رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اثر بخشی واکسن کرونا در همه افراد یکسان نیست بلکه عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و میزان مواد مغذی خون میتواند در میزان اثر بخشی واکسن کرونا تاثیر بگذارد.
دیدارنیوز ـ آرزو کاوهئی بیان کرد: این روزها براساس برنامه زمان بندی گروههای سنی اقدام به تزریق واکسن کرونا میکنند و یکی از شایعترین سوال آنها تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا است.
وی اظهار داشت: درباره اینکه آیا هنگام تزریق واکسن کرونا، نوع تغذیه به تاثیر گذاری واکسن کمک میکند یا خیر نیازمند مطالعه است که با توجه به اینکه زمان کمی از آغاز تزریق واکسن میگذرد مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با توجه به تشابه کرونا با بسیاری از بیماریها از جمله آنفلوانزا، دانشمندان یکسری تحقیقات و مطالعات انجام شده درباره دیگر واکسنها را به کرونا نیز بسط داده اند.
کاوهئی ادامه داد: آزمایشهای انجام شده درباره تغذیه بر روی اثربخشی واکسن گویای این است که بعد از تزریق واکسن سطح آنتی بادی در همه افراد به یک میزان بالا نمیرود و در واقع، اثر بخشی واکسن در همه افراد یکسان نیست و به عواملی نظیر نوع تغذیه افراد و میزان مغذی خون بسیتگی دارد.
وی توضیح داد: مواد مغذی موجود در بدن انسان روی سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و سیستم ایمنی نیز به دنبال تزریق واکسن کرونا، آنتی بادی زیادی ترشح میکند که این آنتی بادی مانع ابتلا فرد به کرونا میشود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یکی از مهمترین فاکتورهایی که توسط کارشناسان نیز تایید شده میزان ویتامین «دی» موجود در بدن افراد است یعنی پس از تزریق واکسن، آنتی بادی کمتری در بدن افرادی که سطح ویتامین «دی» کمی دارند تولید میشود.
کاوهئی افزود: همچنین این قبیل افراد هنگام ابتلا به این ویروس شدت بیماری شان بیشتر از دیگر افراد بوده و نیاز بیشتر به بستری در بخش «آی. سی. یو» و مراقبتهای ویژه دارند.
وی از شهروندان خواست پیش از تزریق واکسن کرونا، سطوح ویتامین «دی» بدن را چک کنند و سطح بالای ۵۰ قابل قبول برای سلامت انسان است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: «روی» نیز بر سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت بالایی میگذارد و افراد در صورت مصرف اندک غلات، حبوبات و گوشت در وعده غذایی، پیش از تزریق واکسن کرونا آزمایش داده و در صورت محرز شدن کمبود «روی» در بدن زیر نظر پزشک اقدام به مصرف مکملهایی برای بالا بردن میزان «روی» بدن کنند.
کاوهئی اظهار داشت: میزان ویتامین «سی» بدن هم باید مناسب باشد چراکه مطالعات نشان داده افرادی که ویتامین «سی» بدن شان در حد نُرمال است پس از تزریق واکسن، میزان آنتی بادی تولید شده در بدن آنها مطلوب بوده و حالت پیشگیرانه میتواند داشته باشد.
وی درباره چاقب و اضافه وزن هم گفت: افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و شدت بیماری در آنها بیشتر است حتی در صورت تزریق واکسن کرونا بدن آنها آنتی بادی کمتری تولید میکند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به افراد دارای اضافه وزن و چاقی توصیه کرد پیش از تزریق واکسن، وزن خود را را به حالت ایده آل رسانده سپس نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
کاوهئی افزود: هنگام تزریق واکسن افراد نباید گرسنه باشند بلکه پیش از تزریق باید وعده غذایی مناسب مصرف کننند.