تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
یادداشتی از هومان مجد

احتمال توافق در وین؛ بسیار کم!

هومان مجد روزنامه‌نگار ایرانی ـ آمریکایی که پرونده هسته‌ای ایران را تعقیب کرده است در یادداشتی اختصاصی برای دیدار به تشریح دیدگاه خود در مورد وضعیت مذاکرات وین پرداخته است. دیدگاهی که خوش‌بینانه نیست.

کد خبر: ۱۱۶۴۸۰
۱۴:۴۳ - ۲۵ آذر ۱۴۰۰

احتمال توافق در وین؛ بسیار کم!/مذاکرات وین/برجام/هومان مجد

دیدارنیوز ـ هومان مجد روزنامه‌نگار ایرانی و آمریکایی که مدت‌هاست پرونده هسته‌ای ایران را تعقیب کرده است، در یادداشتی اختصاصی برای دیدار به تشریح دیدگاه خود در مورد وضعیت فعلی مذاکرات وین پرداخته است. دیدگاهی که البته چندان خوش‌بینانه نیست و احتمال حصول توافقی در این دور از مذاکرات را بسیار بعید می‌داند.

نویسنده: هومان مجد

مترجم: حمیدرضا بابایی

متن انگلیسی این یادداشت را اینجا بخوانید:

من در وین نیستم و ما به جزییات اسنادی که ایران ارائه کرده دسترسی نداریم. بر اساس آنچه که طرف‌های دیگر می‌گویند، به نظر می‌رسد که به عقیده آنها، درخواست‌های ایران بیش از چیزی است که در ژوئن گذشته درباره اش توافق کرده بود؛ و خواسته هایش فراتر از حد مجاز در برجام است. گذشته از اینها، ایران می‌گوید این پیشنهادات قابل مذاکره هستند، اما در حال حاضر طرف‌های اروپایی و آمریکایی درباره این که چگونه اختلافات را کاهش دهند، دچار بدبینی شدید شده اند.

ضمناً به نظر می‌رسد فشار‌های خارجی و بیشتر از جانب اسرائیل هم وجود دارد، تا آمریکا و اتحادیه اروپا محکم بایستند و یا حتی مذاکرات را رها کنند. با توجه به این که ایران مواضع خود را منطقی می‌داند –، زیرا آمریکا بود که از برجام خارج شد و باید اشتباهاتش را جبران کند – و با توجه به این که آمریکا و اتحادیه اروپا می‌خواهند که ایران گذشته را فراموش کند و صرفا بر چگونگی رعایت مجدد محدودیت‌های برجامی متمرکز شود، حس می‌کنم مواضع دو طرف از هم فاصله بسیار زیادی دارد از این منظر که به نقطه‌ای برسند تا بتوان قدری امیدوار بود تا توافق هسته‌ای در سال ۲۰۲۲ احیاء شود.

در نتیجه، به نظرم احتمال این که در روز‌های آینده درخصوص برجام توافقی صورت گیرد، بسیار کم است؛ و سال ۲۰۲۲ هم چالش‌های خود را خواهد داشت، زیرا برنامه هسته‌ای ایران با پیشرفت همراه است و در عین حال آمریکا هم درگیر انتخابات میاندوره‌ای خواهد بود. به نظر من تاخیر اولیه دولت بایدن برای آغاز مذاکرات و روند بازگشت به برجام، و در نتیجه تاخیر ایران در آغاز گفت و گوها، هر دو غیرمفید بوده اند. اما باید منتظر بود و دید که چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.

*روزنامه نگار ایرانی ـ آمریکایی

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها