدن اتمی برای جهان است.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: در این میان پرونده اوکراین دارای تضاد‌هایی است که باید قبل از این حل می‌شد، اما نمی‌توانیم صرفاً روسیه یا صرفاً اوکراین را مقصر تام و تمام این وضعیت بدانیم. واقعیت این است که آنچه در صحنه اوکراین اتفاق می‌افتد با یک پروپاگاندای مهندسی شده، روز به روز تشدید می‌شود و حالا کار به جایی رسیده که تعدی به کاتولیک‌های اوکراینی از سوی ارتدکس‌های روسی به یک آرمان تبدیل شده و می‌تواند جنگ را بیشتر تحریک کند. جنگ در اوکراین به صورت علنی چند لایه دارد و در این میان غرب به دنبال یارگیری علیه مسکو است که واکنش‌های روسیه در قبال آن هم کاملاً خطرناک به نظر می‌رسد؛ لذا به نظرم رجزخوانی هسته‌ای روسیه نشانه ضعف آنهاست. روس‌ها از ترس واکنش نظامی ناتو و برای عقب زدن جبهه غرب به نوعی به سمت تهدید هسته‌ای گام برداشته‌اند و حالا کرملین در حال به خطر انداختن حیثیت روسی است.

وی افزود: در شریط کنونی، عمل کردن به پیمان ان. پی. تی بیش از هر زمان دیگری لازم به نظر می‌رسد. در این پیمان صراحتاً قید شده که قدرت‌های هسته‌ای دنیا باید به صورت تدریجی سلاح‌های هسته‌ای خود را کاهش دهند تا در نهایت جهان، عاری از این تسلیحات شود. بر این اساس حالا عمل کردن و پیگیری ان. پی. تی بیش از هر زمان دیگری لازم به نظر می‌رسد، اما سوال این است که چرا جبهه غرب اقدام به تهدید هسته‌ای روسیه نمی‌کند. پاسخ کامل روشن است؛ ایالات متحده و متحدان اروپایی آن با استفاده و بهره‌گیری از قدرت اقتصادی و تکیه بر تحریم‌های بی‌سابقه در حال پاسخ دادن به تحریم‌های هسته‌ای مسکو هستند. غرب اساساً نظام اقتصادی و شاه‌مهره‌های کرملین را مورد هدف قرار داده و به همین دلیل روسیه هم مدام از جنگ اتمی دم می‌زند.

مجلسی در پایان خاطرنشان کرد: چند روز پیش وزیر خارجه روسیه اعلام کرده بود که جنگ جهانی سوم می‌تواند یک جنگ تمام‌عیار اتمی باشد، اما واقعیت این است که غرب اگر با جنون هسته‌ای دولت روسیه مواجه شود، بدون شک پیش‌دستی و مقابله به مثل را در دستور کار خود خواهد گذاشت؛ چراکه تجهیزات غرب بسیار پیشرفته‌تر از روسیه در عرصه اتمی خواهد بود و آن‌ها هم در حال رصد رقبای خود به صورت منظم هستند؛ لذا اگر روس‌ها بخواهند یک نبرد هسته‌ای را کلید بزنند شاید دیگر جهانی وجود نداشته باشد که آن‌ها بخواهند بر آن حکمرانی کنند، اما مسأله مهم این است که سخنان جنون‌آمیز هسته‌ای که از دهان سیاستمداران باتجربه بیرون می‌آید چیزی جز تعجب را به جای نمی‌گذارد و صرفاً حیثیت روسی را زیر سوال می‌برد.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين